F The Viral Factor (Jik zin) - FilmBoy The Viral Factor (Jik zin) - FilmBoy
  • Latest News

    The Viral Factor (Jik zin)

    Ο Dante Lam είναι η νέα μεγάλη ελπίδα του action cinema του Hong Kong, μετά τα επιτυχημένα εμπορικά και κριτικά Beast Stalker και Stool Pingeon πριν κάποια χρόνια.

    Αυτό που τον ξεχωρίζει είναι ότι κατορθώνει να πει μια ολοκληρωμένη και συνήθως συγκλονιστική ιστορία ανάμεσα στις εκρήξεις αδρεναλίνης και τα κυνηγητά, κάτι που είναι πάντα καλό να υπάρχει στα action movies.

    Ακόμα και αν η πλοκή είναι κάτι που έχουμε δει εκατό φορές πριν, και αν οι συμπτώσεις συχνά συσσωρεύονται μέχρι το σημείο του απόλυτου παραλογισμού, ο Lam τα κάνει όλα να φαίνονται ως καινούργια.

    Όλα αυτά έκαναν τους συμπατριώτες του να του δώσουν το τηρουμένων των αναλογιών τεράστιο budget των HK$200 εκατομμυρίων για να φτιάξει το The Viral Factor και, κρίνοντας από τις θετικές κριτικές και την παγκόσμια προβολή της, δεν έκαναν λάθος.

    Η δράση ξεκινά στην Ιορδανία, με τον Jay Chou (The Green Hornet) ως Jon, πράκτορα της IDC (μια φανταστική Διεθνής Επιτροπή Εθνικής Άμυνας), του οποίου η αποστολή ...



    ...να αρπάξει έναν επιστήμονα που συμμετείχε στη δημιουργία ενός θανατηφόρου ιού πηγαίνει στραβά.

    Ο συνεργάτης του, αξιωματικός Sean Wong (Andy On) πηγαίνει με τους κακούς, αφήνοντας την αρραβωνιαστικιά του Ice (Bing Bai, Shaolin) νεκρή και τον ίδιο με μια σφαίρα στο κεφάλι.

    Με τον τραυματισμό αυτό να σημαίνει ότι θα μπορούσε να πέσει νεκρός ανά πάσα στιγμή, ο Jon πηγαίνει στο σπίτι του για να επισκεφτεί τη μητέρα του (Elaine Kam), η οποία τον ενημερώνει ότι ο δραπέτης πατέρας του  (Liu Kai Chi) και ο μεγαλύτερος αδελφός του Man Yeung (Nicholas Tse, Shaolin), είναι ακόμη ζωντανοί και ζουν στην Κουάλα Λουμπούρ. 


    Ο Jon πηδάει στο πρώτο αεροπλάνο, για να μπλεχτεί και πάλι με την ιστορία του ιού, όπου ο Man Yeung έχει προσληφθεί από τον Sean για να απαγάγουν την επιστήμονα Rachel (Lin Peng) για να τον βοηθήσει να φτιάξουν ένα εμβόλιο πριν απελευθερώσει τον ιό στον κόσμο.

    Με τη ζωή της κόρης του Man Yeung να κινδυνεύει, για να μην αναφέρω την ασφάλεια ολόκληρου του κόσμου γενικότερα, τα δύο αδέλφια αναγκάζονται να εργαστούν από κοινού για το γενικότερο καλό.

    Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί ο Dante Lam έχει τη φήμη του σκηνοθέτη με σπουδαία πλοκή στις ταινίες του.

    Ειδικά πάντως το The Viral Factor αν και όχι τόσο έντονο όσο τα άλλα του Lam, θεωρείται το μεγαλύτερο και τολμηρότερο θρίλερ του Hong Kong τα τελευταία χρόνια.
    Και φυσικά, ούτε συζήτηση για τις ξεπατικωτούρες του Hollywood.

    Έκανε ταυτόχρονη πρεμιέρα στο Hong Kong και την Αμερική στις 19 Ιανουαρίου.


    The Viral Factor trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Viral Factor (Jik zin) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top