F Jeff, Who Lives at Home - FilmBoy Jeff, Who Lives at Home - FilmBoy
  • Latest News

    Jeff, Who Lives at Home

    Οι Jay και Mark Duplass έχουν μία δική τους indie κινηματογραφική αισθητική  που προσπαθούν να τελειοποιήσουν με τη πάροδο των χρόνων, αλλά τελευταία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στο εμπορικό σινεμά.

    Ξεκίνησαν με τα The Puffy Chair και Baghead, πέρασαν στο star-άτο Cyrus πέρυσι, και φέτος συνέχισαν στον ίδιο δρόμο με το Jeff, Who Lives at Home.

    Ίσως αυτό να είναι το ιδανικό σημείο εισόδου για τη νέα τους για τον κόσμο, καθώς υποστηρίζεται από γνωστά πρόσωπα που προφανώς θα απολαμβάνουν τη χαλαρή ατμόσφαιρα των ταινιών των αδελφών Duplass.

    Ο Jeff (Jason Segel, The Muppets), είναι κάτι σαν ένας ερασιτέχνης φιλόσοφος που πιστεύει ότι η ταινία Signs του M.Night Shyamalan είναι ένα αριστούργημα με αμέτρητα μηνύματα και αποκαλύψεις για τον πραγματικό κόσμο.

    Αναπτύσσει μεγάλο μέρος της θεωρίας του στη τουαλέτα, μια τουαλέτα που βρίσκεται στο υπόγειο του σπιτιού της μητέρας του, ένα υπόγειο που ο ίδιος αποκαλεί «σπίτι».

    Είναι άνεργος, τεμπέλης και ένα βάρος για τη μητέρα του Sharon (Susan Sarandon, Wall Street: Money Never Sleeps), μία υπάλληλος γραφείου η οποία μόλις έμαθε ότι είναι αντικείμενο αγάπης από έναν μυστικό θαυμαστή.




    Η Sharon καλεί τον γιο της και του ζητάει να διορθώσει ένα σπασμένο παράθυρο, αλλά ο Jeff έχει άλλα, καλύτερα πράγματα να κάνει όπως το να πάρει τηλέφωνο σε έναν τυχαίο αριθμό και να ζητήσει κάποιον με το όνομα Kevin (…).

    Ωστόσο, ο Jeff βγαίνει τελικά έξω για να αγοράσει την κόλλα που χρειάζεται για να επισκευάσει το παράθυρο.

    Μέσα από το λεωφορείο όμως, εντοπίζει έναν νεαρό άνδρα που φοράει μια φανέλα του μπάσκετ κι έχει το όνομα Kevin στη πλάτη.

    Ο Jeff αποφασίζει να καθυστερήσει στο δρόμο για το μαγαζί, και ακολουθεί τον "Kevin" σε ένα παιχνίδι μπάσκετ.

    Αλλά φαίνεται ότι η μοίρα του παίζει ένα σκληρό παιχνίδι.
    Ο Jeff πιστεύει ότι έχει βρει ένα νέο φίλο για να καπνίζουν χόρτο μαζί, αλλά ο «Kevin» και η παρέα του τον δέρνουν και τον ληστεύουν.


    Γυρνώντας πίσω στο σπίτι με τα πόδια, ο Jeff περνάει από τα Hooters (ωραίες εποχές εκεί στο Μαρούσι…), εκεί όπου δουλεύει ο αδελφός του, Pat (Ed Helms, The Hangover II), ο οποίος έχει τα δικά του προβλήματα με τη σύζυγό του Linda (Judy Greer, The Descendants) που τον αποδοκιμάζει καθημερινά γιατί εκείνος αγόρασε πρόσφατα ένα πανάκριβο σπορ αυτοκίνητο που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά.

    Ο Pat και ο Jeff πέφτουν πάνω στη Linda να τρώει το μεσημεριανό της με έναν άλλο άνδρα.

    Αυτή η μοιραία ημέρα είναι ένα ταξίδι προς το πεπρωμένο, που ξεκίνησε με έναν λάθος τηλεφωνικό αριθμό και θα τελειώσει με μια νέα προοπτική ζωής για όλους όσους έρχονται σε επαφή με τον Jeff, σε αντίθεση με τη δική του λανθασμένη και τυφλή πορεία.

    Κλασική indie comedy με $10 εκατομμύρια budget και άνοιγμα σε 254 αίθουσες στην Αμερική,  αλλά που δυστυχώς έπεσε πάνω στο 21 Jump Street και το Casa de mi Padre, επίσης κωμωδίες που έβγαιναν την ίδια βδομάδα (16 Μαρτίου).

    Το Jeff, Who Lives at Home έχει καλές κριτικές συνολικά και έκανε πρεμιέρα στο περσινό φεστιβάλ του Toronto



    Jeff, Who Lives At Home trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Jeff, Who Lives at Home Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top