F Review: Καλά 40 - This is 40 - FilmBoy Review: Καλά 40 - This is 40 - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Καλά 40 - This is 40


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Όταν ακούς στην σκηνοθεσία Judd Apattow (The 40-year old virgin, Knocked Up, Funny People) και στο cast τους Paul Rudd, Leslie Mann, Jason Segel, αν μη τι άλλο περιμένεις μια ξέφρενη κωμωδία με το γνωστό κάφρικο χιούμορ αλλά και παράλληλα έξυπνο σενάριο και διαλόγους. 

    Αντιθέτως όμως, το This is 40 είναι μια μετριότατη ταινία, με κακόγουστο και ανέμπνευστο χιούμορ τις περισσότερες φορές. 

    Oι ερμηνείες είναι αναιμικές έως και αφόρητες σε πολλά σημεία και δεν καταφέρνουν να δώσουν ενδιαφέρον στην ταινία, της οποίας μεγάλο πρόβλημα είναι τo σενάριο. 

    Μετά από χρόνια γάμου, ο Pete (Paul Rudd, Admission) ζει σε ένα σπίτι γεμάτο θηλυκά...



    Τη σύζυγο του, Debbie (Leslie Mann, The Change-Up), και τις δύο κόρες του, την 8χρονη Charlotte και την 13χρονη Sadie (Iris και Maude Apattow, κόρες του σκηνοθέτη, που εμφανίστηκαν και στο Funny People).

    Καθώς πασχίζει να κρατήσει όρθια τη δισκογραφική του εταιρία, αυτός και η Debbie πρέπει να μάθουν την «τέχνη» της συγχώρεσης, πριν σκοτώσει ο ένας τον άλλον.

    Oι προηγούμενες ταινίες του Apattow μπορεί να μην είχαν κάποια σουπερ κεντρική ιδέα, ωστόσο οι καλοδουλεμένοι χαρακτήρες σε συνδυασμό με τις "αιχμηρές" και κάφρικες ατάκες, έκαναν τις ταινίες πολύ διασκεδαστικές και τον θεατή να σέρνεται στο πάτωμα από τα γέλια.
    ...Εντάξει, σε κάποιες από αυτές.

    Εδω αντιθέτως, έχουμε ελάχιστες καλές ατάκες (να πώ την αλήθεια δεν θυμάμαι πάνω από 2 αστεία που να γέλασα), οι χαρακτήρες είναι εντελώς βαρετοί (κρίμα διότι χαραμίζεται και ο ταλαντούχος Paul Rudd, ενώ η Leslie Mann υποδύεται την συνηθισμένη μανιέρα που έχει καθιερώσει) και οι δεύτεροι ρόλοι δεν προσφέρουν τίποτα, ίσως με εξαίρεση κανα δυο αστειάκια σε σκηνές με την Megan Fox (Friends With Kids), τα οποία βέβαια ήδη έχει "κάψει" το trailer. 


    Επίσης η διάρκεια της είναι τεράστια για να δικαιολογεί όλο το περιεχόμενο της και τα περίπου 135 λεπτά μοιάζουν με βασανιστήριο ειδικά προς το τέλος. 

    Όλα τα καλά στοιχεία της ταινίας (έστω αυτά τα λίγα) εξαντλούνται στην αρχή, με αποτέλεσμα η ταινία να μοιάζει αμήχανη στο υπόλοιπο μεγάλο διάστημα και να μην μπορεί να διαχειριστεί το υλικό της. 

    Το πρώτο μισάωρο είναι σχετικά υποφερτό, αλλά από κεί και πέρα δεν έχουμε τίποτα το αξιόλογο πέρα από 3-4 χαζοαστειάκια που ψιλογελάς. 

    Σε καμία περίπτωση όμως, δεν είναι η ταινία που περιμέναμε να δούμε βάσει των προσδοκιών μας για τους ηθοποιούς και τον σκηνοθέτη. 

    Είτε την συγκρίνεις με τις προηγούμενες εξαιρετικές δουλειές τους, είτε την δεις μεμονωμένα σαν κομεντί, το This is 40 παραείναι σοβαρό (χωρίς να καταφέρει να πείσει τον θεατή), δεν προσφέρει γέλιο και γενικότερα δεν μπορείς να το βάλεις και στα συν της φιλμογραφίας του σκηνοθέτη. 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις αίθουσες στις 21 Δεκεμβρίου 2012 με άνοιγμα $12 εκατομμύρια, ενώ έκλεισε με πάνω από $67 εκατομμύρια.

    Στην Ελλάδα μόλις κυκλοφόρησε (22 Μαίου 2013) σε dvd από τη Sony.

     
    This Is 40 trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Καλά 40 - This is 40 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top