F Citizen Gangster (Edwin Boyd) - FilmBoy Citizen Gangster (Edwin Boyd) - FilmBoy
  • Latest News

    Citizen Gangster (Edwin Boyd)

    Το Καναδικής παραγωγής Citizen Gangster και σκηνοθετικό ντεμπούτο του Nathan Morlando, είναι εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία του διαβόητου ληστή τραπεζών και ηγέτη της συμμορίας Boyd Gang, τον Eddie Boyd, που στη πορεία κατέληξε να γίνει τοπικός ήρωας για τους Καναδούς.

    Εσφαλμένα όπως αποδείχθηκε, καθώς στα 88 του χρόνια, πολλά χρόνια αφότου αποφυλακίστηκε (παρά τη καταδίκη του σε 8 φορές ισόβια!) και δυο μήνες πριν πεθάνει, κάλεσε έναν παραγωγό του CBC για να του εκμυστηρευτεί πως είχε σκοτώσει ένα ζευγάρι πριν κάνει τη συμμορία, ένα έγκλημα για το οποίο έμεινε ατιμώρητος, γκρεμίζοντας το μύθο του συμπαθούς ληστή.

    Ωστόσο, δυο βιβλία έχουν γραφτεί για την Boyd Gang, από τα οποία το ένα έγινε επιτυχημένο μιούζικαλ!

    Αφού υπηρέτησε στον Β 'Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Boyd (Scott Speedman, The Vow) επέστρεψε στο σπίτι του στο Τορόντο, με μια μεγάλη οικογένεια και χωρίς πραγματικές προοπτικές...


     

    Υπήρχαν ελάχιστες θέσεις εργασίας, και ο Boyd ήταν ένας ονειροπόλος και παρορμητικός άνθρωπος – συνδυασμός επικίνδυνος.

    Αποθαρρημένος wannabe ηθοποιός και απολυμένος ως οδηγός λεωφορείου, ο Boyd στρέφεται στο έγκλημα, ληστεύοντας τράπεζες βαμμένος με γράσο και οικοδομώντας μια φήμη ως ένας τολμηρός και γοητευτικός ληστής.

    Η γυναίκα του Doreen Boyd (Kelly Reilly, Sherlock Holmes: A Game of Shadows) ποτέ δεν αποδέχθηκε τη νέα ζωή του συζύγου της ως εγκληματία, ούτε στην αρχή, όταν φαινόταν λίγο ως επαναστάτης, ούτε αργότερα, όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα.

    Η πρώτη φάση της νέας σταδιοδρομίας του Boyd τελειώνει γρήγορα, στη φυλακή, όπου συναντά τους συναδέλφους ληστές Lenny (Kevin Durand, Resident Evil: Retribution) και Willie (Brendan Fletcher) και αμέσως οργανώνουν μια απόδραση.

    Με τους νέους συνεργάτες του, καθώς και το νέο φίλο του Val (Joseph Cross), ξεκινά κάτι …εντελώς νέο και πολύ πιο προσοδοφόρο, μια επιχείρηση ληστειών σε τράπεζες.



    Όπως σε κάθε μεγάλη εγκληματική ιστορία, οι καλές εποχές κρατούν μόνο μέχρι να εμφανιστούν οι εσωτερικές διαμάχες, η αστυνομία και οι ανόητες αποφάσεις που βάζουν ένταση στη συμμορία.

    Μετά από μια προδοσία μιας ερωμένης (Charlotte Sullivan, Defendor), κι ενώ στο εσωτερικό η σχέση του Boyd με τη γυναίκα του πάει όλο και χειρότερα, τα πράγματα εξελίσσονται γοργά.

    Ακολουθεί άλλη μια σύλληψη και μετά τη μεγάλη προβολή στα μέσα ενημέρωσης, ο πατέρας του Boyd και πρώην αστυνομικός (Brian Cox, The Campaign) θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή του γιου του, αν όχι τη ζωή του, αλλά εκείνος αρνείται.

    Ωραία όλα αυτά, αλλά δυστυχώς για τους Καναδούς, όλα αυτά τα έχουμε ξαναδεί χιλιάδες φορές, και πολύ πολύ καλύτερα (Public Enemies κανείς;).

    Οι κριτικές είναι μοιρασμένες, ωστόσο το φιλμ έτυχε λαμπρής υποδοχής στους Καναδούς, παίρνοντας το βραβείο Καλύτερης Καναδικής ταινίας στο Toronto Film Festival, και υποψηφιότητες για τα Directors Guild of Canada.

    Στην Αμερική προβλήθηκε στις 27 Απριλίου με το τίτλο Citizen Gangster, ενώ στον Καναδά ως Edwin Boyd, λόγω μεγαλύτερης αναγνωρισιμότητας.


     
    Citizen Gangster trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Citizen Gangster (Edwin Boyd) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top