F Apart - FilmBoy Apart - FilmBoy
  • Latest News

    Apart

    Κάθε νέα τεχνολογία στον κινηματογράφο γίνεται ολοένα και πιο διεισδυτική, κανόνες επανακαθορίζονται και όρια ξεπερνιούνται.

    Η έλευση της Red One, επιτρέπει στους κινηματογραφιστές να "μαγειρέψουν" μια εικόνα που αποσπά την προσοχή και μαγεύει με την virtual αισθητική της, ενώ μέχρι τώρα παρέμεναν γειωμένοι εντός των ορίων του «πραγματικού κόσμου».

    Αν δε γίνομαι απολύτως κατανοητός, αρκεί να δείτε το trailer του Apart, μια ιστορία αγάπης με στοιχεία τρόμου γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Aaron Rottinghaus, που με τη συμμετοχή της Red One κάμερας αποκτά ψηφιακή υφή και υπόσταση.

    Προφανώς δεν ανακάλυψα τη ψηφιακή εποχή ξαφνικά, τη χρήση της εν λόγω κάμερας την έχουμε δει ουκ ολίγες φορές, και φυσικά με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.

    Αλλά το Apart είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, και κάθε τέτοια που χρησιμοποιεί εναλλακτικές μεθόδους κινηματογράφησης, είναι άξια λόγου.

    Το ψυχολογικό ερωτικό θρίλερ Apart είναι εμπνευσμένο από μια σπάνια ψυχολογική διαταραχή (Folie à deux ή Επινεμόμενη Ψυχωσική Διαταραχή στα ελληνικά), κατά την οποία ...



    ...δύο άνθρωποι μοιράζονται τις ίδιες αυταπάτες και οράματα, και στην οποία η μόνη γνωστή θεραπεία είναι ο διαχωρισμός τους.

    Βγαίνοντας ξαφνικά από κώμα, ο Noah (Josh Danziger) μαθαίνει ότι βγήκε ζωντανός από μια μεγάλη πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή στον πατέρα του.


    Ανίκανος να ανακαλέσει στη μνήμη του το τραυματικό γεγονός, ο νεαρός άνδρας θα πρέπει να ξαναχτίσει τη ζωή του, βρίσκοντας στήριξη από τον προστατευτικό αδελφό του, Oliver (Jason Davis, A Little Bit of Heaven).

    Ο Noah θα ανακαλύψει μια σύνδεση με μια κοπέλα, την Emily (Olesya Rulin) και θα την πλησιάσει με την ελπίδα να κατανοήσει την περίπλοκη σχέση που είχαν πριν από το ατύχημα που του άλλαξε τη ζωή.

    Αντί για συγκεκριμένες απαντήσεις όμως, ο Noah αποκαλύπτει μεγαλύτερα ερωτήματα όταν μαθαίνει την ειδική σχέση του με την Emily – και οι δύο πάσχουν από μια χαοτική μορφή σχιζοφρένειας, που προκαλεί μεγάλα προβλήματα όταν και οι δύο βρίσκονται κοντά στον άλλον.

    Παίζουν ακόμη ο Bruce McGill (Fair Game), ο Michael Bowen (The Last House on the Left), ο David Born (Puncture), η Joey Lauren Adams και άλλοι.

    Το Apart πέρασε σχετικά απαρατήρητο από το περσινό SXSW Film Festival και γενικά δεν άρεσε ιδιαίτερα, ωστόσο βρήκε το δρόμο για λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 9 Μαρτίου.



    Apart trailer από Horrorant
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Apart Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top