F Ο George Miller μιλάει για το ταλαιπωρημένο Mad Max Fury Road - FilmBoy Ο George Miller μιλάει για το ταλαιπωρημένο Mad Max Fury Road - FilmBoy
  • Latest News

    Ο George Miller μιλάει για το ταλαιπωρημένο Mad Max Fury Road

    Γράφει ο Κώστας Τσώκος.

    Αυτός ο George Miller θα πρέπει να είναι διχασμένη προσωπικότητα.
    Πως να εξηγήσεις ότi ένας άνθρωπος έχει σκηνοθετήσει από Happy Feet 2 μέχρι Mad Max;

    Η επιθυμία και προσπάθεια του πάντως να σκηνοθετήσει μια 4η ταινία στη σειρά του ...Κακού Μαξ, κρατάει τουλάχιστον 10 χρόνια.

    Οι δηλώσεις του κατά καιρούς έδειχναν ότι η παραγωγή δυσκολεύεται να ξεκινήσει.

    Μιλώντας όμως πρόσφατα στα Playlist και Collider, ανέλυσε λίγα περισσότερα για την γέννηση της ιδέας, πως θα την υλοποιήσουν και τι εμπόδια παρουσιάστηκαν στην πορεία:


    "Κατά ένα παράξενο τρόπο, είναι λίγο δύσκολο να απαλλαγεί το μυαλό σου από κάποιους χαρακτήρες. Tους έχεις στο μυαλό σαν μέλη της οικογένειας σoυ, γι'άυτό και σου ξανάρχονται όλη την ώρα στο νου!
    Θυμάμαι πριν από 14 χρόνια που περπατούσα σε ένα σταυροδρόμι και μέχρι να φτάσω εκεί που ήθελα, μου ήρθε απότομα μια ιστορία στο μυαλό και είπα "Ναι, αυτή είναι η επόμενη Mad Max ιστορία! 

    Αλλά στην πορεία αυτό έγινε το τελευταίο που θα ήθελα να κάνω και το άφησα, μέχρι που μου ξανάρθε πριν λίγα χρόνια στο νου και αποφάσισα να το κάνω, είτε ήθελα είτε όχι."

    Ο Miller επιβεβαίωσε ότι το 2003 ήταν στα σχέδια του να συμπεριλάβει τον αργότερα αδικοχαμένο Heath Ledger, πριν ο τότε επικείμενος πόλεμος στο Ιράκ θέσει εκτός πλάνων τα γυρίσματα στην Ναμίμπια.
    Αυτή η εκδοχή λοιπόν 'πέθανε' εκεί αλλά μάς επιβεβαιώνει ότι εξακολουθούν να είναι στα πλάνα του για το Fury Road οι Tom Hardy, Charlize Theron και Nicholas Hoult.

    Όσο για την ταινία;

    "Είναι μια αυστηρά ελεγχόμενη ταινία, έχει ετοιμαστεί ολόκληρη, έχουν γίνει τα storyboard και μάλιστα με εκπλήσσει το πόσο ελάχιστα έχει αλλάξει το σενάριο όλο αυτό το διάστημα.Αλλά αυτές οι ταινίες δεν μιλάνε πραγματικά για το μέλλον, είναι γουέστερν με τον ίδιο τρόπο που τα γουέστερνς μιλάνε για την ηθική, για στοιχεία των τοπίων και με ποιο τρόπο μπορεί η ανθρώπινη συμπεριφορά να αρκεστεί στα πιο στοιχειώδη.


    Είναι πολύ πιο εύκολο να δούμε την ουσία της ιστορίας και τα νοήματα σε ένα τέτοιο περιβάλλον παρά στη σημερινή, πολύβουη και γέματη υπερπληθυσμό κοινωνία όπου δύσκολα θα τα ξεχώριζες μέσα απ΄το θόρυβο."

    Ωραία όλα αυτά τα υπαρξιακά αλλά πότε θα πέσει η κλακέτα μπας και ξεκινήσουν τα γυρίσματα Mr Miller;

    "Είμασταν όλοι έτοιμοι για να γυριστεί το Fury Road την έρημο της Αυστραλίας μέχρι που ήρθαν πρωτοφανείς βροχές και εκεί που υπήρχε μια εντελώς επίπεδη κόκκινη γη, τώρα είναι ...σαν κήπος με λουλούδια.Και οι μεγάλες ογκώδεις αλυκές όπου κάνουν δοκιμές ταχύτητας παγκόσμιων ρεκόρ, είναι πλέον γεμάτες με πελεκάνους και ψάρια, τα οποία ούτε ξέρω από που ήρθαν.
    Έτσι λοιπόν ...τη χάσαμε την έρημο. 


    Θεωρητικά πάντως, τα γυρίσματα είναι να ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά.
    Μάλιστα έχουμε χτίσει μέχρι στιγμής γύρω στα 150 μεγάλα οχήματα αλλά μόλις τελείωσα με το Happy Feet 2 και δεν μου είναι εύκολο ακόμη να μαζέψω το μυαλό μου για το Fury Road."

    Καταστροφές και άγιος ο θεός λοιπόν!
    Σαν πολύ μου φέρνει αυτή η περίπτωση στον Δον Κιχώτη, που ήταν να σκηνοθετήσει κάποτε ο Terry Gilliam με τον Johnny Depp.

    Μην τα παρατάς Miller!
    Εγώ έχω την πίστη ότι θα γίνει και με επιλογές σαν του Tom Hardy θα είναι μάλλον καλό και ας μην γίνει κλασικό.

    Ελπίζω να μην αλλάξει κάτι στην πορεία και αναβληθεί επ'αόριστον.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο George Miller μιλάει για το ταλαιπωρημένο Mad Max Fury Road Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top