F EXTRACT - FilmBoy EXTRACT - FilmBoy
  • Latest News

    EXTRACT

    **********   6/10
    Δεν αρκεί να κάνεις μια καλή ταινία. 
    Η επιτυχία της εξαρτάται από τη διανομή της, τον τρόπο που διαφημίζεται, να πλασάρεται στο σωστό target group που αφορά η ταινία, ακόμα και ο χρόνος που τη προβάλεις.

    Γνωρίζοντας αυτά δε με εκπλήσσει που η νέα ταινία του Mike Judge δε πήγε καλά στα ταμεία αν και πήρε καλές κριτικές.

    Βλέπετε, τη διανομή της είχε η Miramax η οποία έχει άγνοια σε ...πουσάρισμα κωμωδίας (αντίθετα ας πούμε από την Weinstein) και δε μου έκανε καμία εντύπωση όταν στο ετήσιο Comic-on, το πάνελ των συντελεστών της ταινίας δέχθηκε μόνο δυο ερωτήσεις!

    Η μια ρωτούσε για τη πιθανή συνέχεια του Beavis and Butthead από τον Mike Judge, και η άλλη αφορούσε τα μελλοντικά σχέδια του Mike Judge
    Δηλαδή, πλήρη απαξίωση για τη ταινία.

    Το χαρακτηριστικό στο Extract είναι ότι όλοι οι χαρακτήρες του είναι καρτουνιστικοι και βλάκες.
    Εμ...όλοι εκτός από τη Mila Kunis.

    Η κοπελίτσα από την Ουκρανία με έστειλε αμέσως στα ιντερνετια για να μάθω περισσότερα, μόλις την είδα στο Forgetting Sarah Marshall πρόσφατα.

    Η μικροσκοπική αλλά κούκλα νεαρή ηθοποιός (για όσους λένε ότι τα ...μικρά δεν είναι ωραία, δείτε εδώ...) αποδεικνύει ότι οι γυναίκες δεν έχουν γούστο, καθώς τα έχει με τον άσχημο Macaulay Culcin
    ...Τι να πεις.

    Ο Jason Bateman (ίσως τον θυμάστε από το πρόσφατο State of Play όπου τρώει το ξύλο, αλλά σίγουρα τον θυμάστε ως σύζυγο της Charlize Theron στο Hancock) παίζει το ρόλο ενός ιδιοκτήτη μικρού εργοστασίου εμφιαλώσεως αρωμάτων αναψυκτικων η κάτι τέτοιο.

    Το υπαλληλικό προσωπικό του είναι ένας κι ένας. 
    Μια 50αρα που απεργεί για τα πάντα (Beth Grant), ένας υπεύθυνος που τον κάνουν ότι θέλουν (Cliffton Collins Jr.) αλλά και μια νέα προσληφθείσα κούκλα που όλοι θέλουν (Mila Kunis).

    Είναι παντρεμένος με τη Kristen Wiig αλλά δε κάνει σεξ. Επιστρέφοντας κάθε απόγευμα σπίτι, τη βλέπει να ...το κλειδώνει! (δείτε το trailer).

    Δε καταφέρνει να λύσει κανένα πρόβλημα που δημιουργείται στη δουλειά, και γι’αυτό ίσως φταίνε οι συμβουλές του φίλου του (Ben Affleck) ενός ρέμπελου, χασισακια και γκομενιαρη μπάρμαν.

    Όταν για παράδειγμα του εκμυστηρεύεται ότι θα ήθελε μια σχέση με τη πιτσιρίκα στη δουλειά η συμβουλή του είναι να προσλάβει έναν ζιγκολό (Dustin Milligan) για να αποπλανήσει τη γυναίκα του! 
    Έτσι η απιστία θα είναι δίκαιη.  

    Έχω την εντύπωση ότι ήμαστε μπροστά σε μια πολύ έξυπνη κωμωδία. Οι κριτικές ήταν σχετικά καλές (όχι τίποτα τρομερό όμως) και με μοναδική ένσταση την κενή ερμηνεία της Kunis την οποία θάβουν αρκετοί.
    Ίσως όμως να είναι gay, άρα...

    Στις αμερικανικές αίθουσες άνοιξε στις 4 Σεπτέμβρη και ως τώρα έχει 7 εκατομμύρια δολάρια.
    Μακάρι να το δούμε στην Ελλάδα. 
    Επαναλαμβάνω ότι το ένστικτο του KostaBlog ‘σκίζεται’ ότι πρόκειται για μια καλή κωμωδία. Θα δούμε.

    Δείτε το trailer. 
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: EXTRACT Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top