F Review: Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη - The Resident - FilmBoy Review: Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη - The Resident - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη - The Resident



    Πριν λίγα χρόνια είχαμε μάθει ότι το θρυλικό studio Hammer Films θα επέστρεφε με κάποια φρέσκα και δυνατά horror, σαν κι αυτά που έκανε τη δεκαετία του 50, του 60 και του 70 – ή έστω αναλόγως επιτυχημένα.

    Οι μυημένοι στο είδος θα θυμούνται τίτλους όπως The Curse of Frankenstein (1957), The Horror of Dracula (1958), The Mummy (1959) και πολλά άλλα classic horror movies που έφερε το εν λόγω studio.

    Καταλαβαίνεται λοιπόν τον ενθουσιασμό όλων μας στο άκουσμα ότι η Hammer Films επιστρέφει με καινούργιες ταινίες.
    Όμως...

    Η 1η της ταινία, Beyond the Rave, βγήκε στο YouTube(!), η 2η έχει καθυστερήσει για χρόνια και το remake Let Me In  (σε συνεργασία της Hammer με άλλο studio) ξεχάστηκε γρήγορα.

    Όλα αυτά κάνουν το The Resident του Φινλανδού Antti Jokinen (ο οποίος έχει σκηνοθετήσει μέχρι και τη Eurovision!) το 1ο επίσημο φιλμ στο comeback της Hammer ...και είναι χάλια.

    Είναι πραγματικά δύσκολο να πιστέψεις ότι η Hammer επέλεξε ένα τόσο προφανές και ληθαργικό σενάριο για το comeback της.

    Αντίθετα, μου είναι πολύ εύκολο να καταλάβω γιατί η κάτοχος 2 Όσκαρ και 2 Χρυσών Σφαιρών, Hilary Swank επιλέγει ρόλους που ...απορρίπτει μέχρι και η Jessica Alba!

    Από την αρχή πίστευα ότι η καριέρα της βασίστηκε στην αντισεξουαλικότητα της και όχι στο υποκριτικό της ταλέντο (θυμάστε το Boys Don't Cry;). 


    Στο The Resident η Swank (Conviction) παίζει έναν γιατρό στα επείγοντα περιστατικά που χρειάζεται εσπευσμένα ένα διαμέρισμα στη Νέα Υόρκη και βρίσκει ένα τεράστιο με θέα στη γέφυρα του Brooklyn και σε τιμή – χάρισμα με έναν γοητευτικό αλλά κάπως παράξενο ιδιοκτήτη (Jeffrey Dean Morgan, Shangai) ο οποίος ζει στο κτίριο μαζί με τον παππού του (Christopher Lee,  που πρωταγωνιστούσε στο τελευταίο φιλμ της Hammer ονόματι To the Devil, A Daughter το 1976).

    Της καημένης της γιατρού της έχει ραγίσει τη καρδιά ο πρώην της (Lee Pace, Ceremony), έτσι δεν αργεί να τη πέσει στον ιδιοκτήτη.

    Μετά από μία ωρα ταινίας, ο πρώην επιστρέφει και ο επίδοξος τσαντίζεται ... και ναι, όπως φαντάζεστε έχει και μια δόση παράνοιας.

    Το The Resident είναι βαρετό σε όλη τη διάρκεια του και κατά περιόδους ηλίθιο (το καλύτερο το διάβασα αλλού: 'Αν δεν ήταν τα ονόματα της Swank και του Morgan, δε θα έπαιζε ούτε στη μεταμεσονύχτια ζώνη του Psycho Landlord Thriller Channel!')

    Το στόρι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον τουλάχιστον στα 3/4 της ταινίας, εκτός αν υπάρχει κάποιος που να θεωρεί σέξι τη Hilary Swank! 


    Είναι εμφανής η προσπάθεια να φανεί σέξυ η άσχημη ηθοποιός, με πλάνα στη μπανιέρα, στο κρεβάτι, στη κλειδαρότρυπα – σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο σε μια Jessica Alba – style ηθοποιό.

    Η παρουσία του Christopher Lee δεν έχει κανένα νόημα στη πλοκή σε μια σκανδαλώδη σπατάλη του ονόματος του ηθοποιού που μου στέρησε τον ύπνο στα παιδικά μου χρόνια και που μπήκε στη ταινία μόνο γιατί τον αγαπούν οι horror fans.

    Ο Jeffrey Dean Morgan είναι ένας καλός ηθοποιός και έχει κάποιες σκηνές που κλαίει βλέποντας τη Swank να γδύνεται, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κάποιο ενδιαφέρον, αλλά μέχρι εκεί.

    Το The Resident είναι ένα πολύ βαρετό και ανούσιο θριλεράκι της σειράς και καλά θα κάνετε να μείνετε μακρυά του ακόμα και στο dvd.

    Πόσο μάλλον σε αίθουσα, καθώς προβάλλεται στην Ελλάδα από σήμερα Πεμπτη 28 Ιουλίου, τη στιγμή που στην Αμερική πήγε κατευθείαν στο DVD (κι ας λέει το Imdb για limited στις 18 Φεβρουαρίου ...εσείς ποιον θα πιστέψετε, το Imdb ή το FilmBoy;)



    The Resident trailer by FilmBoy-gr
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Ποτέ Δεν Είσαι Μόνη - The Resident Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top