F Blackthorn - FilmBoy Blackthorn - FilmBoy
  • Latest News

    Blackthorn

    Το Blackthorn του Mateo Gil είναι άλλο ένα φιλμ από το νέο κύμα neo-westerns - όπως το Meek's Cutoff - που ξεφεύγουν από το κλασικό shoot'em'up στην Άγρια Δύση και επικεντρώνονται σε ανθρώπους και μέρη που αγνοούνταν ως τώρα.

    Σχεδόν, γιατί γουέστερν χωρίς τουλάχιστον μια πιστολιά είναι πολύ δύσκολο να βρεις.

    Πάντως, είναι περίεργο που ένας Ισπανός σκηνοθέτης ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο γουέστερν, ένα άτυπο sequel του Butch Cassidy and the Sundance Kid του George Roy Hill, και ακόμα πιο περίεργο που παίζει και ένας Ισπανός σ'αυτό.


    Επίσης, μέρος των χρημάτων της παραγωγής έρχονται από την Ευρωπαική χώρα.

    Το Blackthorn βασίζεται στην πιθανότητα ο Butch Cassidy να μην πέθανε τελικά από τον Βολιβιανό στρατό και να βρίσκεται σώος και αυλαβής 20 χρόνια αργότερα κάπου στη Βολιβία, και να ζει μια ήσυχη ζωή με το όνομα James Blackthorn (Sam Shepard, Fair Game)...


    Τα σχέδια του θα αλλάξουν αναγκαστικά, όταν ένας άγνωστος (Eduardo Noriega) ληστεύει τον γέρο Blackthorn και τον αφήνει χωρίς άλογο και χωρίς χρήματα.

    Αυτός ο άγνωστος υπόσχεται να του τα δώσει πίσω αν τον βοηθήσει να ληστέψουν έναν πλούσιο ιδιοκτήτη ορυχείου.

    Παίζουν ακόμη ο Stephen Rea (Ondine), η Dominique McElligott (The Guard), ο Padraic Delaney και άλλοι.


    Ο Mateo Gil είναι περισσότερο γνωστός για τις συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Alejandro Amenabar, έχοντας γράψει για αυτόν τα σενάρια του καταπληκτικού Abre Los Oyos και του πρόσφατου Agora.

    Ξέροντας λοιπόν από που προέρχεται και βλέποντας και το trailer, μπορείτε να είστε σίγουροι οτι το Blackthorn είναι ένα βραδυφλεγής μίνιμαλ γουέστερν, με όμορφη φωτογραφία και μουσική, με κάποιες στιγμές έντονης δράσης που δεν αποκαλύπτει τα μυστικά του γρήγορα.


    Όταν το κάνει όμως, θα είναι συγκλονιστικά.

    Το Blackthorn έχει καλές κριτικές στο σύνολο του και προβλήθηκε σε λίγες αίθουσες της Αμερικής στις 7 Οκτωβρίου 2011.


    Blackthorn trailer από FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Blackthorn Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top