F DVD REVIEW: DEFENDOR - ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ...ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ - FilmBoy DVD REVIEW: DEFENDOR - ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ...ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ - FilmBoy
  • Latest News

    DVD REVIEW: DEFENDOR - ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ...ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ

    **********   7/10
    DVD Release: 13/4/2010

    Γράφει ο Bustart.
    Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας, Peter Stebbings (πρωτοεμφανιζόμενος εδώ), δε ξέρω αν είχε το ίδιο όνειρο με εμένα, να γίνει σούπερ ήρωας δηλαδή, σίγουρα όμως τα κατάφερε καλύτερα αφού γύρισε ολόκληρη ταινία (με πολύ κόπο είναι η αλήθεια αφού η παραγωγή πέρασε από 40 κύματα μέχρι να βρει διανομή) με κεντρικό χαρακτήρα έναν σούπερ ήρωα, ή περίπου! 

    Η ιστορία λοιπόν έχει ως εξής.  

    Ο ήρωας μας ο Arthur (Woody Harrelson), ένας συνηθισμένος αν και αρκετά αφελής και απομονωμένος  άνθρωπος, υπάλληλος στη δημοτική εταιρεία έργων κουβαλά ψυχικά τραύματα από την παιδική του ηλικία.  

    Για αυτό έχει δημιουργήσει έναν δικό του φανταστικό κόσμο με τον ίδιο στην δύσκολη θέση ενός σούπερ ήρωα, του Defendor, να προστατεύει τους συνανθρώπους του.  

    Η ιστορία περιπλέκεται, όταν γνωρίζει μια κοπέλα του δρόμου (Kat Dennings) η οποία ...



    ...εκμεταλλευόμενη τη κατάσταση του, του δίνει δήθεν πληροφορίες για το μεγάλο του εχθρό, τον Captain Industry (που ο Arthur πιστεύει ότι σκότωσε τη μητέρα του).  

    Το αποτέλεσμα;
    Ένας σούπερ ήρωας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, αλλά χωρίς όμως να το βάζει κάτω!  


    Ως ένας άλλος Δον Κιχώτης, θα μείνει σταθερός στα πιστεύω του μέχρι τέλος, καταφέρνοντας στο τέλος να γίνει ένας πραγματικός ήρωας για τους συνανθρώπους του. 

    Ο Woody Harrelson κουβαλάει σχεδόν όλη τη ταινία μόνος του χαρίζοντας μας μια ακόμα πολύ καλή ερμηνεία, σ’ ένα ρόλο που του ταιριάζει γάντι.  

    Ο σκηνοθέτης δεν καταφεύγει σε χοντροκομμένες αστείες σκηνές, το γέλιο βγαίνει μεν αυθόρμητα, αλλά η ταινία δεν είναι και τόσο αστεία όσο η φάτσα του Defendor μετά από μερικές ψιλές!  

    Από την άλλη ίσως και να μην το επεδίωξε και ίδιος ο Stebbings.  

    Από τη μέση και μετά η ταινία επικεντρώνεται στην διαταραγμένη πραγματικότητα του Arthur και στην επίπονη (με τόσο ξύλο που έχει μαζέψει ο άνθρωπος!) προσπάθεια του να ξεφύγει από αυτήν μέσω της περσόνας του Defendor. 

    Στο τέλος όμως καταφέρνει η ταινία να σου σχηματίσει ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπο σου, και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιτυχία του σκηνοθέτη.  

    Να σε κάνει να μη λυπηθείς το τρελό της ήρωα, αλλά να νοιώσεις κι εσύ την ευγένεια, τη γενναιότητα και στοργικότητα που αυτός εκπέμπει καθ’ όλη τη διάρκεια της. 

    Χμ, που να έχω θάψει άραγε εκείνη τη μπέρτα του Superman; 
    It’s time to fight back!

    Διαβαστε το preview εδω.
    Δειτε το trailer.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: DVD REVIEW: DEFENDOR - ΗΡΩΑΣ ΚΑΤΑ...ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top