F Review: Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί - Journey 2: The Mysterious Island - FilmBoy Review: Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί - Journey 2: The Mysterious Island - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί - Journey 2: The Mysterious Island


     
    Γράφει ο Γιώργος Καραμάνος.

    Μπορεί το Filmboy να επανέρχεται σιγά σιγά στους κανονικούς του ρυθμούς, αλλά εγώ θα σας παρουσιάσω μια ακόμα ταινία επιστημονικής φαντασίας και περιπέτειας, το Journey 2: The Mysterious Island.

    Το δύσκολο κομμάτι με αυτή την κριτική είναι αρχικά να κατατάξεις αυτό το έργο σε μια κατηγορία. 

    Γιατί ομολογουμένως, διαφορετικά θα κρίνεις μια ταινία που απευθύνεται σε ενήλικες και διαφορετικά μια ταινία που προσπαθεί να μιλήσει στην φαντασία των παιδιών. 

    Και αυτό το sequel του Journey to the Center of the Earth του 2008, ακροβατεί επικίνδυνα ανάμεσα σε αυτές τις δυο κατηγορίες...


    Η ιστορία ξεκινά όταν ο νεαρός Sean (John Hutcherson, The Kids Are All Right) λαμβάνει ένα περίεργο ραδιοφωνικό σήμα από άγνωστο πομπό. 

    Αμέσως ο μικρός πρωταγωνιστής προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει το περίεργο μυστικό μήνυμα που κρύβει το σήμα, άλλα δεν τα καταφέρνει. 

    Τότε ο πάτριος του, ο Hank (Dwayne "The Rock" Johnson, Fast Five) εξαιτίας της εμπειρίας του από το ναυτικό τον βοηθάει να αποκαλύψει το μήνυμα αυτό.

    Έτσι, συνδυάζοντας τα κατάλληλα στοιχεία ανακαλύπτουν τον χάρτη του Μυστήριου Νησιού και ο Sean είναι πεπεισμένος πως αυτές οι ενδείξεις έχουν σταλθεί από τον χαμένο παππού του (δυστυχώς τον Michael Caine, Inception). 

    Ο Sean και ο Hank δεν τα πάνε ιδιαίτερα καλά και έτσι ο Hank  θεωρεί πως αυτό το ταξίδι είναι μια καλή ευκαιρία για να έρθουν πιο κοντά.

    Με αυτή την αφορμή φτάνουν σε ένα γειτονικό νησί ψάχνοντας ένα οποιοδήποτε μέσω μεταφοράς για να φτάσουν στον προορισμό τους. 

    Εκεί γνωρίζουν και τους συνοδοιπόρους τους σε αυτό το ταξίδι, τον (χαζούλη) Gabato (Luis Guzman, The Caller) και την όμορφη κόρη του την Kailani (Vanessa Hudgens, Sucker Punch). 

    Μετά από ένα εφιαλτικό ταξίδι φτάνουν σε αυτό το Μυστηριώδες Νησί και η δράση ξεκινά. 
    Μοναδικά πλάσματα και τεράστια ζώα, ένα τροπικό δάσος και ο μύθος της χαμένης Ατλαντίδος βρίσκουν κοινό έδαφος σε αυτό το σπάνιο νησί. 

    Όμως, θα βρει ο Sean τον παππού του; (θα τον βρει, φαίνεται στο trailer). 
    Και αφού φτάσουν θα καταφέρουν τελικά να αποδράσουν από αυτό το νησί;

    Φυσικά το Journey 2 δεν πρόκειται για ένα sci-fi αριστούργημα αλλά για μια παιδική περιπέτεια. 
    Και για αυτό δεν μπορείς να το κρίνεις και τόσο αυστηρά όπως άλλα έργα που ανήκουν στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. 

    Είναι ένα απλό παραμύθι που προσπαθεί μέσα από τις εντυπωσιακές του εικόνες να καταπλήξει τους μικρούς θεατές.

    Η σκηνοθεσία του Brad Peyton είναι αρκετά προσεγμένη. 
    Έχει μια συγκεκριμένη αισθητική και καταφέρνει να δημιουργήσει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. 

    Το 3D είναι εξαιρετικό και όλα τα ζώα-τερατα είναι σχεδιασμένα εκπληκτικά. 
    Τα σκηνικά είναι καλοσχεδιασμένα και το νησί φαντάζει πραγματικά τροπικό. Φαίνεται πως έχουν αποδώσει τα λεφτά που έχουν πέσει και στα τεχνικά θέματα δεν απογοητεύει.

    Όσον αφορά το σενάριο, τα πράγματα είναι απλά. 
    Παιδική υπερβολή συνδυασμένη με ακατάπαυστα ηθικοπλαστικά μηνύματα και χαζές ατάκες. 

    Οι διάλογοι είναι καταστροφικοί και το χιούμορ είναι απαράδεκτο ακόμα και για παιδιά, ενώ βέβαια και οι άσχετες σκηνές που δεν έχουν κανένα νόημα (βλέπε τον The Rock να κουνάει το γυμνασμένο του στήθος)  δεν λείπουν.

    Αυτό που πραγματικά σε διαλύει όμως δεν είναι τα προαναφερθέντα, αλλά οι ερμηνείες.
    Ξέρω, κανείς δεν περιμένει από μια τέτοια ταινία κάτι το συναρπαστικό, αλλά όπως και να έχει μερικές φορές είναι τόσο αστείες που καταντάς να γελάς με τους ηθοποιούς παρά με τις σκηνές μάχης και την όλη περιπέτεια.

    Με διαφορά το πιο θλιβερό πράγμα σε όλη την ταινία είναι η συμμέτοχη του Michael Cane
    Τον λυπάσαι βλέποντας τον σε ένα τέτοιο έργο ενώ παράλληλα ο μύθος του Alfie και του Sleuth καταρρέουν μπροστά στα μάτια σου. 
    Μάλλον θα ήθελε επειγόντως λεφτά, αλλιώς η συμμέτοχη αυτή δεν εξηγείται από έναν ηθοποιό τέτοιου επίπεδου.

    Συνολικά είναι μια πολύ μέτρια ταινία που δεν ξέρω κατά πόσο θα διασκεδάσει ακόμα και τους μικρούς θεατές. 

    Ένα  3D παραμύθι που απευθύνεται μονό σε ιδιαίτερο κοινό και δεν το συνιστώ σε κανέναν ενήλικα (ακόμα και αν αισθάνεται παιδί). 

    Η μόνη σκηνή που πραγματικά θα σας σοκάρει είναι η τελευταία, όπου αφήνεται να εννοηθεί ότι θα έχουμε και συνέχεια.


    JOURNEY 2 THE MYSTERIOUS ISLAND trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ταξίδι 2: Το Μυστηριώδες Νησί - Journey 2: The Mysterious Island Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top