F Ας μιλήσουμε για το Αν... (spoiler post) - FilmBoy Ας μιλήσουμε για το Αν... (spoiler post) - FilmBoy
  • Latest News

    Ας μιλήσουμε για το Αν... (spoiler post)


    Κάθε κριτικός κινηματογράφου έχει τις εμμονές του, τις συμπάθειες και αντιπάθειες σε είδη, τεχνικές και πρόσωπα, άσχετα αν μερικοί ‘επαγγελματίες’ προσπαθούν να το αποκρύψουν.

    Το FilmBoy ως σύνολο, δεν συμπαθεί ιδιαίτερα τα σήριαλ του Χριστόφορου Παπακαλιάτη και δεν θα προσποιηθώ το αντίθετο.

    Επίσης, δεν θεωρεί ότι το μέλλον του ελληνικού σινεμά βρίσκεται στις φτηνές κωμωδίες-κολάζ, όπου οποιοσδήποτε ελάχιστα δημοφιλής παρουσιαστής της τηλεόρασης, τραγουδιστής, δημοσιογράφος ή οποιοσδήποτε θεωρηθεί ότι θα φέρει 10 θεατές παραπάνω, παίρνει ένα ρόλο σε αυτές.

    Προσωπικά, θεωρώ τον Παπακαλιάτη έναν ταλαντούχο σεναριογράφο, αλλά ...



    ...μέμφομαι το μιμιτισμό του, τη wanna-be-Hollywood διάθεση του και την …αντιγραφολογία στα έργα του (άλλωστε, ο ίδιος προχθές παραδέχθηκε ότι μικρός άλλαζε το σενάριο σε τηλεοπτικές σειρές που έβλεπε το προηγούμενο βράδυ).

    Ωστόσο, το Αν… άρεσε στο Καραμάνο και φυσικά δεν έχουμε καμία πρόθεση να χαλάσουμε το momentum της στιγμής και να μην πούμε καλά λόγια για τη πρώτη κινηματογραφική ταινία του Παπακαλιάτη.

    Άκουσα πολλούς να λένε ότι ‘ο Παπακαλιάτης χόρεσε 20 επεισόδια ενός εν δυνάμει σήριαλ, από αυτά που ο ίδιος φτιάχνει, σε 2 ώρες αφήγησης, σε μια ταινία.

    Αν είναι έτσι, shame on you Chris, καθώς το σινεμά διαφέρει από τις σειρές ακόμη και στο σενάριο, και δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι ένας ταλαντούχος άνθρωπος σαν κι εσένα, δεν το γνωρίζει αυτό.

    Εσείς που το είδατε, τι γνώμη έχετε;
    Είναι άλλη μια τηλε-δουλειά μασκαρεμένη σε κινηματογράφο, ή μήπως η λαμπερή εξαίρεση στη μετριότητα των φετινών ελληνικών ταινιών;


    Η ταινία σας άρεσε;
    Γράψτε στα σχόλια, ο,τιδήποτε θέλετε να σχολιάσουμε για τη ταινία.







    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ας μιλήσουμε για το Αν... (spoiler post) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top