F I Spit On Your Grave - FilmBoy I Spit On Your Grave - FilmBoy
  • Latest News

    I Spit On Your Grave

    Το Day of the Woman του Meir Zarchi είναι μια περίεργη όσο και δύσκολη επιλογή για remake αφού προκάλεσε μεγάλη συζήτηση και λογοκρίθηκε έντονα όταν κυκλοφόρησε το 1978.

    Και αν από τη μια πλευρά θα μπορούσε αυτό το buzz να θεωρηθεί μεγάλο υπέρ για μία νέα έκδοση της ταινίας, από την άλλη δεν παύει να πρόκειται για μια από αυτές τις ταινίες που, ακόμα και οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί των horror ταινιών διστάζουν να παραδεχτούν ότι τους άρεσε (όπως είχα κάνει κι εγώ αν θυμάστε στο Martyrs).

    Κατανοητό, δεδομένου ότι μεγάλο μέρος της ταινίας περιστρέφεται γύρω από βίαιες σκηνές βιασμού και δείχνει να ισορροπεί μεταξύ μιας φερόμενης φεμινιστικής εκδίκησης (βλ. τον τίτλο Day of the Woman) και του ‘ψυχαγωγικού’ μισογυνισμού.

    Από αυτή την άποψη, ο σκηνοθέτης του I Spit On Your Grave, Steven R. Monroe είναι αρκετά γενναίος που θέλησε να αναζωογονήσει τη ταινία κινδυνεύοντας να κατηγορηθεί ότι ωραιοποιεί τη βία στις γυναίκες (κάτι που ήδη έγινε εξ αιτίας του poster) αλλά και κάνοντας άλλο ένα αχρείαστο remake.

    Το στόρι βασικά είναι το ίδιο με το original.

    Η Sarah Butler (1η κινηματογραφική ταινία της μετά από τις σειρές CSI:Miami και CSI: NY) έχει ...




    ...το βασικό ρόλο ως μια συγγραφέας ρομαντικών (!) βιβλίων που νοικιάζει ένα εξοχικό για κάνα δυο μήνες προκειμένου να τελειώσει το τελευταίο της βιβλίο μέσα στην ηρεμία του δάσους.

    Δυστυχώς, τραβάει τη προσοχή μιας βάρβαρης παρέας ‘ανδρών’ με αρχηγό τον Johnny (Jeff Branson) που θα την υποβάλουν σε μια νύχτα βασανιστηρίων και βιασμών, προτού την παρατήσουν ημιθανής στο ποτάμι. 


    Τελικά επιβιώνει και λίγες εβδομάδες μετά θα επιστρέψει για να τους εκδικηθεί με το ίδιο νόμισμα ...σχεδόν.

    Τα πρώτα 45 λεπτά είναι πολύ έντονα και γρήγορα αλλά και δυσάρεστα σε πολλούς για να τα παρακολουθήσουν χωρίς να σφίγγεται το στομάχι.

    Η λεπτή γραμμή εδώ είναι να μην φανεί ο βιασμός διασκεδαστικός, το ίδιο πρόβλημα που είχε και ο Zarchi 32 χρόνια πριν.

    Εκείνος δεν τα κατάφερε και πολύ καλά – εξ ου και οι αντιδράσεις, ο Monroe ξεκίνησε άσχημα με το poster προκαλώντας έντονη αποδοκιμασία γιατί ο κώλος της πρωταγωνίστριας φαινόταν θελκτικότατος μετά από έναν βιασμό!

    Υπερβολικό;
    Ίσως. Ίσως και όχι.

    Εγώ εξακολουθώ να πιστεύω ότι για να γράψεις ή να σκηνοθετήσεις ένα τόσο ακραίο φιλμ (το ίδιο ισχύει και για το Martyrs ή τα Saw) κάτι θα πρέπει να μην πηγαίνει καλά στο κεφάλι σου.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: I Spit On Your Grave Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top