F Ο Chris Hemsworth στη μεταφορά του In The Heat of the Sea - FilmBoy Ο Chris Hemsworth στη μεταφορά του In The Heat of the Sea - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Chris Hemsworth στη μεταφορά του In The Heat of the Sea

    Γράφει ο Kostas Tsokos.

    Ένα νέο Master and Commander ή ιστορία επιβίωσης αλά The Perfect Storm σκέφτονται τα στούντιο.
    Αλλά με άρωμα...Moby Dick και πρωταγωνιστή...ακριβο-Thor-ιτο!

    Ο λόγος για τον Chris Hemsworth που υπέγραψε για την μεταφορά του In The Heart of The Sea, σε παραγωγή Joe Roth (Alice In Wonderland, Snowhite and The Huntsman).

    Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του φαλαινοθηρικού Essex το 19ο αιώνα και ήταν αυτό που ενέπνευσε τον Herman Melville, δίνοντας του το έναυσμα να συγγράψει το Moby Dick.

    Μόνο που η ταινία δεν θα βασιστεί στο διάσημο μυθιστόρημα, αλλά στο non-fiction βιβλίο του Nathaniel Philbrick, που κυκλοφόρησε το 2001.

    Η σύνοψη του βιβλίου περιγράφεται ως εξής:



    "Η δοκιμασία του φαλαινοθηρικού Essex ήταν για τον 19ο αιώνα ένα μυθικό γεγονός, ανάλογο του Τιτανικού για τον 20ο.

    To 1819 το φαλαινοθηρικό Essex αφήνει το Nantucket για το Νότιο Ειρηνικό, με 20 μέλη πλήρωμα.

    Στη μέση του Νότιου Ειρηνικού το πλοίο χωρίστηκε και βυθίστηκε από μια οργισμένη φάλαινα.

    Επί 90 μέρες, το πλήρωμα βρίσκονταν μέσα σε μικρές σωστικές λέμβους και κλιδωνίζονταν από τον καιρό, την πείνα και αρρώστιες.
    Μέχρι που στράφηκαν σε δραστικά μέτρα για να επιβιώσουν.
    "


    Για ενημερωτικούς λόγους, ο Nathaniel Philbrick χρησιμοποίησε αληθινά άγνωστα έγγραφα συμπεριλαμβανομένων των από καιρού χαμένων σημιεώσεων του cabin boy του πλοίου.

    Διείσδυσε μάλιστα σε λεπτομέρειες σχετικά με το κυνήγι φάλαινας και την κοινότητα του Nantucket, ανακαλύπτωντας ανατριχιαστικά γεγονότα γύρω από αυτήν την ναυτική τραγωδία.

    Μια έντονη και μαγευτική όπως λέγεται ανάγνωση, το In The Heart of The Sea είναι ένα μνημειώδες ιστορικό έργο, που τοποθέτησε για τα καλά την τραγωδία του Essex στην ροή της αμερικάνικης ιστορίας.

    Η σεναριακή προσαρμογή θα είναι του Charles Leavitt (Blood Diamond) ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί ποιο στούντιο θα το αναλάβει, με κάποιες φήμες να αναφέρουν την Dreamworks.

    Πάντως του Hemsworth του πάνε οι ηρωικοί ρόλοι και πλέον μετά και τα Snowhite, Cabin In The Woods, Τhor και Avengers, το όνομα του ακούγεται γερά.

    Αναμένουμε νεότερα!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Chris Hemsworth στη μεταφορά του In The Heat of the Sea Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top