F Sandra Bullock και George Clooney μόνοι στο διάστημα στο trailer του Gravity - FilmBoy Sandra Bullock και George Clooney μόνοι στο διάστημα στο trailer του Gravity - FilmBoy
  • Latest News

    Sandra Bullock και George Clooney μόνοι στο διάστημα στο trailer του Gravity


    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Αν είναι να βρεθείς ολομόναχος στην απομόνωση μετά από ατύχημα...φρόντισε τουλάχιστον να μην συμβεί στο διάστημα.

    Η νέα ταινία του Alfonso Cuaron, σκηνοθέτη των Children of Men, Harry Potter and the Prisoner of Azkaban, Great Expectations και Y Tu Mamá También, βασίζεται σε δικό του σενάριο για το οποίο συνεργάστηκε με το γιο του Jonas και αρκετοί που είδαν ήδη το πρώτο trailer, δήλωσαν πως μοιάζει φανερά επηρεασμένη από την ιστορία Kaleidoscope του βιβλίου The Illustrated Man από τον Ray Bradbury.

    Σύμφωνα με τη σύνοψη:

    "Η Dr Ryan Stone (Sandra Bullock, Extremely Loud and Incredibly Close) είναι μια λαμπρή ιατρική μηχανικός, η οποία στέλνεται στην πρώτη της αποστολή στο διάστημα ...



    ...μαζί με το βετεράνο αστροναύτη Matt Kowalsky (George Clooney, The Descendants) που ετοιμάζεται να διοικήσει την τελευταία του πτήση πριν συνταξιοδοτηθεί.

    Ενόσω βρίσκονται στο διάστημα σε μια βόλτα ρουτίνας, θα ξεσπάσει καταστροφή που θα καταστρέψει το διαστημικό λεωφορείο αφήνοντας τους Stone και Kowalsky παντελώς μόνους, τριγυρίζοντας δεμένοι στο σκοτάδι του διαστήματος.

    Η εκκωφαντική σιωπή, τους λέει ότι έχουν χάσει κάθε επαφή με τη Γη και κάθε ευκαιρία να διασωθούν.

    Καθώς ο φόβος μετατρέπεται σε πανικό και το οξυγόνο αρχίζει να τελειώνει, ο μόνος δρόμος για να επιστρέψουν  θα είναι να προχωρήσουν παραπέρα στην τρομακτική έκταση του διαστήματος."

    Γυρισμένο ψηφιακά με ένα μπάτζετ $80 εκατομμυρίων, το Gravity βoλόδερνε για αρκετό διάστημα στα χέρια της Universal μέχρι που τα δικαιώματα πουλήθηκαν στην Warner Bros.

    Όσο για τους ρόλους, αρχικά είχε κλείσει ο Robert Downey Jr και για τον γυναικείο έπαιζαν τα ονόματα των Angelina Jolie, Marion Cotillard, Scarlett Johansson, Blake Lively και Natalie Portman.

    Το τελικό δίδυμο Clooney-Bullock κρίνεται ικανοποιητικό, αν θυμηθούμε και το καλό αλλά χωρίς λόγο ύπαρξης remake του Solaris στο οποίο πρωταγωνιστούσε ο Clooney, αν και εδώ ουσιαστικά φαίνεται να πρωταγωνιστεί η Sandra Bullock.

    Τα σινεμά της Αμερικής θα δώσουν...βαρύτητα στο Gravity 4 Οκτωβρίου, μέχρι τότε θα έχει υποστεί και το ανάλογο 3D post-conversion και μένει να δούμε τι τρόπους θα σκεφτούν για να μας κρατήσουν σε εγρήγορση επί 84 λεπτά, στην εφιαλτική παγωμάρα του διαστήματος.

    Πάντως το trailer κάνει σωστά τη δουλειά του, βάζοντας σε μέσω εκθαμβωτικών πλάνων, να θαυμάζεις με τους πρωταγωνιστές το αχανές του διαστήματος...για να σε προσγειώσει ξαφνικά και απότομα, στο πόσο τρομακτική και θανατηφόρα μπορεί να καταλήξει αυτή η εμπειρία, αν κάτι πάει στραβά.

    Ας ελπίζουμε μόνο να είναι πιο κοντά στην space εκδοχή ενός Buried παρά σε ένα πιο αιωρούμενο...Apollo 18.

    Gravity trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Sandra Bullock και George Clooney μόνοι στο διάστημα στο trailer του Gravity Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top