F 2+2 τα σποτάκια για τα βασισμένα σε κόμικ Red 2 και 2 Guns - FilmBoy 2+2 τα σποτάκια για τα βασισμένα σε κόμικ Red 2 και 2 Guns - FilmBoy
  • Latest News

    2+2 τα σποτάκια για τα βασισμένα σε κόμικ Red 2 και 2 Guns


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ανάμεσα στους υπερήρωες, τους μεταλλαγμένους και τους πάσης φύσεως μασκοφόρους με στολάρες, υπάρχουν πάντα και οι διαφορετικές κόμικ μεταφορές.

    Ταινίες που αν δεν γνώριζες ότι βασίζονται σε κόμικ, θα ορκιζόσουν ότι τα ξέθαψαν γιατί έχουν ξεμείνει ακόμα και από ιδέες για blockbuster και υπερφυσικές περιπέτειες (μάγος είμαι;).

    To Red 2 είναι το sequel του πρώτου RED, με τους ίδιους σεναριογράφους (Jon και Erich Hoeber) και σκηνοθέτη τον Dean Parisot της καλής sci-fi παρωδίας Galaxy Quest.

    Στο ρόλο του κακού αυτή τη φορά βρίσκεται ο Anthony Hopkins ενώ προστέθηκαν και οι Byung-Hun Lee, Catherine Zeta-Jones.

    Όσο για το 2 Guns, είναι βασισμένο στο κόμικ ...



    ...της BOOM! από τους Steven Grant (σενάριο) και Mat Santolouco (σχέδιο) και η υπόθεση αφορά δύο μυστικούς πράκτορες από διαφορετικά ανταγωνιστικά γραφεία, τον Bobby Trench (Denzel Washington) που δουλεύει για λογαριασμό της DEA/ειδικής μονάδας δίωξης ναρκωτικών και τον αξιωματικό του αμερικανικού ναυτικού Marcus Stigman (Mark Wahlberg), που και οι δύο εμπλέκονται απρόθυμα στην ίδια υπόθεση.

    Στην αρχή κανένας δεν γνωρίζει για τον άλλον πως είναι μυστικός ομοσπονδιακός πράκτορας και μάλιστα νομίζουν και οι δύο, πως ο καθένας τους είναι εγκληματίας.

    Εργαζόμενοι ως μέλη ενός συνδικάτου ναρκωτικών, θα προσπαθήσουν να διεισδύσουν σε ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών και να ανακτήσουν 40 εκατομμύρια δολάρια, μόνο που τελικά τους έχουν παγιδεύσει και θα τα κάνουν θάλασσα, θα αποκηρυχτούν από τους ανωτέρους τους και όντας πλέον καταζητούμενοι από παντού, θα αναγκαστούν να συνεργαστούν.

    Το σενάριο είναι του τηλεοπτικού Blake Masters (Law and Order: Los Angeles, Brotherhood) ενώ την σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Baltasar Kormakur που είχε ξανασυνεργαστεί με τον Wahlberg στο Contraband.


    Το μόνο που έχω να πω είναι πως το 2 Guns μοιάζει με εναλλακτική πρόταση στα Bad Boys και Pain and Gain του Μιχαλάκη του Bay (δεύτερη σερί action comedy φέτος, για τον Wahlberg) ενώ στο Red 2 θα απολαύσουμε πιθανότατα άλλη μια ευχάριστη ομοβροντία πυροβολισμών και σάτιρας των blockbuster, παρουσία των John Malkovich, Bruce Willis και της Ellen Mirren που παραμένει θεά σε αυτό τον ρόλο "πλακώνω, σκοτώνω και δεν πληρώνω" ...με φινέτσα παρακαλώ.

    Υ.Γ.: Το Red 2 θα κυκλοφορήσει 18 Ιουλίου στα μέρη μας και το 2 Guns, 2 Αυγούστου.

    Μέχρι τότε, μαζί με τα σποτάκια δες ξανά εδώ κι εδώ τα trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 2+2 τα σποτάκια για τα βασισμένα σε κόμικ Red 2 και 2 Guns Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top