F THE RUNAWAYS - FilmBoy THE RUNAWAYS - FilmBoy
  • Latest News

    THE RUNAWAYS

    **********   5/10
    Δυσκολεύομαι να σκεφτώ ότι υπήρχε εποχή που οι γυναίκες δεν μονοπωλούσαν τη μουσική σκηνή. 

    Σήμερα οι περισσότεροι μεγάλοι καλλιτέχνες είναι γυναίκες, αλλά δεν ήταν πάντα έτσι. 

    Στις αρχές της δεκαετίας του 70 δεν υπήρχαν γυναίκες που έπαιζαν ηλεκτρική κιθάρα, τουλάχιστον όχι αυτόνομες και σε ροκ μπάντες. 

    Το 1975 εμφανίζεται μια έφηβη μελαχρινή ονόματι Joan Jett (η κοντοκουρεμένη Kristen Stewart) που το μόνο που θέλει να κάνει στη ζωή της είναι ‘...να ροκαρω, με πιάνεις; 

    Τριγυρνάει σε βρώμικα μπαρ του Los Angeles μπας και την ανακαλύψει κάποιος παραγωγός, μέχρι που βρίσκει στο δρόμο της έναν τέτοιο (ο εξαιρετικός για άλλη μια φορά Michael Shannon) ο οποίος μαζί με μια ντραμερ (Stella Maeve) σχηματίζει τις Runaways. 

    Την Joan Jett δεν την έλεγες και σέξι, γι’αυτό ο παραγωγός βρίσκει την Cherie Currie (Dakota Fanning) για πρώτη φωνή, αν και χωρίς ταλέντο και χωρίς ροκ κουλτούρα. 

    Τη συνέχεια την καταλαβαίνετε...



    ...συναυλίες, ταξίδια, τσακωμοί, ναρκωτικά, λεσβιακό σεξ, και ξανά από την αρχή. 

    Σκηνοθετεί η Floria Sigismondi, μια άπειρη Ιταλίδα που διασκεύασε και το σενάριο από το βιβλίο της ίδιας της Cherie Currie. 

    Γνωρίζοντας αυτό, δε μου έκανε καμία εντύπωση το ότι από το trailer φαίνεται ξεκάθαρα ποια είναι η πρωταγωνίστρια στη ταινία, και είμαι σίγουρος ότι αν η Kristen Stewart δεν ήταν τόσο αναγνωρίσιμη λόγω ...ξέρετε, θα είχε τη προβολή των υπόλοιπων κοριτσιών του band, εκτός Cherie, δηλαδή μηδαμινή. 

    Μη ξεχνάτε ότι τη μεγάλη καριέρα της η Joan Jett την έκανε φεύγοντας από τις Runaways και δημιουργώντας τους Joan Jett and the Blackhearts. 

    Τα 5 κορίτσια που υποδύονταν το συγκρότημα (Kristen Steart, Dakota Fanning, Stella Maeve, Scout Taylor-Compton και Alia Shawkat πέρασαν 1 μήνα προβάροντας και ηχογραφώντας τα τραγούδια που ακούγονται στη ταινία, πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα. 

    Η ταινία έτυχε καλής υποδοχής από το σύνολο των κριτικών, αλλά όχι και από την ίδια τη Joan Jett, που όπως έγραψαν οι New York Times θεώρησε μεγάλο λάθος την επιλογή της Kristen Stewart για να την υποδυθεί. 

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα σε 244 μόνο αίθουσες στις 19 Μαρτίου και μέχρι τώρα έχει μαζέψει 2,5 εκατομμύρια δολάρια. 

    Κατανοώ την ανυπομονησία σας αλλά ακόμα δεν γνωρίζω τίποτα για το αν θα έρθει στην Ελλάδα και πότε, αλλά να’στε σίγουροι ότι θα μάθω σύντομα. 

    Δείτε το trailer και μαζί, δείτε και ένα video clip με τις δυο πρωταγωνίστριες να τραγουδάνε το τραγούδι ‘Cherry Bomb’.



    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE RUNAWAYS Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top