F Μαλλιά Κουβάρια - Tangled - FilmBoy Μαλλιά Κουβάρια - Tangled - FilmBoy
  • Latest News

    Μαλλιά Κουβάρια - Tangled

    Γιατί η Disney ονόμασε το τελευταίο της animation (το 50ο όπως επετειακά παρουσίασε πρόσφατα) Tangled και όχι με το πιο ευθύ και αναγνωρίσιμο τίτλο Rapunzel αφού περί αυτής πρόκειται;

    Να σας δώσω μια ιδέα.

    Από πέρυσι το studio γύρισε στα παραδοσιακά της παραμύθια σε μια προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τίτλους όπως το The Beauty and the Beast, Aladdin και The Lion King, ξεκινώντας το 2009 με το The Princess and the Frog.

    Παρά τα καλά λόγια και τις υποψηφιότητες, η Disney διέκρινε μια αδυναμία στο box office (αυτό άλλωστε είναι το ζητούμενο και όχι άλλο ένα βραβείο) και μάλλον όχι άδικα αφού τα 104 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι δα και κάτι φοβερό, τη στιγμή μάλιστα που η ταινία φέρεται να στοίχισε 105!

    Η αδυναμία εξηγήθηκε από τα τζιμάνια της Disney λέγοντας ότι ο μύθος της Πριγκίπισσας και του Πρίγκιπα που έγινε βάτραχος δε συγκινεί πλέον τα σημερινά παιδιά και ειδικά τα αγόρια.

    Μπροστά στο κίνδυνο να γυρίσουν τη πλάτη και σε ένα νέο animation με τίτλο Rapunzel, η εταιρεία το ονόμασε Tangled (που σημαίνει ακριβώς αυτό που λέει ο ελληνικός τίτλος) και είναι μια αλλαγμένη version της ιστορίας που γνωρίζαμε.

    Όταν η μητέρα της Rapunzel είχε μείνει ...




    ...έγκυος στην ίδια, αρρώστησε βαριά για να θεραπευτεί από ένα μαγικό λουλούδι με αναζωογονητικές δυνάμεις και όταν γεννήθηκε η Rapunzel τα μαλλιά της είχαν αποκτήσει τις ίδιες μαγικές δυνάμεις.

    Το μωρό όμως αιχμαλωτίστηκε από τη διαβολική Gothel (Donna Murphy) και κλειδώθηκε σε έναν ψηλό πύργο.

    Τώρα η Rapunzel (Mandy Moore) κλείνει τα 18 και θα συναντήσει στο δωμάτιο της έναν όμορφο κλέφτη, τον Flynn (Zachary Levi) ο οποίος βρίσκει το λάθος μέρος για να κρυφτεί. 


    Σκηνοθετούν οι τύποι που βρίσκονται πίσω από το προπέρσινο Bolt που έφτασε μέχρι τα Όσκαρ, o Nathan Greno και ο Byron Howard.

    Αφήστε με να πω δυο λόγια για τη καριέρα (ποια;) της κατά τα άλλα συμπαθέστατης Mandy Moore η οποία έχει να κάνει ταινία που να βγει σε αίθουσα από το License to Web το 2007.

    Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις νεαρής ηθοποιού που πρέπει επειγόντως να αλλάξει ατζέντη.

    Το Tangled άνοιξε στην Αμερική στις 24 Νοεμβρίου και παρά τις καλές κριτικές που έχει, δεν ξεκίνησε καλά με 68 εκ. δολάρια σε 5 μέρες και μέχρι τα Χριστούγεννα είχε μαζέψει 143.

    Not good, αν αληθεύει ότι στοίχισε 260!

    Στην Ελλάδα θα το δούμε μεταγλωττισμένο από τη Feelgood Entertainment στις 6 Ιανουαρίου 2011.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Μαλλιά Κουβάρια - Tangled Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top