F Το πρώτο επίσημο trailer για το Hobbit: An Unexpected Journey - FilmBoy Το πρώτο επίσημο trailer για το Hobbit: An Unexpected Journey - FilmBoy
  • Latest News

    Το πρώτο επίσημο trailer για το Hobbit: An Unexpected Journey

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Μόλις κυκλοφόρησε και το νέο trailer του Hobbit: An Unexpected Journey, μιας ιστορίας που ως γνωστόν εκτυλίσσεται στην Μέση Γη, 60 χρόνια πριν τα γεγονότα της τριλογίας Lord of The Rings.

    Το trailer που θα δείτε στο τέλος του post, ουσιαστικά έρχεται ως κορύφωση των νέων που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα.

    Αρχικά γνωρίζαμε για την πρόθεση του Peter Jackson να γυρίσει επιπλέον σκηνές για τις δύο ταινίες Hobbit.
    Βλέπετε, η ταινία δεν θα βασιστεί μόνο στο βιβλίο 'The Hobbit', αλλά πιθανότατα θα περιέχει και γεγονότα από άλλες εκδόσεις του Tolkien.

    Οι επιπλέον σκηνές θα βασίζονταν σε ένα υλικό 125 σελίδων που εκδόθηκαν μετά το τέλος του Return of The King και επέκτειναν την ιστορία του Hobbit.




    Όπως έχει δηλώσει κατά καιρούς και ο ίδιος ο Peter Jackson:



    "Έχουμε χρησιμοποιήσει περισσότερο υλικό από αυτό που περιέχεται στο βιβλίο.

    Για παράδειγμα, στο The Hobbit ο Gandalf εξαφανίζεται μυστηριωδώς για αρκετά κεφάλαια, χωρίς ποτέ να εξηγηθεί που πραγματικά πήγε.

    Πολύ αργότερα, ο Tolkien συμπλήρωσε αυτές τις λεπτομέρειες και όλα αυτά μαζί έκαναν το έργο του πολύ πιο σκοτεινό και σοβαρό, σε σχέση με το Hobbit.

    Για να είμαι ειλικρινής όλα αυτά γίνονται γιατί θέλω να κάνω μια σειρά από ταινίες που θα συνδέονται μεταξύ τους, έτσι έστω αν κάποιος...τρελός θέλει να τις δει όλες μαζί, να υπάρχει μια λογική σειρά.

    Όσο για τις ταινίες, δεν θέλω να είναι παιδικές αλλά ένα μεγάλο μέρος της γοητείας προέρχεται απ΄την κωμική φύση των χαρακτήρων.

    Θα έχουμε να κάνουμε με τον Bilbo Baggins που είναι λίγο πιο απρόθυμος από τον Frodo στο να ζήσει την περιπέτεια, έχοντας δίπλα του την ξεχωριστή συντροφιά των Νάνων που έχουν τη δική τους προσωπικότητα.

    Θα υπάρχει λοιπόν αρκετό χιούμορ αλλά θα εξακολουθούν να εμπλέκονται και κάποια σοβαρά θέματα."

    Φήμη στη φήμη και μουρμούρα στη μουρμούρα, τελικά επιβεβαιώθηκε πως...ΚΑΙ το Hobbit, αν και βασισμένο σε ένα βιβλίο θα μεταφερθεί κι αυτό όχι σε δύο άλλα...ΤΡΕΙΣ ταινίες.



    "Είμασταν ικανοποιημένοι με όσο υλικό γυρίσαμε, αλλά μόνο στο τέλος των γυρισμάτων μπορείς να γυρίσεις πίσω και να ρίξεις μια ματιά στο τι ακριβώς δημιούργησες.

    Πρόσφατα ρίξαμε μια ματιά σε ένα πρώιμο cut της πρώτης ταινίας και στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης και είμασταν πραγματικά ευχαριστημένοι με τον τρόπο που διαμορφώθηκε η ιστορία, η δύναμη των χαρακτήρων και το καστ που τους έφερε εν ζωή.

    Όλα αυτά μάς οδήγησαν να κάνουμε μια απλή ερώτηση στον εαυτό μας για το αν πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία και να πούμε περισσότερα για την ιστορία.
    Και όλοι μας συμφωνήσαμε ανεπιφύλακτα.

    Αν δεν το κάναμε, μεγάλο μέρος της ιστορίας που θα αφορούσε τους Bilbo Baggins, Gandalf, τους Νάνους του Erebor, την άνοδο του Necromancer και την μάχη του Dol Guldur, δεν θα μπορούσαν να ειπωθούν.

    Οπότε και σε συνεργασία με τις New Line Cinema, Warner Bros. Pictures, Metro-Goldwyn-Mayer, Wingnut Films και ολόκληρο το καστ και επιτελείο των ταινιών Hobbit, οι δύο ταινίες θα γίνουν και επισήμως τρεις!"

    Τα επιπλέον γυρίσματα που θα οδηγήσουν στη δημιουργία μιας ακόμα ταινίας, θα ξεκινήσουν το επόμενο καλοκαίρι στη Νέα Ζηλανδία και θα κρατήσουν για δύο μήνες.

    Φυσικά για όλα αυτά θα χρειαστούν καινούριες συμφωνίες με το καστ και τα δικαιώματα των βιβλίων.

    Το πρώτος μέρος της τριλογίας πλέον θα κυκλοφορήσει κανονικά στις 13 Δεκεμβρίου.

    Το 2ο μέρος The Hobbit: There and Back Again θα ακολουθήσει κανονικά τον Δεκέμβρη του 2013 και όσο για το 3ο φιλμ του οποίου αναμένουμε τον τίτλο, δεν θα καθυστερήσει τόσο πολύ και πιθανότατα θα προβληθεί το καλοκαίρι του 2014.

    Τέλος, σχετικά με το πότε θα εμφανιστεί ο ξακουστός και fan-favourite δράκος Smaug, ο ηθοποιός Benedict Caumberbatch (Star Trek 2)που θα τον υποδυθεί μέσω motion capture και φωνής, δήλωσε σχετικά:



    "Τα μάτια μου θα ανοίξουν στο τέλος της πρώτης ταινίας και όλα τα υπόλοιπα από μένα θα τα δείτε στην δεύτερη."

    Όταν έχεις γυρίσει ήδη δύο ταινίες και ξαφνικά αποφασίζεις πως πρέπει να γίνει και τρίτη, που θα κυκλοφορήσει σε λιγότερο από ένα χρόνο σε σχέση με την δεύτερη, αυτό μπορεί να αποβεί καλό και κακό.

    Ο Peter Jackson ελπίζουμε να μοιράσει ιδανικά το footage, αλλιώς υπάρχει περίπτωση η τρίτη ταινία να είναι ένα μεγάλο feature από extras/deleted scenes και τα λοιπά.

    Για να μην μιλήσουμε σχετικά με το κράξιμο των 48 καρέ ανά δευτερόλεπτο με τα οποία γυρίστηκε και την περίεργη αίσθηση που έχει αφήσει στον κόσμο.

    Τουλάχιστον το 3D δεν θα είναι αρπαχτή, μιας και έχει γυριστεί εξαρχής με την κατάλληλη τεχνολογία.


    Μέχρι να κυκλοφορήσει τον Δεκέμβρη εσείς μπορείτε να παρακολούθησετε παρακάτω το καινούριο trailer για το The Hobbit: An Unexpected Journey.

    Αν μη τι άλλο, φαίνεται εντυπωσιακό, παραμυθένιο, επικό και εφιαλτικό.
    Μόνο που το βλέπεις, το μυαλό σου γυρνάει πίσω στην προβολή του Fellowship of The Ring, γεμίζοντας σε αγαλλίαση και αναμνήσεις από το 2001.

    Υ.Γ.: Τσεκάρετε και μερικά σπέσιαλ γυαλάκια που θα φορεθούν πολύ φέτος και τα οποία ελπίζω να μάς έρθουν και εδώ πέρα!


     
    The Hobbit trailer (Greek subs) από FilmBoy-gr



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το πρώτο επίσημο trailer για το Hobbit: An Unexpected Journey Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top