F 15 Rising Starlets του Hollywood: Kristen Stewart - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Kristen Stewart - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Kristen Stewart

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Άλλη μια ηθοποιός που έχει ξεκινήσει από την παιδική της ηλικία. 

    Στα 22 της χρόνια, ενώ οι συνομήλικοί της ηθοποιοί έχουν μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές τους και προσπαθούν να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο, εκείνη έχει ήδη πραγματοποιήσει μια σημαντική και αναγνωρισμένη πορεία.

    Πρώτες μικρές εμφανίσεις στα Flinstones (2000) και The Safety of Objects (2001), αλλά η αναγνωρισιμότητα έρχεται το 2002 με το αγωνιώδες θρίλερ Panic Room του David Fincher

    Ήταν η κόρη της Jodie Foster και έλαβε υποψηφιότητα στα Young Award για την ερμηνεία της.

    Τον επόμενο χρόνο πρωταγωνιστεί στο μέτριο θρίλερ Cold Greek Manor με γονείς τον Dennis Quaid και την Sharon Stone

    Την καλύτερή της όμως ερμηνεία μέχρι σήμερα ...


    ...την πραγματοποιεί στο Speak (2004), όπου υποδύεται μια έφηβη που σταματά να μιλάει, ύστερα από ένα οδυνηρό περιστατικό που έζησε.

    Λίγους μήνες μετά, έπαιξε στην οικογενειακή περιπέτεια Catch That Kid, στο θρίλερ Undertow και στο Fierce People, στο οποίο δείχνει μια πιο wild πλευρά.

    Στο παιδικό κοινό γίνεται πιο γνωστή με την περιπέτεια Zathura (2005).

    Στη συνέχεια δοκιμάζει την ρομαντική κομεντί στο In the Land of Woman, όπου ερωτεύεται τον Adam Brody και έχει προβλήματα στη σχέση με τη μητέρα της, Meg Ryan
    Για τις ανάγκες του ρόλου, ξανθαίνει το μαλλί, αλλά η ταινία περνάει σχεδόν απαρατήρητη.

    Το 2007 πρωταγωνιστεί στην ταινία τρόμου The Messengers, η οποία ήταν πολύ καλή και η Kristen έγινε γνωστή σε ευρύτερο κοινό. 
    Η συνέχεια ήταν μόνο ανοδική για την νεαρή ηθοποιό.

    Το 2007 πρωταγωνιστεί στο κοινωνικό The Cake Eaters (το οποίο όμως δεν πρέπει να θυμάται σχεδόν κανείς), αλλά πιο σημαντικός ήταν ο ρόλος της στο πολυβραβευμένο  Into the Wild του Sean Penn, το οποίο ωστόσο περισσότερο στηριζόταν στον Emile Hirsch.

    Ο ρόλος της στο δραματικό The Yellow Handkerchief και η μικρή της συμμετοχή στο κατά τα άλλα αρκετά καλό Jumper, δεν της προσέφεραν κάτι.

    Επίσης συμμετείχε και στην κωμωδία What Just Happened που σατιρίζει τον τρόπο ζωής και τους ανθρώπους του Hollywood, αλλά δυστυχώς πάτωσε εισπρακτικά. 

    Βέβαια ήρθε σε επαφή με κάποιους από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς αυτή τη στιγμή (Robert De Niro, Sean Penn, Bruce Willis, Catherine Keener και Robin Wright).

    Το 2008 όμως αποτελεί τη χρονιά σταθμό στην καριέρα της. 
    Με τον Robert Pattinson θα γίνουν ένα από τα πιο αγαπημένα κινηματογραφικά ζευγάρια των τελευταίων ετών στο υπερεπιτυχημένο Twilight.

    Με budget $37 εκατομμυρίων, η ταινία ξεπέρασε τα $380 εκατομμύρια παγκοσμίως και απέκτησε φανατικούς οπαδούς, στις νεότερες ηλικίες κυρίως. 

    Η Bella Swan θα γίνει το alter ego της και η Kristen σαρώνει σε όλα τα νεανικά βραβεία με σημαντικότερα, τα MTV awards

    Αφού τη μάθουν λοιπόν και οι πέτρες, θα ακολουθήσουν άλλες τέσσερις συνέχειες με την επιτυχία τους, κάθε φορά να διογκώνεται. 
    Το τελευταίο μάλιστα μέρος, θα το δούμε τον Νοέμβριο.

    Παράλληλα κάνει και άλλες ταινίες όπως το Adventureland (2009) και το Welcome to the Rileys (2010) - το οποίο δεν προβλήθηκε ποτέ στις αίθουσες - , θέλοντας να συνεχίσει να συμμετέχει  σε ανεξάρτητες παραγωγές. 

    Τα σχόλια για την ερμηνεία της στο The Runaways ήταν θετικά, δείχνοντας ότι έχει σημαντικές προοπτικές.

    Φαίνεται ότι προσέχει πολύ τις επιλογές της και η επόμενη ταινία που θα την δούμε είναι το On the Road, στο οποίο δείχνει διαφορετική από ότι συνήθως και βρίσκεται μαζί με ένα πολύ καλό cast. 

    Στα blockbuster επιστρέφει ως πολεμίστρια Χιονάτη στο Snow White and the Huntsman που έρχεται τέλος του μήνα.

    Γενικά για την Kristen, πιστεύω ότι έχει περισσότερα να δείξει ως ηθοποιός και ότι διαθέτει υποκριτικό ταλέντο, και μάλλον θα το αποδείξει με τις μελλοντικές της ερμηνείες.

    Δείτε και τις 15 Rising Starlets ΕΔΩ.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Kristen Stewart Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top