F Οι Νέες Ταινίες της εβδομάδας από 19/7/2012 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της εβδομάδας από 19/7/2012 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της εβδομάδας από 19/7/2012

    Μια τρελή κωμωδία, μια γαλλική αληθινή ιστορία εφηβικής εγκυμοσύνης και ένα υπερβολικό action με τον απόλυτο εκπρόσωπο του είδου, βγαίνουν σήμερα στις ελληνικές αίθουσες.
    Πλησιάζει και η ανακοίνωση της 1ης ταινίας της FilmBoy Pictures….ε, ρε τι έχει να γίνει φέτος.

    Ο Δικτάτορας (The Dictator) (7/10), του Larry Charles.
    Ο Στρατηγός Aladeen (Sasha Baron Cohen) κυβερνά το πλούσιο σε πετρέλαιο έθνος της Βόρειας Αφρικής Wadiya, με σιδηρά πυγμή και είναι ένας από τους πιο εκφοβιστικούς δυνάστες του κόσμου.

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία και νόμιμος κληρονόμος του θρόνου, ο Tamir (Ben Kingsley) σχεδιάζει να σκοτώσει τον Aladeen μια μέρα πριν εκείνος απευθυνθεί στα Ηνωμένα Έθνη, για να τον αντικαταστήσει με ένα χαζό γιδοβοσκό που του μοιάζει και στη συνέχεια να τον βάλει να υπογράψει ένα νέο σύνταγμα που θα επιτρέπει στα ξένα πετρελαϊκά συμφέροντα να αφαιμάξουν τη χώρα κάνοντας τον Tamir δισεκατομμυριούχο.

    Ο Aladeen ξεφεύγει από τους δολοφόνους του, αλλά βρίσκεται μόνος και χωρίς τη γενειάδα του στη πόλη της Νέας Υόρκης, γνωρίζει την ακτιβίστρια Zoey (Anna Faris) και συνεργάζεται με τον εξόριστο πυρηνικό επιστήμονα Nadal για να εξουδετερώνει τη συνομωσία του Tamir.


    Ο Προστάτης (Safe) (4/10), του Boaz Yakin.
    Ο Luke Wright (Jason Statham) είναι ένας εκπαιδευμένος πρώην super-cop που, αηδιασμένος από τα αφεντικά και τους συναδέλφους του, επιλέγει να γίνει ένας cage fighter, μέχρι που ένα θανατηφόρο ατύχημα και η περήφανη άρνησή του να χάσει έναν αγώνα, τον οδηγεί μπροστά στην εκδικητική μανία ενός σαδιστή νονού της ρωσικής μαφίας, τον Docheski.

    Οι Ρώσοι εμπλέκονται επίσης σε μια βίαιη διαμάχη με τη Κινεζική μαφία, με σκοπό να αποκτήσουν τη 10χρονη Mei (Catherine Chan), ένα παιδί-ιδιοφυΐα που γνωρίζει τον μυστικό συνδυασμό ενός χρηματοκιβωτίου.

    Διαφεύγοντας μιας σειράς από απόπειρες απαγωγής της, η Mei πέφτει στη πορεία του Wright γλυτώνοντας τον άθελά της από την αυτοκτονία και ‘προσφέροντας’ του τη λυτρωτική αποστολή να την προστατεύσει από τους κακούς.


    17 Κορίτσια (17 filles) (5/10), των Delphine και Muriel Coulin.
    Σε μια βαρετή πόλη της Γαλλίας, η 16χρονη Camille (Louise Grinberg) μένει έγκυος.

    Δεν έχει σημασία από ποιον, δεν έχει σημασία πώς, το θέμα είναι ότι η εγκυμοσύνη της δίνει το νόημα που γύρευε, έναν δύσκολο φυσικά αλλά πιο συναρπαστικό τρόπο ζωής, και με τον τρόπο της επηρεάζει και τις φίλες της για να κάνουν το ίδιο.

    Σιγά σιγά, οι 5 αρχικά, φίλες γίνονται τόσο δημοφιλείς στο σχολείο ώστε ο αριθμός μεγαλώνει σε 17 – μάλιστα είναι τόσο μεγάλη η αποδοχή που μία κοπέλα πληρώνει κάποιον για να την αφήσει έγκυο, ενώ άλλη προσποιείται για να μπει στη παρέα.

    Παίζεται ακόμη:
    Ο Σεφ και οι Σεφ του (Comme Un Chef), του Ντανιελ Κοέν.
    Γαλλο-ισπανικη κομεντί όπου ο αυτοδίδακτος μάγειρας Τζακί προσπαθεί να εμφυσήσει στους πελάτες των λαϊκών εστιατορίων τις υψηλές αξίες της γαστρονομίας με πενιχρά αποτελέσματα.
    Από την άλλη, ο διάσημος σεφ Αλεξάντρ Λαγκάρντ βλέπει την έμπνευσή του να τον εγκαταλείπει.
    Η τύχη θα φέρει τους δυο outsider πρωταγωνιστές στην ίδια κουζίνα με κοινό σκοπό να διασώσουν το κύρος του διάσημου εστιατορίου.

    Καλό Σινεμά.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της εβδομάδας από 19/7/2012 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top