F 15 Rising Starlets του Hollywood: Rooney Mara - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Rooney Mara - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Rooney Mara

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Το The Girl with the Dragon Tattoo από μόνο του φτάνει, για να ενταχθεί η Rooney Mara στις πιο πολλά υποσχόμενες ηθοποιούς. 

    Το όνομά της έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στη showbiz, με την συμμετοχή της στην αμερικανική εκδοχή της πρώτης ταινίας της τριλογίας του Millennium.

    Όμως η Rooney είχε ξεκινήσει μια πενταετία νωρίτερα και την είχαμε δει αρκετά διαφορετική σε άλλου τύπου ρόλους.

    Άρχισε με δουλειές στη μικρή οθόνη και στον κινηματογράφο έκανε δειλά τα πρώτα της βήματα με τα Dream Boy (2008) και Dare (2009) σε μικρούς ρόλους...




    Βρίσκεται επίσης, στην ίδια ταινία με την Emma Roberts ( ανιψιά της Julia Roberts), στην κωμωδία με θέμα το basketball, The Winning Season

    Στην ανεξάρτητη κωμωδία Friends (With Benefits) έχει συμπληρωματικό ρόλο, αλλά ο πρώτος πρωταγωνιστικός ρόλος δεν αργεί να έρθει. 

    Στο Tanner Hall το 2009 υποδύεται την κεντρική ηρωίδα μιας παρέας τεσσάρων κοριτσιών, οι οποίες ζουν σε ένα καθολικό σχολείο στην Αγγλία. 

    Εκείνη ερωτεύεται ένα μεγαλύτερο άνδρα και οι αντιζηλίες με τις φίλες της, θα της φέρουν εμπόδια.

    Είχε το girl next door look στη συγκεκριμένη ταινία, την οποία έχουν δει μόνο όσοι ανέτρεξαν στο βιογραφικό της, αφότου έγινε γνωστή… 

    Επίσης, συμμετείχε και στην νεανική κωμωδία, Youth in Revolt

    Από την αφάνεια θα βγει το 2010 με δύο ταινίες που θεωρήθηκαν κινηματογραφικά γεγονότα, για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία. 

    Στο The Social Network, ο David Fincher την επιλέγει να υποδυθεί ένα κορίτσι του κολεγίου και κοπέλα του Mark Zuckerberg (Jesse Eisenberg), ιδρυτή του facebook. 

    Το story βασίζεται στην αληθινή ιστορία του νεαρού genius και η ταινία χειροκροτήθηκε από τους θεατές, φτάνοντας τα $100 εκατομμύρια εισπράξεις και αναγνωρίστηκε από τους ανθρώπους του χώρου, αποσπώντας και 3 Όσκαρ

    Επίσης, κρατά το πρωταγωνιστικό ρόλο στο reboot του A Nightmare on Elm Street, που σηματοδοτεί την επιστροφή του Freddy Krueger, σε μια ταινία που οι fans του είδους, περίμεναν με ανυπομονησία. 

    Το αποτέλεσμα ήταν αρκετά ικανοποιητικό και όλες οι σκηνές ήταν προσεκτικά γυρισμένες. 

    Εμπορικά δε, τα πήγε πολύ καλά και χάρη σε αυτό, μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε καινούργιες συνέχειες. 
    Πιθανότατα χωρίς την Rooney

    Η αμερικανική εκδοχή του σουηδικού The Girl with the Dragon Tattoo ήταν θέμα χρόνου. 
    Υπερπιτυχημένο Bestseller το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε, όπως επίσης και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές ταινίες. 

    Με τον David Fincher στην σκηνοθεσία και τον Daniel Craig να έχει συμφωνήσει στον ανδρικό πρωταγωνιστικό ρόλο, η επιτυχία έμοιαζε δεδομένη. 

    Το σημαντικότερο όλων όμως, ήταν να βρεθεί η ηθοποιός που θα μπορούσε να ενσαρκώσει ιδανικότερα την περίεργη πρωταγωνιστική γυναικεία φιγούρα. 

    Αυτόν τον ρόλο, τον ήθελαν πολλές και πάλεψαν για να τον αποκτήσουν, μεταξύ αυτών και η Natalie Portman

    Ο Fincher αφού έψησε το ψάρι στα χείλη στην Rooney, τελικά την επέλεξε για να πρωταγωνιστήσει. 

    Η διαδικασία του casting διήρκησε αρκετό καιρό και η ίδια είχε δηλώσει ότι είχε κουραστεί στο τέλος από τα συνεχή calling backs που δεχόταν, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι άξιζε ο κόπος. 

    Για τις ανάγκες του ρόλου υπέστη ριζική μεταμόρφωση. 
    Απέβαλε την γλυκύτητα που μέχρι τότε την διέκρινε και απέκτησε μια εκκεντρική, παράξενη και πολύ dark εμφάνιση. 

    Επιβραβεύθηκε από κοινό και κριτικούς για την ερμηνεία της και οι υποψηφιότητες σε  Χρυσές σφαίρες, Οσκαρ κλπ, την κατατάσσουν στις πιο instant best actresses. 

    Η Rooney Mara διαθέτει ένα πιο underground  ύφος και κατά συνέπεια βγάζει κάτι το απροσπέλαστο. 

    Μακρύς ο δρόμος για την 27χρονη Αμερικανίδα με το παράξενο όνομα, και σίγουρα θα έχει πολύ ενδιαφέρον να τη δούμε να μεταμορφώνεται και σε άλλους τύπους γυναικών.

    Το 2013 θα πρωταγωνιστήσει στο Lawless μαζί με Ryan Gosling, Christian Bale και Natalie Portman, καθώς επίσης και στο Bitter Pill του Steven Soderbegh, ως σύζυγος πρώην φυλακισμένου. 

    Μελλοντικά θα τη δούμε σαν Ιρλανδή μετανάστρια της δεκαετίας του 50΄ στην Νέα Υόρκη στο κοινωνικό Brooklyn που προορίζεται για το 2014.

    Δείτε τις 15 Rising Starlets του Hollywood ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Rooney Mara Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top