F Μαρμαντιούκ - Marmaduke - FilmBoy Μαρμαντιούκ - Marmaduke - FilmBoy
  • Latest News

    Μαρμαντιούκ - Marmaduke

    Ο μοναδικός λόγος που ασχολούμαι με αυτή τη ταινία είναι το περσινό Marley and Me και τα συναισθήματα που μου έβγαλε εκείνη η δραματική ιστορία (ναι, ναι, δραματική). 

    Όχι ότι ο Marmaduke έχει έστω και μια πιθανότητα να πετύχει τις ίδιες ευαίσθητες χορδές – δεν το νομίζω – αλλά ως λάτρης των σκυλιών αποφάσισα να βλέπω με πιο επιεική μάτι τις σκύλο-ταινίες. 

    That’s my excuse.
    Η 20th Century Fox τι δικαιολογία έχει; 


    Δε πιστεύω να νομίζει κάποιος από την εταιρεία ότι τη σημερινή εποχή των video games, των super hero comics και του Fifa υπάρχουν παιδιά που διαβάζουν τον Marmaduke. 

    Για να μην αδικούμε το φιλμ, πιθανότατα να είναι μια καλή πρόταση για να περάσει μια οικογένεια ένα διασκεδαστικό σαββατόβραδο, με τη προϋπόθεση ότι σ’αυτήν υπάρχουν κατοικίδια και παιδιά έως 12 χρόνων. 

    Άλλη μια απορία που έχω είναι γιατί ο σκηνοθέτης Tom Dey (που το μοναδικό άξιο λόγου φιλμ που έχει κάνει είναι το μέτριο...



    ...Showtime το 2002) και οι σεναριογράφοι Tim Rasmussen και Vince Di Meglio μετέτρεψαν τον Marmaduke σε έναν εξυπνάκια που μιλάει (με τη φωνή του Owen Wilson) συνέχεια σε όλους και κάποιες φορές και στη κάμερα. 

    Στο κόμικ δε μιλάει, όπως άλλωστε τα περισσότερα σκυλιά. 

    Στο γενικό στόρι κρατήθηκε η κεντρική δομή του κόμικ, δηλαδή μια οικογένεια (Lee Pace και Judy Greer) που μετακομίζει από το Kansas στη California, μαζί με τα 3 παιδιά τους, τον Μεγάλο Δανό (η ράτσα του Marmaduke) καθώς και μια Ρωσική Μπλε γάτα που κι αυτή μιλάει (με τη φωνή του George Lopez). 

    Η αλήθεια είναι ότι θα ακούσετε πολλές φωνές ακόμα (...φυσικά και μιλάνε όλα τα σκυλιά) όπως των Kiefer Sutherland, Emma Stone, Fergie και πολλών άλλων. 

    Η παραγωγή λέει ότι δε χρησιμοποιήθηκαν καθόλου ψηφιακά εφε παρά μόνο στο συγχρονισμό των χειλιών, καθώς και ότι, σε αντίθεση με το Marley and Me που υπήρξαν στη πραγματικότητα 22 διαφορετικά σκυλιά, εδώ χρησιμοποιήθηκαν μόνο 2. 

    Οι κριτικές είναι πολύ κακές γενικά, που σημαίνει ότι σίγουρα δεν θα αρέσει σε ανθρώπους που δεν έχουν σκυλιά ή που τα αγαπάνε λιγότερο από ότι τους ανθρώπους. 

    (Ειδικά αυτή την ατάκα ‘Ναι, κι εγώ τα αγαπάω αλλά ...σκυλιά είναι, δεν είναι άνθρωποι' δε μπορώ να την καταλάβω.
    Για αυτόν ακριβώς το λόγο αξίζουν μεγαλύτερη αγάπη, επειδή δεν είναι άνθρωποι!) 


    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 4 Ιουνίου με 11,6 εκατομμύρια δολάρια στο τριήμερο και μέχρι και χθες είχε μαζέψει 31, ενώ στην Ελλάδα θα μας το φέρει η Odeon στις 2 του Σεπτέμβρη. 

    Δείτε το trailer.  

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μαρμαντιούκ - Marmaduke Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top