F The Man From Nowhere (This Man) - FilmBoy The Man From Nowhere (This Man) - FilmBoy
  • Latest News

    The Man From Nowhere (This Man)

    Η πρώτη ταινία του Κορεάτη σκηνοθέτη Jeong-Beom Lee πριν 4 χρόνια είχε τίτλο Cruel Winter Blues και θεωρήθηκε η απάντηση της Κορέας στον βραβευμένο Ιάπωνα Takeshi Kitano, ένα μείγμα γκανγκστερικών μεταφορών και στοιχεία διαλογισμού.

    Με το (blockbuster στη χώρα του) The Man From Nowhere ο Lee μας δείχνει ότι έχει και κάτι από John Woo μέσα του, κάνοντας τον έναν από τους πιο σημαντικούς Κορεάτες δημιουργούς της νέας γενιάς.

    Ο Bin Won – που δεν τον είδα ακόμη στο Mother πέρυσι αλλά δε θα μου ξεφύγει – πρωταγωνιστεί στο ρόλο ενός μονόχνοτου τύπου με σκοτεινό παρελθόν που περνά τη ζωή του στο βρώμικο διαμέρισμά του αποφεύγοντας κάθε επαφή με άλλους ανθρώπους.

    Η μόνη εξαίρεση είναι η παραμελημένη κόρη μιας ναρκομανής που μένει από πάνω και που κάνει τον λιγομίλητο άνδρα μοναδικό της φίλο.

    Η μαμά όμως κάνει την ηλιθιότητα να κλέψει έναν έμπορο ναρκωτικών και εκείνος απαγάγει μάνα και κόρη.

    Η μαμά δολοφονείται αμέσως (δεν είναι spoiler) και ο ήρωας μας βγαίνει στους δρόμους να σώσει το κορίτσι.

    Μια λεπτομέρεια...

     
    Ο άνδρας ήταν εκπαιδευμένος δολοφόνος στις Κορεάτικες Μυστικές Υπηρεσίες και ως εκ τούτου δεν είναι ο άνθρωπος που θες να τσαντίσεις.

    Και ήδη έχει τσαντιστεί.

    Γαρνιρισμένο με μαύρο χιούμορ και κάποιες εντυπωσιακές σκηνές δράσης, το The Man From Nowhere (ή απλώς This Man) είναι βραδυφλεγής στην αρχή αλλά μετά γίνεται υπέρ-βίαιο και είμαι σίγουρος ότι δεν είναι στο στυλ του περσινού The Chaser (μία από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς για μένα) που είχε λιγότερο πιστολίδι και αίμα. 


    Στη χώρα της προβλήθηκε το καλοκαίρι και έσπασε ταμεία για να πάρει σειρά το Fantastic Fest το Σεπτέμβριο και να το αρπάξει η άγνωστη Well Go για μικρή διανομή στην Αμερική, την 1η Οκτωβρίου 2010.

    Τη ξέρετε τη συμπάθεια μου στον Ασιατικό κινηματογράφο και βλέποντας ταινίες όπως το The Good The Bad The Weird και το Chaser η συμπάθεια αρχίζει και γίνεται λατρεία.

    Να είστε σίγουροι ότι τη νέα χρονιά το FilmBoy θα συνεχίσει να ασχολείται με ...τους σχιστομάτηδες (που όμως γνωρίζουν να κάνουν σινεμά) ακόμα πιο δυναμικά.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Man From Nowhere (This Man) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top