F THE YELLOW HANDKERCHIEF - FilmBoy THE YELLOW HANDKERCHIEF - FilmBoy
  • Latest News

    THE YELLOW HANDKERCHIEF

    Στην επιστροφή του Θησέα, το πλοίο είχε – από αμέλεια - μαύρα πανιά με αποτέλεσμα ο πατέρας του, Αιγέας να θεωρήσει νεκρό τον γιο του και να πέσει στα βράχια. 

    Αν ο Θησέας επέστρεφε νικητής θα έπρεπε να είχε λευκά πανιά. 

    Αυτά στη μυθολογία, γιατί στο Hollywood μπορεί να γίνει και με ένα Κίτρινο Μαντήλι. 

    Βασισμένο σε μια ιστορία του Pete Hamill από το 1971, το The Yellow Handkerchief είναι ένα ευαίσθητο road movie τεσσάρων χαρακτήρων, από τον Ινδό Ubayan Prasad που ο τίτλος του προέρχεται από μια τέτοια φύση προειδοποίησης. 

    Ένας ρομαντικός κι ευαίσθητος σύζυγος (William Hurt) αποφυλακίζεται μετά από 6 χρόνια ποινής αλλά διστάζει να πάει στη γυναίκα του (Maria Bello από το The Private Lives of Pippa Lee), αφού δε ξέρει αν ο γάμος τους ισχύει ακόμα. 

    Έτσι, της έχει γράψει να έχει κρεμασμένο ένα κίτρινο μαντήλι στη πόρτα τους αν τον θέλει πίσω, για να μην ...




    ...αναγκαστούν να συναντηθούν αν εκείνη έχει συνεχίσει τη ζωή της. 

    Αλλά η ταινία δεν είναι ο προορισμός αλλά το ταξίδι. 

    Παίρνοντας το δρόμο για το σπίτι του, πέφτει επάνω σε έναν εφηβικό καυγά δυο κοριτσιών για χάρη ενός αγοριού. 

    Νικήτρια είναι η Kristen Stewart, και ο νεαρός (Eddie Redmayne) που είναι και λίγο ...αργός, προθυμοποιείται να την πάρει μαζί του στο ταξίδι του αλλά και να παίξει το ρόλο του παρηγορητή, αφού η κοπέλα έρχεται από μια ερωτική απογοήτευση.
      

    Για λόγους προστασίας αλλά και γιατί έχει ενθουσιαστεί από εκείνον, η Kristen προσκαλεί τον William να τον πάνε στο προορισμό του, ξεκινώντας έτσι όλοι μαζί ένα ταξίδι αναζήτησης, συναισθημάτων αλλά και της επαρχίας της Νέας Ορλεάνης. 

    Το φιλμ γυρίστηκε το Μάρτιο του 2007, πριν ακόμα κι από το πρώτο Twilight, πριν δηλαδή η Kristen Stewart γίνει η υπέρ-δημοφιλή Μπελλα...και δε θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε να παίρνουν διανομή όλες οι δουλειές που έχουν κάνει στο παρελθόν η Kristen Stewart και ο Robert Pattinson. 

    Οι κριτικές της ταινίας είναι πολύ καλές στο σύνολο τους, αλλά η Samuel Goldwyn δε τόλμησε να το βγάλει σε ευρεία διανομή, παρά σε 7 αίθουσες στις 26 Φεβρουαρίου. 

    Τα καλά νέα είναι ότι συνεχίζει για τρίτη εβδομάδα, και μάλιστα σε 29 αίθουσες πλέον. 

    Για την Ελλάδα δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, ούτε καν για την εταιρεία διανομής, οπότε ίσως θα πρέπει να προσφύγετε σε DVD.
    Αλλά ας περιμένουμε λίγο. 


    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE YELLOW HANDKERCHIEF Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top