F Review: Skyline - FilmBoy Review: Skyline - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Skyline

    **********   3/10

    Σοκαριστήκαμε από τα επίπεδα εχθρότητας απέναντι στη ταινία μας.
    Εντάξει, τέλεια δεν τη λες, αλλά είναι μια διασκεδαστική end-of-the-world monster movie.
    Και οι δυο περιμέναμε να την αγκαλιάσει ο κόσμος περισσότερο, ειδικά η κοινότητα των monster και των horror movies.

    Αυτές ήταν οι δηλώσεις των παραγωγών Joshua Cordes και Liam O’Donnell, παραπονούμενοι για τις κάκιστες κριτικές κοινού και εντύπων για τη πρώτη ταινία που επιχείρησαν, το Skyline.

    Ευχαρίστως θα μπω και εγώ στο μεγάλο club αυτών που σιχάθηκαν τη ταινία, πρώτα όμως να καθησυχάσω το έτερο alien invasion φιλμ, Battle: Los Angeles λέγοντας ότι δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα.

    Το Skyline είναι τόσο κακή ταινία που θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτούς εκεί στη Sony για να κάνουν το Battle LA χειρότερο.

    Για όσους δε καταλαβαίνουν τη σχέση των δυο ταινιών (γιατί δε παρακολουθείτε καθημερινά το FilmBoy, γι’αυτό), να θυμίσω ότι ...




    ...η Sony είναι στα δικαστήρια με τους Strauss Brothers και την εταιρεία τους F/X Hydraulx γιατί όταν τους προσέλαβαν για να επιμεληθούν τα εφέ των εξωγήινων στην επερχόμενη ταινία της Battle LA, τα δυο αδέλφια ξέχασαν να αναφέρουν ότι ετοίμαζαν μια δική τους ταινία με παρόμοια εφέ και τους ίδιους εξωγήινους, το Skyline δηλαδή, που μάλιστα θα έβγαινε στις αίθουσες κάνα 4μηνο νωρίτερα από το δικό της.

    Η ταινία ξεκινά με το reunion δυο παλιών φίλων, του Terry (Donald Faison) και του Jarrod (Eric Balfour).

    Ο πρώτος είναι φτασμένος μουσικός που ζει σε ένα ψηλό διαμέρισμα στη Marina del Rey της California, εν μέσω αχαλίνωτων πάρτι και πλαστικών γυναικών.

    Ο δεύτερος είναι φωτογράφος και φέρνει και τη φίλη του Elaine (Scottie Thompson) μαζί για παρέα. 


    Πολλά ποτά μετά και αφού το πάρτι τελειώνει, βρίσκονται όλοι, 5-6 άτομα στο διαμέρισμα του Terry για ύπνο όταν ένα μπλε φως τους ξυπνά και ο τρόμος αρχίζει.

    Εξωγήινοι έρχονται στη Γη για να αφανίσουν το ανθρώπινο είδος, ρουφώντας τα μυαλά τους ...αλλά δε γνωρίζουν ότι οι ήρωες της ταινίας δεν έχουν καθόλου μυαλό!

    Ξεκινώντας το θάψιμο, το Skyline είναι μια ταινία όπου 5 άτομα είναι κλειδωμένα σε ένα διαμέρισμα, ανοιγοκλείνουν τα στόρια για να δουν έξω αλλά να μην μπει και πολύ φως και ...γεμίσουν φλεβίτες, ανεβοκατεβαίνουν τις σκάλες και ενίοτε, βγαίνουν στη ταράτσα με ένα πιστόλι (!!) για να δουν ‘τι συμβαίνει’!

    Ε, ψιτ, ηλίθιε ...
    Έξω συμβαίνει εισβολή εξωγήινων, τι θα κάνεις με το πιστόλι;

    Φανταστείτε σε ένα σκηνικό όπως στο Matrix 3 και την εισβολή των μηχανών στο πυρήνα, να βγει ο Neo με ένα 9αρι πιστόλι στο μπαλκόνι να δει τι συμβαίνει!

    Αλλά το φιλμ είναι γεμάτο από ανόητες πράξεις και ανόητες ατάκες, χώρια που δεν υπάρχει χρόνος για να γνωρίσουμε τους χαρακτήρες και μια προσπάθεια που γίνεται στην αρχή γι’αυτό, μένει στη μέση.  


    Όσον αφορά τα εφέ, οι παραγωγοί βιάζονται να απολογηθούν λέγοντας ότι ‘ήμαστε μια ανεξάρτητη παραγωγή, χωρίς οικονομική βοήθεια από μεγάλο studio και με budget 10 εκατομμυρίων $ μόνο’.

    Εγώ δε νομίζω ότι τα εφέ ήταν πολύ χάλια, με μόνη ένσταση τη μεγάλη ομοιότητα των alien με αυτά του Matrix (αποκλείεται να είναι τυχαία τόση ομοιότητα) αλλά και μια σκηνή όπου ο ήρωας πλακώνει στις μάπες ένα alien και αυτό ανοίγει στη μέση μοιάζοντας με απλό χαρτόνι!

    Την ανατροπή στο τέλος η αλήθεια είναι ότι δεν τη περιμένεις, αλλά επηρεασμένος από ολόκληρη τη ταινία που παρακολούθησες, με το τέλος δε μπορείς παρά να ξεκαρδιστείς στα γέλια.

    Είναι απορίας άξιο πως κατάφερε να βγει αυτό το κακό φιλμ στις αμερικάνικες αίθουσες (12 Νοεμβρίου) και μάλιστα σε ευρεία διανομή, κάνοντας απόσβεση στο πρώτο κιόλας τριήμερο.

    Στις ελληνικές αίθουσες στις 16 Δεκεμβρίου από τη Village.
    Εγώ θα σας έλεγα να περιμένετε μέχρι να βγει δωρεάν με καμιά κυριακάτικη εφημερίδα...


    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Skyline Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top