F Ramona and Beezus - FilmBoy Ramona and Beezus - FilmBoy
  • Latest News

    Ramona and Beezus

    Τα βιβλία της Beverly Cleary με την άτακτη πιτσιρίκα Ramona Quimby παραμενουν δημοφιλή εδώ και πολλές δεκαετίες (από το 1955 έως 1999 που εκδόθηκε το τελευταίο) για τον απλούστατο λόγο ότι οι αλήθειες που λέει για την παιδικότητα είναι πάντα επίκαιρες. 

    Πολύ εύκολα το Hollywood θα μπορούσε να καταστρέψει αυτή τη σπίθα των βιβλίων κάνοντας μια ταινία ψυχρή και άψυχη, αλλά φαίνεται ότι με το Ramona and Beezus διέψευσε ακόμα και τον εαυτό του. 

    Τα εύσημα από τη πλειοψηφία των κριτικών παίρνει η σκηνοθέτιδα Elizabeth Allen, για μια ταινία με καλές κριτικές και σχόλια όπως ‘…μακράν η καλύτερη family movie της χρονιάς’. 

    Φυσικά μεγάλη ευθύνη φέρει και το πρωταγωνιστικό δίδυμο, η 11χρονη Joey King (που- κρατηθείτε – έπαιξε τη λυσσασμένη στο Quarantine!) αλλά περισσότερο η 18χρονη Selena Gomez που θα κλέψει καρδιές σε κάνα-δυο χρόνια, η νέα Teen Queen για φέτος (διαλύοντας στο τελικό τη Taylor Swift κι έχοντας ξεπεράσει εύκολα πιο πριν τις Miley Cyrus και Demi Lovato) και ασφαλώς είναι και τραγουδίστρια. 

    Η 9χρονη Ramona (King) και η έφηβη αδερφή της Beezus (Gomez), ένα όνομα που, όπως λέει η ίδια είναι το Beatrice στα …μωρουδίστικα, είναι εξαιρετικά καλά κι ευγενικά κορίτσια χωρίς ...



    ...αυτό να τις κάνει ψεύτικες. 

    Σε όλη τη ταινία δε χρησιμοποιούν κομπιούτερ ούτε παίζουν video games αλλά απολαμβάνουν τις πιο απλές χαρές μιας παραδοσιακής οικογένειας: 
    Ζωγραφίζουν, τρέχουν στην εξοχή με τις φίλες τους, βρέχονται στο κήπο κλπ. 

    Ένα άλλο χαρακτηριστικό των βιβλίων της Cleary που κρατήθηκε στη ταινία είναι ότι δεν υπάρχει μια συγκεκριμένη πλοκή αλλά πολλά επεισόδια κάποιων μηνών της ζωής της Ramona – σημειώστε ότι τα βιβλία ξεκίνησαν με τη Beezus κεντρική ηρωίδα αλλά η απείχηση της μικρής Ramona ήταν τέτοια που η Cleary άρχισε να γράφει πιο πολλά για κείνη αφήνοντας σε δευτερο ρόλο τη Beezus. 

    Χρονο μοιραζεται και ένα μικρο ειδυλιο της θειας (Ginnifer Goodwin) με τον ερωτά της από το λυκειο (Josh Duhamel) αλλά και της Beezus  με έναν φίλο της (Hutch Dano). 

    Το Ramona and Beezus έκανε πρεμιερα στην Αμερική στις 23 Ιουλίου (…ναι, μείναμε πισω παλι) με ανοιγμα τριημέρου 8 εκατομμύρια δολάρια περιπου. 

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Odeon αλλά ακόμα δε γνωριζω πότε. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ramona and Beezus Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top