F How Do You Know - FilmBoy How Do You Know - FilmBoy
  • Latest News

    How Do You Know

    Δε θα πω όχι σε μια ρομαντική κομεντί με τον Paul Rudd, τη Reese Whiderspoon και τον Owen Wilson, τους οποίους άλλωστε βρίσκω συμπαθητικούς σε τέτοιου είδους ταινίες.

    Αν εσείς αισθάνεστε διαφορετικά – και μάλλον έτσι συμβαίνει αν είστε πιστοί αναγνώστες του FilmBoy – τότε μάλλον θα σταματήσετε να διαβάζετε αυτό το ποστ.

    Ξέρω, έχετε συνηθίσει να θάβουμε μαζί τις κομεντί του σωρού και δε στοιχηματίζω καθόλου ότι το How Do You Know δεν είναι μια τέτοια, απλά τη συγκεκριμένη θα τη δω με συμπάθεια λόγω του cast.

    Είναι η 2η ταινία που σκηνοθετεί ο James L.Brooks (2 Όσκαρ για το As Good As It Gets και 1 ως παραγωγός για το πολύ καλό Jerry Maguire) από το 1997 και ύστερα, και ακούγεται ότι δούλευε το σενάριο για 5 χρόνια(!), όσο κι αν εμένα μου ακούγεται σαν ένα It’s Complicated νέας γενιάς.

    Η Reese Whiderspoon παίζει τη Lisa, μια αφοσιωμένη αθλήτρια του softball που όλη της η ζωή έχει σχέση με το παιχνίδι.

    Ακόμα και τα αγόρια της ήταν όλοι ...




    ...αθλητές, συμπεριλαμβανομένου του Matty (Owen Wilson), ενός περιζήτητου pitcher του μπεηζμπολ, εντελώς ανώριμου όμως που κάνει συνεχώς ανόητα πράγματα και έχει και μια έφεση στα one night stand.

    Για να καταλάβετε, στο διαμέρισμα του έχει συλλογή από κοστούμια με τον ιδρώτα των ...κατακτήσεων του, καθώς και ένα σετ με καινούργιες οδοντόβουρτσες για όποια νέα κοιμηθεί εκεί!

    Η σχέση της Lisa και του Matty βασίζεται στην ανάγκη της πρώτης για μια σχέση απλή χωρίς προβληματισμούς.

    Ο George (Paul Rudd) από την άλλη είναι ένας επιχειρηματίας που δουλεύει στην εταιρεία του πατέρα του (Jack Nicholson) αλλά είναι αφόρητα καλούλης, φιλικός με όλους, χωρίς νεύρα, ένας τύπος που δεν έχει πραγματικά καμία τύχη στις επιχειρήσεις. 


    Δυο διαφορετικά περιστατικά θα αλλάξουν τις ζωές των δυο, κάνοντας τη Lisa να αναθεωρήσει πολλά για τον κόσμο της (αφού γίνεται ανεπιθύμητη επειδή ήταν 3 δευτερόλεπτα πιο αργή στον αγώνα) και τον George να αναγκαστεί να μείνει σε ένα μικρό διαμέρισμα λόγω μιας απάτης που δεν έκανε φυσικά αυτός αλλά θα πληρώσει τις συνέπειες.

    Η τύχη, η μοίρα, το σενάριο του James L.Brooks, όπως θέλετε πείτε το, τους φέρνει μαζί αλλά συγχρόνως φέρνει και ανακατωσούρες και προβλήματα, όπως σε όλες τις κομεντί.

    Ο τίτλος How Do You Know αναφέρεται στο ‘Πως καταλαβαίνεις ότι είσαι ερωτευμένος, ότι αυτή που γνωρίζεις είναι το άλλο σου μισό’.

    Η αποστομωτική απάντηση έρχεται από τον Matty:
    ...Όταν θέλεις να φοράς προφυλαχτικό με όλες τις άλλες’!

    Ψιλοκακές κριτικές και ένα μέτριο άνοιγμα τριημέρου (7 εκατομμύρια δολάρια στις 17 Δεκεμβρίου 2010) κάνουν τη ταινία υποψήφια για μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές χασούρες, ειδικά αν πιστέψεις το imdb που λέει ότι στοίχισε 120!

    Στην Ελλάδα θα το δούμε από την Audio Visual μέσα στο 2011.


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: How Do You Know Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top