F Το μακάβριο best-seller Unwind του Neal Shusterman στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy Το μακάβριο best-seller Unwind του Neal Shusterman στη μεγάλη οθόνη! - FilmBoy
  • Latest News

    Το μακάβριο best-seller Unwind του Neal Shusterman στη μεγάλη οθόνη!


    Γράφει ο Κωνσταντίνος Παναγιώτου.

    Η Constantin film κατάφερε να αποκτήσει τα δικαιώματα μεταφοράς του διεθνούς μπεστ σέλερ του Neal Shusterman με τίτλο Unwind.

    Το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας, που δημοσιεύτηκε το 2007, παρακολουθεί τις περιπέτειες τριών παιδιών, του Connor, της Risa και του Lev, σε ένα κοντινό και κλασσικά πεσιμιστικό μέλλον.

    Ύστερα από ένα εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ, με αφορμή την κατάργηση ή όχι των εκτρώσεων, νέοι νόμοι έχουν θεσπιστεί. 


    Πλέον, κάθε ανεπιθύμητο παιδί οδηγείται σε ειδικά εργαστήρια όπου και «θανατώνεται» προκειμένου να χρησιμοποιηθούν τα μέρη του σώματος του...



    Η λέξη θανατώνεται βρίσκεται μέσα σε εισαγωγικά γιατί η κεντρική ιδέα του μυθιστορήματος αναφέρει πως το παιδί τελικά δεν πεθαίνει αφού όλα τα μέρη του σώματος του, ζουν μέσω κάποιου άλλου άνθρωπου πλέον.

    Μακάβριο έτσι; 

    Φανταστείτε λοιπόν τα συναισθήματα των τριών προαναφερθέντων παιδιών, που πρέπει να επιβιώσουν μέχρι τα 18 τους χρόνια (όποιος «πατήσει» τα 18 χρόνια ζωής πλέον ξεφεύγει από τον παραπάνω νόμο).

    Άλλωστε όταν μία τρελή κοινωνία ζητά κάθε μέλος του σώματος σου, από τα πόδια μέχρι την καρδιά, τα 18 μοιάζουν πολύ μακρινά…

    Αναμφισβήτητα, αν και «σκοτεινό» το concept φαίνεται να έχει ζουμί. 

    Μένει να δούμε αν τελικά η επιτυχία του μυθιστορήματος, που οφείλεται κυρίως σε κοινωνιολογικούς προβληματισμούς, θα μπορέσει να δώσει πνοή στη ταινία.

    Ήδη οι επαφές για την παραγωγή έχουν αρχίσει, με προτάσεις να έχουν γίνει στους Marc Benardout, Catherine Kimmel, Robert Kulzer, Julian Stone και Charlotte Stoudt

    Ο Martin Moszkowicz θα αναλάβει χρέη executive producer.

    Οι εξελίξεις πάνω στο συγκεκριμένο project αναμένονται με τεράστιο ενδιαφέρον και όπως πάντα το Filmboy αναλαμβάνει το καθήκον να σας τις μεταφέρει με αμεσότητα και ακρίβεια!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το μακάβριο best-seller Unwind του Neal Shusterman στη μεγάλη οθόνη! Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top