F Τα καλύτερα Φινάλε: Ο Πρωτάρης - The Graduate (1967) - FilmBoy Τα καλύτερα Φινάλε: Ο Πρωτάρης - The Graduate (1967) - FilmBoy
  • Latest News

    Τα καλύτερα Φινάλε: Ο Πρωτάρης - The Graduate (1967)

    Το 1967 - η χρονιά του In The Heat of the Night και του Bonnie and Clyde αλλά και μια χρονιά που ο Rod Steiger κέρδισε το μοναδικό του Όσκαρ ενώ ο Warren Beatty αποτελούσε τον απόλυτο σταρ του Hollywood - εμφανίστηκε ένας νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός που, με την πρώτη του ουσιαστικά ταινία έκανε γνωστό το όνομα του σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Η επιτυχία του The Graduate του Mike Nichols βασιζόταν πολύ στην ερμηνεία του Dustin Hoffman, τον οποίο ουδείς γνώριζε μέχρι τότε.

    Σε μια από τις καλύτερες τελικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου, ο νεαρός Ben (Hoffman) διακόπτει τον γάμο της αγαπημένης του Elaine (Katharine Ross) και φεύγουν μαζί με ένα λεωφορείο.

    Η μητέρα της (η θρυλική Anne Bancroft ως Mrs Robinson) της λέει «Είναι πολύ αργά» και εκείνη της αποκρίνεται  «όχι για μας!».

    Είναι απίστευτη, είναι χαοτική σκηνοθετικά, αλλά είναι πραγματική.
    Συμβολίζει τη στιγμή που η απογοητευμένη γενιά του '60 ξεκινά τη ζωή της, τη δική της ζωή.

    Η ένταση του γάμου, η σπαρακτική φωνή της νύφης, η βία των καλεσμένων, τα σιωπηλά πρόσωπα του ζευγαριού στο τέλος υπό τους ήχους του 'Sound of Silence'...
    Κάπως έτσι πρέπει να τελειώνουν τα ειδύλλια ακόμη και σήμερα.
     
    Δείτε στη συνέχεια το καταπληκτικό φινάλε του The Graduate.




    The Graduate ending από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Τα καλύτερα Φινάλε: Ο Πρωτάρης - The Graduate (1967) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top