F Ο ΚΥΝΗΓΟΣ - THE CHASER (CHUGYEOGJIA) - FilmBoy Ο ΚΥΝΗΓΟΣ - THE CHASER (CHUGYEOGJIA) - FilmBoy
  • Latest News

    Ο ΚΥΝΗΓΟΣ - THE CHASER (CHUGYEOGJIA)

    **********   8/10
    Πώς μπορεί μια ταινία από την Κορέα να γίνεται μία από τις μεγαλύτερες εισπρακτικές επιτυχίες των τελευταίων ετών στη χώρα της, χωρίς να εφαρμόζει εύκολους εντυπωσιασμούς και να κάνει παιχνίδια του ματιού;

    Πώς καταφέρνει ένα θρίλερ να παραμένει συναρπαστικό μέχρι το τελευταίο του λεπτό, ακόμα κι αν η ταυτότητα του δολοφόνου γίνεται γνωστή από τα πρώτο τέταρτο της ταινίας;

    Αυτό που ξέρω σίγουρα είναι ότι η Warner Bros ήδη τσίμπησε το The Chaser για αμερικανοποιηση υπό τον σεναριογράφο του The Departed, William Monahan.

    Ένας νταβατζής (Kim Yun-seok) που έχει στο βιογραφικό του και θητεία στην κορεατική αστυνομία, περνάει δύσκολους καιρούς καθώς χρωστάει χρήματα στο μισό υπόκοσμο, ενώ κάποια από τα κορίτσια του έχουν χαθεί από προσώπου γης.

    Κάπως έτσι, αναγκάζει μια απο τις κοπελες ...

    ...που του έχουν μείνει (Seo Yong-hie) να κάνει μια επίσκεψη σε έναν τακτικό πελάτη, παρά το γεγονός πως είναι βαριά άρρωστη στο κρεβάτι.

    Την ώρα που η κοπέλα ετοιμάζεται να συναντήσει τον πελάτη, εκείνος βρίσκει το κινητό τηλέφωνο μιας από τις εξαφανισμένες και, ψάχνοντας τις τελευταίες κλήσεις της, ανακαλύπτει πως ο τελευταίος πελάτης της ήταν και ο τελευταίος πελάτης και των υπόλοιπων γυναικών αλλά και  αυτός που πρόκειται να συναντήσει η τελευταία.

    Υποψιάζεται trafficking αλλά στη πραγματικότητα, αυτός ο άντρας είναι ένας serial killer και η κοπέλα βρίσκεται στο έλεός του, σε ένα απομακρυσμένο σπίτι όπου δεν έχει καν σήμα στο κινητό της τηλέφωνο...

    Η μοίρα, όμως, φέρνει πάντα τα πράγματα αλλιώς: 
    Ο προαγωγός συναντά αυτόν τον άντρα σε ένα μικρό τροχαίο δυστύχημα και συμπτωματικά, καταλαβαίνει την ταυτότητά του και τον πιάνει μετά από καταδίωξη, αλλά δεν έχει υπολογίσει την αστυνομία που είναι παρούσα και οδηγεί και τους δυο στο Τμήμα.

    Εκεί οι αστυνομικοί θα βρουν τις ενδείξεις για τον κατά συρροή δολοφόνο που αναζητούσαν για καιρό, αλλά ...είναι έτσι;

    Όλα αυτά συμβαίνουν στο πρώτο μισάωρο της 2ωρης κορεατικής ταινίας του πρωτοεμφανιζόμενου Hong-jin Na και έτυχε θετικότατης υποδοχής στο φεστιβάλ Κανών, στους  κριτικούς αλλά και στη χώρα της, αφού με 20 εκ. δολάρια τη πρώτη εβδομάδα προβολής της θεωρείται μεγάλη εμπορική επιτυχία.

    Διαβάζω ότι πρόκειται για ένα γρήγορου ρυθμού θρίλερ (αυτό φαίνεται και από το ...’run Korean guy, run’ trailer) με σφικτή σκηνοθεσία και απίστευτες ανατροπές, ενισχύοντας έτσι την αρχική συμπάθεια μου στο Κορεατικό σινεμά.

    Ο Κυνηγός (The Chaser) ανοίγει τη Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010 αποκλειστικά στο κινηματογράφο ΑΣΤΥ από τη Seven Films. 

    Δείτε το trailer.   
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ο ΚΥΝΗΓΟΣ - THE CHASER (CHUGYEOGJIA) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top