F Review: Βρικόλακες Για Κλάματα - Vampires Suck - FilmBoy Review: Βρικόλακες Για Κλάματα - Vampires Suck - FilmBoy
  • Latest News

    Review: Βρικόλακες Για Κλάματα - Vampires Suck

    **********   3/10

    Υπάρχουν κάποιοι ατάλαντοι σεναριογράφοι που προσπαθούν να κάνουν καριέρα και ως σκηνοθέτες...μαντεύετε το αποτέλεσμα; 

    Έχουμε και λέμε:
    Date Movie, Epic Movie, Meet The Spartans, Disaster Movie και το τελευταίο Vampires Suck, όλα είναι σκηνοθετημένα και γραμμένα από τους κυρίους Jason Friedberg και Aaron Seltzer. 


    Αν υπάρχει έστω κάποιος που να έχει ακόμη αμφιβολίες ότι οι παραπάνω κύριοι είναι ο,τι πιο κρύο, χωρίς χιούμορ και ατάλαντο έχει βγάλει η σύγχρονη σεναριογραφία στο Hollywood, ας δει το Vampires Suck, ένα χαζό φιλμ, χωρίς ίχνος καλού χιούμορ και κάκιστη σκηνοθεσία. 

    Και αν μου πει κάποιος ότι οι παραπάνω κύριοι ήταν στο team του Scary Movie, της πλέον επιτυχημένης και όντως καλής spoof movie, θα του απαντήσω ότι στο team συνολικά ήταν 6 άνθρωποι...ευτυχώς. 

    Το Vampires Suck είναι φυσικά μια παρωδία των vampire movies και ειδικότερα του 1ου Twilight και του 2ου New Moon. 

    Σας ορκίζομαι ότι ...



    ...δεν χαμογέλασα ούτε μια στιγμή και θεωρώ πέταμα χρόνου τη θέαση της ταινίας στις αίθουσες. 

    Σκεφτείτε απλά πόσο καλές προοπτικές θα είχε μια τέτοια ταινία αν οι άνθρωποι που την έγραφαν είχαν καλή αίσθηση του χιούμορ, έχοντας στη διάθεση τους πληθώρα θεμάτων για σάτιρα όπως βαμπιρς, λυκάνθρωπους, σχολεία, teen sex, εξοχή, φανς...και τόσα πολλά πράγματα. 

    Χάλια μουσική υπόκρουση (και κάποιες φορές εντελώς ασύνδετη με ότι γινόταν) και σκηνοθεσία που σκέφτεσαι ότι ‘ε, αυτό μπορώ να το κάνω κι εγώ καλύτερα’ ! 

    Βρήκα όμως και κάτι ...μάλλον καλό, κι αυτή δεν είναι άλλη από τη πρωταγωνίστρια, την εντελώς άγνωστη Jenn Proske που υποδύεται την Μπελα. 


    Δεν μπορώ να καταλάβω αν αυτό που είδα είναι ερμηνεία, μάλλον δεν είναι, αλλά ήταν το μόνο πράγμα που εμένα προσωπικά μου κινούσε τη περιέργεια να συνεχίζω να το βλέπω. 

    Η κοπελίτσα που μόλις αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης στην τέχνη θεάτρου και δεν έχει κάνει τίποτε άλλο, εκτός από χαριτωμένη, κάνει μια κίνηση να μιμηθεί σατιρίζοντας τη Kristen Stewart, μιλώντας σε όλη τη διάρκεια της ταινίας ...ασθμαίνοντας. 

    Το ξέρω ότι αυτό δεν είναι παίξιμο και υποκριτική τέχνη, αλλά είναι το μοναδικό στοιχείο της ταινίας που έχει ένα ...χιουμοριστικό ενδιαφέρον. 

    Πριν 30 ακριβώς χρόνια εμφανίστηκε το Airplane! (Μια Τρελή Απίθανη Πτήση) των Jim Abrahams και David Zucker ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο το δρόμο για τρελοκωμωδίες. 

    Θυμηθείτε τι μπορούν να γράψουν κάποιοι με ταλέντο μέσα σε ένα αεροπλάνο (και μόνο) και συγκρίνετε το με το Vampires Suck για να καταλάβετε πόσο κακή ταινία είναι (να σημειωθεί ότι έχουν και έτοιμο φανατικό κοινό που ακολουθεί οτιδήποτε ...twilight-οφερνει). 

    Στην Ελλάδα το φέρνει η Odeon στις 7 Οκτωβρίου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Review: Βρικόλακες Για Κλάματα - Vampires Suck Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top