F Το Prometheus 2 θα γίνει, αλλά θα αργήσει - FilmBoy Το Prometheus 2 θα γίνει, αλλά θα αργήσει - FilmBoy
  • Latest News

    Το Prometheus 2 θα γίνει, αλλά θα αργήσει

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Το Prometheus ήρθε, το είδαμε και πέρασε.

    Οπτικά εντυπωσιακό (σ.σ.: αν και για μια ακόμη φορά με ανύπαρκτο 3D) και με αρκετές σκηνές που σε κρατούσαν σε αγωνία.
    Ειδικά η αηδιαστική σκηνή της ...γέννας, έμοιαζε βγαλμένη από body horror movie.

    Αδιάφορο λοιπόν δεν θα το έλεγε κανείς, αλλά δεν ήταν και η ταινιάρα που περιμέναμε.

    Ρόλο σε όλα αυτά δεν έπαιξε η μη ύπαρξη Alien.
    Δεκτόν πως η ταινία ήθελε να είναι ταυτόχρονα prequel αυτών αλλά και κάτι διαφορετικό.

    Όμως το πρόβλημα εντοπίζονταν στους αρκετά αναλώσιμους χαρακτήρες και το πετσοκομμένο μοντάζ και σενάριο, που άφηναν επιτηδευμένα σεναριακές τρύπες και αναπάντητα ερωτήματα...


    Οι λόγοι φώναζαν ευθαρσώς ...SEQUEL και μάλλον τριλογία, κάτι που γνωρίζαμε όταν η ταινία βρίσκονταν ακόμη στο στάδιο της παραγωγής.

    Και η επιστροφή του Ridley Scott σε ένα είδος που μας χάρισε αριστουργήματα όπως το Alien και το Blade Runner, έκανε όσο θόρυβο χρειαζόταν.

    Έτσι με εισπράξεις άνω των $125 εκατομμυρίων στην Αμερική και παγκόσμιες $302 από ένα μπάτζετ $130 εκατομμυρίων, τουλάχιστον άλλη μία ταινία ήταν σίγουρα εξασφαλισμένη.

    Σύμφωνα λοιπόν με το The Hollywood Reporter, η 20th Century Fox ανακοίνωσε πως σκέφτεται να κυκλοφορήσει το 2ο μέρος, είτε το 2014 είτε μέσα στο 2015, με τους Michael Fassbender και Noomi Rapace να είναι σίγουρο πως θα επιστρέψουν καθώς δεσμεύονται και με συμβόλαια.

    Για τον σεναριογράφο του Lost, Damon Lindelof δεν έχει ακουστεί κάτι μέχρι στιγμής, αν και απ'όσα λέγονται, η Fox ψάχνεται ήδη για άλλους συγγραφείς.

    Αν αυτό ισχύει μόνο θετικό μπορεί να είναι, καθώς ο εν λόγω κύριος έχει φάει ήδη αρκετό βρίσιμο από αρκετούς φαν για το φινάλε του Lost ενώ δεν παρέλειψε να γεμίσει με τρύπες και το Prometheus.

    Μακάρι το Director's Cut που φημολογείται πως θα κυκλοφορήσει, να μάς καλύψει λίγο παραπάνω και θα περιμένουμε εναγωνίως τη συνέχεια.

    Πρέπει να αποδεχτούμε πλέον, πως οι υποσχέσεις για αναπάντητα ερωτήματα, ποτέ δεν θα εκληρώνονται όταν έχουν στο νου τους τα sequel.

    Ας ελπίζουμε τουλάχιστον το Prometheus 2 να είναι η ταινία που θα ξεφεύγει πραγματικά απ΄τις τόσες κόπιες που έχουμε δει ανά τα χρόνια.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Το Prometheus 2 θα γίνει, αλλά θα αργήσει Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top