F Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 16/12/2010 - FilmBoy Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 16/12/2010 - FilmBoy
  • Latest News

    Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 16/12/2010

    Μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για τις Χρυσές Σφαίρες και σε μια περίοδο όπου συνεχίζονται να ανακοινώνονται οι λίστες των ταινιών για τα Όσκαρ, η εβδομάδα που ξεκινά είναι πολύ ενδιαφέρουσα κινηματογραφικά. 


    Tron: Legacy, του Joseph Kosinski.
    Μέσα στο σύστημα ENCOM, ένα πρόγραμμα με το όνομα CLU που δημιούργησε ο Kevin Flynn (Jeff Bridges) μάχεται με το Master Control Program και δημιουργεί χάος στο δίκτυο.

    Ο γιος του Kevin, Sam (Garrett Hedlund) ψάχνει τον πατέρα του που έχει εξαφανιστεί αλλά θα ανακαλύψει ότι βρίσκεται μέσα στο πρόγραμμα και ότι για να τον βρει θα πρέπει να μπει κι εκείνος.

    Εκεί θα βρει τη Quorra (Olivia Wilde) που θα τον συστήσει στον φανταχτερό κόσμο του Tron και μαζί θα προσπαθήσουν να σώσουν το κόσμο και τον πατέρα του.

    Για πολλούς η πλέον αναμενόμενη ταινία της χρονιάς και η μόνη που μπορεί να πάρει τα πρωτιά των εφε από το Avatar.

     

    Ο Λόγος του Βασιλιά (The King’s Speech), του Tom Hooper.
    Ακόμα κι αν δεν την είχατε στο πρόγραμμα σας, μετά τις 7 υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας που πήρε προχθές, δε νομίζω να θέλει κανείς να τη χάσει.

    Ο αγαπημένος Βρετανός ηθοποιός Colin Firth παίζει τον Βασιλιά Γεώργιο 6ο, με την Helena Bonham Carter ως σύζυγο, σε μια περίοδο πριν ακόμα γίνει Βασιλιάς και όντας απλώς Δούκας του York, έχοντας ένα σοβαρό πρόβλημα: δε μπορεί να μιλήσει μπροστά σε κόσμο χωρίς να χάσει τα λόγια του και να παγώσει τελείως.

    Για αυτό το λόγο πηγαίνει σε έναν Αυστραλό λογοθεραπευτή (Geoffrey Rush) που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το πρόβλημα του και να μπορέσει να βγάλει έναν βαρυσήμαντο λόγο στο Βρετανικό Συμβούλιο όταν αποφασιστεί να κηρυχθεί ο πόλεμος. 



    Μεγαλοφυής (Megamind) (3/10), του Tom McGrath.
    Το απογοητευτικό animation της Dreamworks για ένα μπλε άσχημο ανθρωπάκι (με τη φωνή του Will Ferrell) είναι ένας διαβολικός υπέρ-κακός και παράλληλα, από τους πλέον αποτυχημένους.

    Όταν κατορθώνει και σκοτώνει τον μπερτο-φορεμένο υπέρ-ήρωα Μέτρο Μαν (Brad Pitt) - έστω και κατά λάθος - συνειδητοποιεί πως τώρα πια δεν έχει κανένα σκοπό στη ζωή του, αφού δεν έχει κανέναν αντίπαλο κι αποφασίζει, πως ο μόνος τρόπος να ξεφύγει από αυτό το τέλμα είναι να δημιουργήσει ένα νέο ήρωα για αντίπαλό του.

    Έτσι γεννιέται ο Titan (Jonah Hill), που είναι μεγαλύτερος, καλύτερος και πιο δυνατός απ' ότι ποτέ του υπήρξε ο Μέτρo Mαν, αλλά κι αυτός πολύ σύντομα αρχίζει να πιστεύει πως είναι πολύ πιο διασκεδαστικό να είσαι κακός παρά καλός… 



    Skyline (3/10), των αδελφών Strauss.
    Η πραγματική πατάτα της εβδομάδας.

    5 άτομα είναι κλειδωμένα σε ένα διαμέρισμα, ανοιγοκλείνουν τα στόρια για να δουν έξω αλλά να μην μπει και πολύ φως και ...γεμίσουν φλεβίτες, ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες και ενίοτε, βγαίνουν στη ταράτσα με ένα πιστόλι (!!) για να δουν ‘τι συμβαίνει’!

    Η εισβολή των εξωγήινων στο πλανήτη Γη γίνεται βίαια με ηλίθιες ατάκες, μετριότατα εφε και το μόνο που αξίζει ...μπα, τιποτα.

     

    Παίζονται ακόμη:
    Bronson, του Νικολας Γουίντινγκ Ρεφν.
    Βρετανική βίαιη περιπέτεια με έναν καταδικασμένο για 7ετή κάθειρξη που καταφέρνει λόγω της βίαιης φύσης του να μείνει στη φυλακή για 34 χρόνια!

    Οργώνοντας το Χρόνο, του Κώστα Κολλημένου.
    Ελληνικό ντοκιμαντέρ για τα πρόσφατα επεισόδια στην Αθήνα από το 2008 μέχρι σήμερα.

    Αναπαράσταση, του Θόδωρου Αγγελόπουλου.
    Το σκηνοθετικό ντεμπούτο του έλληνα δημιουργού το 1970 με μια ιστορία όπου ένας σύζυγος επιστρέφει στο χωριό του και στη γυναίκα του, για να δολοφονηθεί από κείνη και το εραστή της.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Οι Νέες Ταινίες της Εβδομάδας από 16/12/2010 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top