F Το Χτύπημα του Δράκου - Flying Swords of Dragon Gate - FilmBoy Το Χτύπημα του Δράκου - Flying Swords of Dragon Gate - FilmBoy
  • Latest News

    Το Χτύπημα του Δράκου - Flying Swords of Dragon Gate

    Το 1967, κυκλοφόρησε μια ταϊβανέζικη ταινία που ονομαζόταν Dragon Inn (και μερικές φορές Dragon Gate Inn) και, μολονότι η εποχή ήταν σαφώς πριν γίνουν γνωστά στη Δύση τα απίστευτα ασιατικά martial arts movies, η ταινία έτυχε θερμής υποδοχής στην πατρίδα της και όχι μόνο.

    Το 1992 ήρθε ένα remake, ευρέως γνωστό ως New Dragon Gate Inn, αν και επισήμως ονομάστηκε απλώς Dragon Inn στην αμερικάνικη αγορά.

    Η ταινία αυτή, οκτώ περίπου χρόνια πριν το Crouching Tiger, Hidden Dragon, ήταν σε παραγωγή του Hark Tsui και κέρδισε τη τεράστια συμπάθεια των φανς, όταν έπαιξε στο κύκλωμα των φεστιβάλ στις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Sundance.

    Τώρα, περίπου είκοσι χρόνια μετά από αυτό το remake, ο Hark Tsui επιστρέφει στο αρχικό υλικό με το Flying Swords of Dragon Gate, αυτή τη φορά ως συν-παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

    Το Flying Swords of Dragon Gate διατηρεί τις βασικές ιδέες της original υπόθεσης με την πλήρη αξιοποίηση της 3D τεχνολογίας, για να παραδώσει μία από τις πιο in-your-face (κυριολεκτικά) ψυχαγωγίες τα τελευταία χρόνια.


    Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι και πολύ εύκολο να καταλάβεις πλήρως την υπόθεση, ειδικά αφού υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες, μερικοί εξ αυτών σε διπλούς ρόλους!

    Το θρυλικό πλέον Dragon Gate Inn, ένας ερειπωμένος ξενώνας κυριολεκτικά στη μέση του πουθενά, πρόκειται να το επισκεφτεί μια βίαιη αμμοθύελλα.

    Η ταινία ξεκινά με μια σκηνή μάχης ανάμεσα στους κακούς ευνούχους (…) και μιας μικρής ομάδας αποστατών με επικεφαλής τον θρυλικό μαχητή Zhou (Jet Li, The Expendables 2).

    Σύντομα, εισάγεται στη ταινία μια αρμαθιά από βοηθητικούς χαρακτήρες, όπως μια γυναίκα-πολεμιστής που ονομάζεται Ling (Xun Zhou, Cloud Atlas), μια πολεμίστρια που εκλαμβάνεται λανθασμένα ως Zhou για μεγάλο κομμάτι της ταινίας.

    Η Ling καταλήγει να διασώσει μια νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Su (Mavis Fan) που κυοφορεί το παράνομο παιδί του αυτοκράτορα και καταδιώκεται από μια συμμορία δολοφόνων με επικεφαλής τον Yu (Kun Chen, Let The Bullets Fly), ένα είδος αρχιμαφιόζου της εποχής.



    Η Ling και η Su καταλήγουν στο Dragon Gate Inn, όπου σύντομα γίνεται προφανές ότι η Ling μπορεί να έχει κάποια προιστορία με το χώρο.

    Εν τω μεταξύ, υπάρχει αυξανόμενη ένταση μεταξύ των επισκεπτών του πανδοχείου, ειδικά μετά την άφιξη ενός φαινομενικά δειλού νεαρού άνδρα που ονομάζεται Wind Blade, που τυγχάνει να μοιάζει πολύ με τον Yu (τον υποδύεται επίσης ο Chen).

    Αυτή η ετερόκλητη ομάδα ταξιδιωτών θα πιεστούν μεταξύ τους καθώς η αμμοθύελλα ρημάζει τη περιοχή, αποκαλύπτοντας μερικές απροσδόκητες εκπλήξεις.

    Πολλά βραβεία στα Ασιατικά Awards, καλές κριτικές συνολικά και πρεμιέρα στη Δύση στο φεστιβάλ του Βερολίνου το Φεβρουάριο του 2012, με προβολή στις αίθουσες των ΗΠΑ στις 31 Αυγούστου 2012.

    Στην Ελλάδα κυκλοφορεί από τις 5 Φεβρουαρίου 2013 σε DVD με τίτλο Το Χτύπημα του Δράκου, από την Audio Visual



    The Flying Swords of Dragon Gate trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Χτύπημα του Δράκου - Flying Swords of Dragon Gate Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top