F 15 Rising Starlets του Hollywood: Dakota Fanning - FilmBoy 15 Rising Starlets του Hollywood: Dakota Fanning - FilmBoy
  • Latest News

    15 Rising Starlets του Hollywood: Dakota Fanning

    Γράφει ο Νάσος Κυριακίδης.

    Βρισκόμαστε στην αρχή μιας καινούργιας δεκαετίας, όπου δεκάδες νέα ερμηνευτικά ταλέντα ξεπροβάλλουν καθημερινά στο Hollywood.

    Άλλοι ήρθαν για να μείνουν και άλλοι είναι απλά 'κομήτες', δηλαδή προορισμένοι να πραγματοποιήσουν μια επιτυχημένη μεν, μικρής διάρκειας δε, καριέρα.

    Eμείς θα αναφερθούμε στα most promising νεαρά άτομα στο χώρο, που αν και βρίσκονται στο ξεκίνημα της καριέρας τους, έχουν δείξει σημαντικά δείγματα και αναμένεται να καθιερωθούν στο παγκόσμιο κινηματογραφικό στερέωμα. 


    Πρόκειται για νεαρές, ανερχόμενες δεσποινίδες, οι οποίες εμφανίστηκαν στην δεκαετία που μας πέρασε και το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό. 

    Οι δεσποινίδες που θα δείτε τις επόμενες ημέρες στο FilmBoy, φιλοδοξούν να τραβήξουν την προσοχή τόσο για τις ερμηνευτικές τους ικανότητες, όσο και για την εξωτερική τους εμφάνιση. 
    Η φύση άλλωστε τις έχει προικίσει με ομορφιά αλλά και πολύ ταλέντο.

    Ένα είναι σίγουρο, ότι θα μονοπωλήσουν τα φώτα της δημοσιότητας τις επόμενες δεκαετίες. 

    Ξαναλέω ότι από αυτό το καθημερινό mega-αφιέρωμα θα δείτε ηθοποιούς που είναι στα πρώτα βήματα της καριέρας τους, και όχι ονόματα όπως η Amy Adams, η Scarlett Johansson, η Rachel McAdams, η Anne Hathaway, η Amanda Seyfried που, φυσικά είναι νεαρές και ταλαντούχες αλλά έχουν εδραιωθεί στο Hollywood ήδη με τη δουλειά τους.

    Ξεκινάμε;


    1. Dakota Fanning

    Ξεκινάμε με μια ηθοποιό, η οποία μόλις ενηλικιώθηκε, αλλά έχει μεγάλη εμπειρία στον χώρο. 

    Η 18χρονη Dakota Fanning έχει δυνατό background, καθώς βρίσκεται πάνω από μια δεκαετία στο χώρο και έχει ήδη συμμετάσχει σε περισσότερες από 20 κινηματογραφικές ταινίες!

    Με πολύ σημαντικές συνεργασίες, δίπλα σε κορυφαίους ηθοποιούς, έχει μάθει από τους καλύτερους και φαίνεται ότι διαθέτει όλα τα φόντα, για να ξεχωρίσει στον κάθε ρόλο. 

    Ξεκίνησε ως παιδί θαύμα και εκείνη την περίοδο, όλος ο κόσμος μίλαγε για το μικρό κοριτσάκι που έκλεβε πάντα την παράσταση, σε όποια ταινία και αν συμμετείχε.

    Η αρχή έγινε σε ηλικία 6 ετών και συμμετείχε ως guest σε πολλές τηλεοπτικές σειρές. 

    Το κινηματογραφικό της ντεμπούτο έγινε το 2001 με το εκπληκτικό I Am Sam ως κόρη του ατόμου με διανοητική υστέρηση, Sean Penn
    Δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερο ξεκίνημα. 

    Κατάφερε να τους συγκινήσει όλους ως το πολύ ώριμο, για την ηλικία του, 7χρονο κοριτσάκι, «αγκαλιάστηκε» από όλο το cast και δίπλα στις βραβευμένες ηθοποιούς Michelle Pfeiffer, Dianne Wiest και Laura Dern, δεν χάνεται και καταλαβαίνεις ότι δεν παρακολουθείς ένα ακόμη, από τα χιλιάδες child stars που δεν καταφέρνει να κάνει αισθητή την παρουσία του. 

    Στην ταινία έπαιξε και η επίσης πολλά υποσχόμενη αδελφή της, Elle Fanning, στις σκηνές όπου υποτίθεται ότι η ίδια ήταν τριών. 

    Την επόμενη χρονιά υποδύθηκε τον χαρακτήρα της Reese Witherspoon στην παιδική της ηλικία, στην αισθηματική κομεντί Sweet Home Alabama

    Την ίδια χρονιά την είδαμε στην οικογενειακή ταινία-παραμύθι Hansel & Gretel, αλλά και στο θρίλερ Trapped, όπου έπαιξε το θύμα απαγωγής και η μητέρα της, Charlize Theron έκανε τα πάντα για να την πάρει πίσω.

    Έπειτα, πρωταγωνιστεί στο mini-TV series, 10 επεισοδίων, Taken, το οποίο όμως έχει μια κινηματογραφική αισθητική και budget $40 εκατομμυρίων. 

    Ήταν επίσης, το κακομαθημένο κοριτσάκι στο Uptown Girls που έπρεπε να μάθει πειθαρχία από την νταντά της, μια σπιρτόζα, αλλά ανώριμη και εντελώς χύμα, Brittany Murphy, η οποία είχε κρατήσει πολλά στοιχεία της παιδικότητάς της.

    Επόμενη μεγάλη επιτυχία ήταν το Man on Fire, στο οποίο ήταν η προστατευόμενη του Denzel Washington, σε μια πραγματικά πολύ καλή ταινία.

    Το 2005 βρίσκεται ανάμεσα σε ένα σπουδαίο, πολυπληθές cast στο δραματικό Nine Lives και γίνεται η κόρη του Robert DeNiro στο ανατρεπτικό Hide and Seek

    Αρχικά στο σενάριο, ο παιδικός ρόλος προοριζόταν για αγόρι, αλλά το αλλάξανε έτσι ώστε να πρωταγωνιστήσει η Dakota
    Εκείνη, για τις ανάγκες του ρόλου, βάφει καστανά τα μαλλιά της και η ταινία συγκεντρώνει πάνω από $120 εκατομμύρια, καθόλου άσχημα για ψυχολογικό θρίλερ. 

    Ακόμη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία ήρθε με το θεαματικό War of the Worlds του Steven Spielberg, το οποίο ξεπέρασε το μισό δισεκατομμύριο δολάρια. 

    Οι σημαντικές συνεργασίες συνεχίζονται αδιάκοπα. 
    Στο οικογενειακό country drama, Dreamer συνεργάζεται με Kurt Russell, Kris Kristofferson και για μία ακόμα φορά με την Elizabeth Sue

    Φτάνοντας στην εφηβεία της, έπαιξε σε μια σειρά ταινιών που δεν έκαναν ιδιαίτερη αίσθηση - ανάμεσα σε αυτά, το Winged Creatures, όπου πέφτει θύμα τρομοκρατικής ενέργειας και το The Secret Life of Bees, όπου βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι τριών αφροαμερικανών αδελφών στη δεκαετία του 60.

    Το 2009 έδωσε τη φωνή της στο animation Coraline και την είδαμε ως έφηβη με την υπερφυσική ικανότητα να βλέπει το μέλλον στο Push, δίπλα στον Chris Evans

    Όπως κάθε κορίτσι της ηλικίας της, ξετρελάθηκε και αυτή με το Twilight
    Της άρεσε τόσο πολύ μάλιστα, που ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε για το ρόλο της έφηβης βρικόλακας Jane για το sequel. 

    Και όπως ήταν φυσικό, αν είσαι η  Dakota Fanning, τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. 
    Συμμετείχε λοιπόν, στις επόμενες τέσσερις συνέχειες, New Moon, Eclipse και Breaking Dawn 1 & 2.

    Το 2010 συνεργάζεται και πάλι με την Kristen Stewart, αυτή τη φορά στην βιογραφική ταινία του συγκροτήματος, The Runways, το οποίο αποτελούσαν δύο έφηβα κορίτσια και γνώρισαν επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του 70’. 

    Όσο για μέλλον, έχει ριχτεί με τα μούτρα στη δουλεία, καθώς έχει πολλά μελλοντικά project σε εξέλιξη.

    Θα τη δούμε σε λίγο καιρό, στο ρόλο της  καρκινοπαθούς σε μια διαφορετική ιδιαίτερη φιγούρα στο Now Is Good, αλλά και στο επίσης δραματικό The Motel Life

    Έχουν επίσης ολοκληρωθεί τα γυρίσματα για το δράμα εποχής Effie και πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε ότι θα πρωταγωνιστήσει στο Furious Angel, στο ρόλο μιας 17χρονης, υψηλών ικανοτήτων δολοφόνου, η οποία θα θελήσει να αλλάξει την ζωή της. 

    Σε ηλικία 14 ετών είχε δηλώσει ότι η αγαπημένη της ηθοποιός ήταν η Hilary Swank (...) και από ότι φαίνεται και η ίδια στοχεύει να σαρώσει τα Oscar.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 15 Rising Starlets του Hollywood: Dakota Fanning Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top