F Ο Tom Hardy στη 1η εικόνα του Bane, του κακού στο Dark Knight Rises - FilmBoy Ο Tom Hardy στη 1η εικόνα του Bane, του κακού στο Dark Knight Rises - FilmBoy
  • Latest News

    Ο Tom Hardy στη 1η εικόνα του Bane, του κακού στο Dark Knight Rises

    Γράφει ο Κωνσταντίνος Τσώκος.

    Χαμός και το 2012!
    Και δεν εννοώ,για καταστροφές και τέτοια που λένε, αλλά για τον blockbuster-ικό και comic οργασμό που θα ζήσουμε και του χρόνου!

    Για μετρήστε.
    Έχουμε ήδη 3 'έπη' που θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό το είδος.

    Toυς Avengers, το reboot του Spiderman με τίτλο The Amazing Spiderman και φυσικά τη συνέχεια του Dark Knight με τίτλο The Dark Knight Rises!

    Και για να μας πορώσει ακόμα περισσότερο η άτιμη χολιγουντιανή μηχανή του hype και του marketing, ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες ότι η Warner Bros. έβγαλε μια φωτό του Bane (επάνω), ο οποίος  θα είναι κατά τα φαινόμενα ο βασικός ...




    ...κακός σε αυτό το τελευταίο μέρος, της τριλογίας του Christopher Nolan.

    Η φωτό αυτή, έγινε στα πλαίσια μιας viral campaign της ταινίας, της οποίας τα γυρίσματα έχουν ήδη αρχίσει απ'τις 6 Μαϊου και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβρη.

    Και η αλήθεια είναι ότι από αυτά που λενε φέρνει λίγο σε Sub-Zero (Mortal Kombat)! 


    Δε βρίσκω τίποτα κακό σε αυτό και μάλιστα θα έλεγα ότι η εικόνα μου φαίνεται αρκετά σκοτεινή, με έναν ίσως ...σαδιστικό χαρακτήρα. 

    Τον Bane ως γνωστόν θα υποδύεται ο Tom Hardy που τον είχαμε δει και στην τελευταία ταινία του Nolan, το Inception ως τον Eames, τον μεταμφιεστή (αλλά και παλιότερα στο Star Trek:Nemesis).

    Η αλήθεια είναι ότι ο Bane, μετά τον ...τυφώνα Joker, δεν με έπειθε και πολύ σαν κακός. 


    Απ'όσο ξέρω, είχε σπάσει την πλάτη του Batman σε ένα crossover των τίτλων του ήρωα, που χε βγει το 1993 με τίτλο 'Knightfall' (όσοι ενδιαφέρεστε θα το βρείτε στα κομικάδικα, σε 3 τομίδια).

    Νόμιζα όμως ότι ήταν απλά ένας φουσκωτός,πολύ δυνατός αντίπαλος χωρίς ιδιαίτερα ....brains.
     

    Και όχι, δεν είχα επηρεαστεί απ'το ανεκδιήγητο Batman and Robin του Joel Schumacher - αλλωστε εκεί είχε καθαρά ρόλο κομπάρσου και δεν είχε καμία σχέση με το χαρακτήρα απ'τα κόμικ. 

    Ρίχνοντας όμως μια καλύτερη ματιά στο Knightfall και βλέποντας την ερμηνεία του Hardy στο Bronson, άρχισα να αλλάζω γνώμη.

    Και κατάλαβα ότι πέρα από δυνατός, είναι ένας αντίπαλος που θα προπαθήσει να τον εξαντλήσει πρώτα πνευματικά και ψυχικά.
     

    Άρα μας κάνει για το στυλ των ταινιών του Nolan.
    Ο άνθρωπος ξέρει τι κάνει προφανώς.

    Το story του Bane, σε γενικές γραμμές,έχει να κάνει με το ότι αναγκάζεται από μικρός να μεγαλώσει στη φυλακή, για να πληρώσει λάθη του πατέρα του αλλά όσο έμενε εκεί μέσα διάβαζε ότι βιβλίο μπορούσε να βρει και εξασκούσε συνεχώς το σώμα του.

    Μπορεί το story να ακούγεται κλισέ, αλλά όταν προσπάθησε να εξοντώσει τον Μπάτμαν απέδειξε ότι όντως είχε μυαλό, οργανώνοντας την απόδραση όλων των τροφίμων του Arkam Asylum (μακάρι να το βλέπαμε αυτό σε ταινία, αλλά γι'αυτό υπάρχει και το videogame 'Arkam Asylum!').

    Tο οργάνωσε όμως με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε ο Batman, να μην έχει το κουράγιο να τον αντιμετωπίσει όπως θα πρεπε, όταν θα ερχόταν αυτή η ώρα.
    Με αποτέλεσμα την ήττα του. 


    Οι ταινίες του Nolan λοιπόν δεν χρειάζονται απαραίτητα Joker αλλά κακούς που θα μπορούν και αυτοί με τον τρόπο τους να είναι ...ψυχοβγάλτες.

    Και μη ξεχνάμε και το κοινό με τον Hardy.
    Ότι στην ταινία Bronson που έπαιξε εξαιρετικά, έκανε και αυτός φυλακή.
    Άρα θα του είναι και πιο εύκολο να μπει στο πετσί του ρόλου.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο Tom Hardy στη 1η εικόνα του Bane, του κακού στο Dark Knight Rises Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top