F Review: Πώς Να Ληστέψεις μια Τράπεζα ...Σπέρματος - Τhe Babymakers - FilmBoy Review: Πώς Να Ληστέψεις μια Τράπεζα ...Σπέρματος - Τhe Babymakers - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Πώς Να Ληστέψεις μια Τράπεζα ...Σπέρματος - Τhe Babymakers


     
    Γράφει ο Νίκος Δρίβας.

    Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια κάμποσες ταινίες με θέμα δωρητές σπέρματος, όπως για παράδειγμα το ανεκδιήγητο Τhe Back Up Plan με την Jennifer Lopez και το μετριότατο Τhe Switch με την Jennifer Aniston

    To Babymakers βέβαια είναι διαφορετική ταινία σε σχέση με τις προαναφερθείσες, διότι πρόκειται για καθαρόαιμη κωμωδία (οι άλλες δυο έκλιναν πιο πολύ προς την κομεντί ) και σίγουρα είναι καλύτερη ταινία από αυτές.

    Μπορεί να μην έχουμε να κάνουμε με καμιά αξιομνημόνευτη κωμωδία, ωστόσο σίγουρα έχει στιγμές που θα γελάσεις. 

    Τί γίνεται στο Babymakers;
    Ο Tommy (Paul Schneider, The Flowers of War) και η Audrey (Olivia Munn, Magic Mike) προσπαθούν να πιάσουν μωρό, αλλά δεν τα καταφέρνουν...



    Ο Tommy αρνείται να πιστέψει ότι το σπέρμα του είναι προβληματικό, πόσο μάλλον όταν πριν πέντε χρόνια έγινε δότης σε τράπεζα σπέρματος. 

    Η εν λόγω τράπεζα είναι έτοιμη να δώσει την τελευταία δωρεά του Tommy σε ένα gay ζευγάρι, αλλά ο Tommy σκέφτεται να κάνει διάρρηξη και να πάρει πίσω το σπέρμα του. 

    Ο κολλητός του (Kevin Heffernan, The Slammin' Salmon) του γνωρίζει για συνεργό κάποιον με εμπειρία από την ινδική μαφία και μαζί με τον φίλο του, τον Zig-Zag (Nat Faxon, Zookeeper), έχουμε την τετράδα που είναι έτοιμη για όλα.

    Το Babymakers του Jay Chandrasekhar αποτελεί μια μεγάλη χαμένη ευκαιρια για μια πολύ καλή κωμωδία, που θα διέφερε από αυτές που βλέπουμε κάθε χρόνο στις αίθουσες ή straight το dvd. 

    Aυτό διότι, ενώ στο πρώτο μέρος της έχει ένα ωραίο, συγκρατημένο και γενικά εύστοχο χιούμορ, στο δεύτερο μισό είναι γεμάτο από μέτριες εώς εντελώς άστοχες σκηνές - άσε που έχει και τα γνωστα-άγνωστα κλίσέ, τα οποία έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι πολλών κωμωδιών στερώντας τους κάτι πολύ καλύτερο.


    Το πρωταγωνιστικό δίδυμο κρίνεται ως συμπαθητικό. 
    Ο Paul Schneider (ηθοποιός πιο "σοβαρών" ταινιών όπως Water For Elephants, Bright Star, The Flowers of War) κάνει ότι μπορεί στον κεντρικό ρόλο και τα καταφέρνει μια χαρά, όσο τον αφήνει και το φτωχό σενάριο. 

    Από την άλλη, η κουκλάρα Olivia Munn (που ξεκίνησε ως φωτομοντέλο για να "καταλήξει" στην κινηματογραφική βιομηχανία με τα Iron Man 2, Ι don't know how she does it, Magic Mike, αν και εκεί που εδραιώθηκε είναι στο τηλεοπτική σειρά του Newsroom) θα αγαπηθεί από τον ανδρικό πληθυσμό για την γλυκιά παρουσία της (διαθέτει πανέμορφα χαρακτηριστικά), αλλά και σαν ερμηνεία δεν την λες και κακή. 

    Οι βοηθητικοί χαρακτήρες είναι αυτοί που κάνουν την "ζημιά", διότι καταλήγουν καρικατούρες και δεν προσφέρουν γέλιο, αντίθετα δείχνουν πιο πολύ να το εκβιάζουν σε πολλές καταστάσεις. 

    Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι εμφανίζονται πιο πολύ στο δεύτερο μισό της ταινίας, που όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω σχεδόν όλα πάνε στραβά.

    Και είναι κρίμα, διότι το πρώτο μέρος κυλάει αρκετά ευχάριστα και υπάρχει η αίσθηση ότι ετοιμάζεσαι για μια διαφορετική κωμωδία από τις υπόλοιπες, αλλά το δεύτερο μέρος καταρρίπτει τις όποιες ελπίδες. 

    Συνοψίζοντας, να αναφέρουμε ότι η ταινία βλέπεται, δεν είναι κακή, αρκεί βέβαια να μην υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες. 

    Πρέπει πάντως κάτι να αλλάξει με πολλά είδη ταινιών, διότι έχουν αρχίσει και γίνονται ταινίες "copy-paste" (σε δομή περισσότερο), με αποτέλεσμα να ξέρεις από την αρχή φυσικά του τι πρόκειται να γίνει (αυτό είναι το λιγότερο βέβαια), αλλά ενδιάμεσα να μην υπάρχουν εκτός από προβλέψιμες καταστάσεις και τα κατάλληλα αστεία (ή για τα άλλα είδη βάλτε ότι επιθυμείτε) για να σε "κρατήσουν" μέχρι το τέλος. 

    Εν ολίγοις, μπορεί (εν μέρει) να διασκεδάζεις, αλλά δεν θα θυμάσαι και τίποτα μετά το τέλος της ταινίας.

    Το The Babymakers έκανε πρεμιέρα στο SXSW το Μάρτιο του 2012, προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες των ΗΠΑ στις 3 Αυγούστου, ενώ θα κυκλοφορήσει στις 29 Μαρτίου 2013 σε DVD από τη Village με ελληνικό τίτλο 'Πώς Να Ληστέψεις μια Τράπεζα ...Σπέρματος'!

     
    The Babymakers trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Πώς Να Ληστέψεις μια Τράπεζα ...Σπέρματος - Τhe Babymakers Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top