F Ζουμπαίος και Ιουλιέτα - Gnomeo and Juliet - FilmBoy Ζουμπαίος και Ιουλιέτα - Gnomeo and Juliet - FilmBoy
  • Latest News

    Ζουμπαίος και Ιουλιέτα - Gnomeo and Juliet

    Σε ποιον δεν αρέσει μια καλή μεταφορά έργου του Shakespeare ...ακόμα κι αν οι χαρακτήρες είναι αγαλματάκια κήπων – κεραμικά ξωτικά (όπως και να τα πεις μέσα θα είσαι), ακόμα κι αν το τέλος επιβάλλεται να είναι πιο happy κι από κομεντί της Kristen Bell.

    Κι ενώ το Tangled συνεχίζει να σπάει ταμεία στην Ευρώπη, το Gnomeo and Juliet είναι το νέο φιλόδοξο animation της Disney με τις φωνές κάποιων από τους καλύτερους Βρετανούς ηθοποιούς (...και του Jason Statham σπόντα) και με πέρασμα του ίδιου του Shakespeare με τη μορφή ενός αγάλματος.

    Η φωνή ας πούμε του William Shakespeare είναι του Patrick Stewart, που αν και οι Αμερικανοί τον έχουν συνδέσει με τον καθηγητή Xavier στους X-Men, είναι ένας από τους πιο σημαντικούς  Σεξπηρικούς ηθοποιούς με πάνω από 60 παραστάσεις στο Βασιλικό θέατρο.   

    Ίσως αυτός είναι ο τέλειος τρόπος να εισάγουμε το έργο του Shakespeare στα μικρά παιδιά αλλά και το ιδανικό animation για τους γονείς που αρέσκονται στη μουσική του Elton John, καθώς εκτός από παραγωγός της ταινίας έχει αναλάβει και τη μουσική της.

    Δυο από αυτά τα ...κεραμικά ξωτικά-νάνοι που βάζουμε στους κήπους (έχετε καταλάβει ότι δε ξέρω πώς να τα πω, ε;), o Gnomeo (με τη φωνή του James McAvoy) και η Juliet (με τη φωνή της Emily Blunt) είναι ...




    ...ερωτευμένοι αλλά έχουν πολλά προβλήματα να ξεπεράσουν.

    Για χάρη των ονομάτων τους θα βρεθούν στη μέση μιας αντιπαλότητας μεταξύ γειτονικών κήπων και των ...κατοίκων τους, που βρίσκονται σε κίνηση μόνο όταν οι άνθρωποι δεν τους βλέπουν.

    Εν μέσω ροζ φλαμινγκο και αγώνων ταχύτητας με μηχανές του γκαζόν θα προσπαθήσουν να ζήσουν ευτυχισμένοι.
    Θα τα καταφέρουν; (ναι.)    


    Καλά νέα έρχονται και από τις κριτικές στο σύνολο τους αλλά το 3D είναι κι εδώ αχρείαστο, πέρα από ελάχιστες αστείες 3D σκηνές και πιθανότατα δε θα χάσετε και τίποτα αν το δείτε σε δυο διαστάσεις.

    Όσο για τη γλώσσα – τελευταία όλο και περισσότερα animation χρησιμοποιούν προσβολές και κακές λεξούλες – δε χρειάζεται να ανησυχεί κανένας γιατί μιλάμε για τη Disney.

    Δε βρίζει κανένας, δε πεθαίνει κανένας, ακόμα και ένα αγαλματάκι που σπάει, ξανακολλάει στο επόμενο πλάνο.

    Έτσι, αν σας αρέσουν οι ερωτικές τραγωδίες σε πιο light και χιουμοριστικές εκδοχές και τυχαίνει να διασκεδάζετε με τα pop τραγούδια του Elton John, τότε είναι ιδανική επιλογή για όλη την οικογένεια.  

    Ταυτόχρονη πρεμιέρα με την Αμερική έχουμε και στην Ελλάδα για το Gnomeo and Juliet που θα προβάλλεται από σήμερα 10 Φεβρουαρίου στις ελληνικές αίθουσες από την Feelgood Entertainment.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ζουμπαίος και Ιουλιέτα - Gnomeo and Juliet Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top