F THE GOOD HEART - FilmBoy THE GOOD HEART - FilmBoy
  • Latest News

    THE GOOD HEART

    Το πόσο φανταστικός ηθοποιός είναι ο Σκωτσέζος Brian Cox το ανακάλυψα σχετικά πρόσφατα (και δεν είναι στα υπέρ μου) με το περσινό The Escapist, αν και τον έβλεπα σε μικρούς ρόλους χρόνια τώρα. 

    Το The Good Heart είναι μια ταινία που αναδεικνύει τέτοιους ηθοποιούς με ικανότητα για εξαιρετικών επιδόσεων ερμηνείες. 

    Δημιουργός είναι ο Dagur Kari, ο γεννημένος στη Γαλλία από Ισλανδούς γονείς σκηνοθέτης (εδώ και σενάριο) και γιος ενός από τους διασημότερους Ισλανδούς συγγραφείς, που εδώ κάνει το ντεμπούτο του για Αγγλόφωνη ταινία. 

    Το σκηνικό είναι ένα εξουθενωμένο πολλών ετών μπαρ σε μια γωνία στο Σοχο και το διαμέρισμα από επάνω, ένα ιδανικό μέρος για τους δυο πρώτους ρόλους της ταινίας, τον Brian Cox και τον νεαρό Paul Dano, που μετά από πολλά αλλά καλά indies όπως το Little Miss Sunshine θα τον δούμε και σε στουντιακη παραγωγή σύντομα όπως στο Knight And Day. 

    Η ιστορία ξεκινάει σε ένα νοσοκομείο, όπου ένας  αντικοινωνικός, 2-πακετα-την-ημερα καπνιστής, γέρος και ...



    ...καταπονημένος ιδιοκτήτης μπαρ (Brian Cox) μόλις έχει ξεπεράσει για πολλοστή φορά μια καρδιακή προσβολή. 

    Εκεί γνωρίζει έναν αυτοκαταστροφικό άστεγο νεαρό με τάσεις αυτοκτονίας (Paul Dano) και αποφασίζει να τον κάνει μαθητευόμενο του στη τέχνη του καφέ και των ποτών. 

    Ο νεαρός με τα μακριά μαλλιά μαθαίνει, ακούει ιστορίες και ακολουθεί τους κανόνες του γέρου, που θα μπορούσαν να συνοψίζονται στην εξής μια: No Women! 

    Μάλλον περισσότερο θεατρικό από όσο δείχνει στο trailer, το The Good Heart έκανε τα περάσματα του στα φεστιβάλ με κορυφαίο το Τορόντο, αλλά περιέργως δεν άρεσε. 

    Αν και είναι από το είδος των ταινιών που λατρεύουν οι κριτικοί, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει κακές κριτικές ως επί το πλείστον (29% στο RT), κάτι που σίγουρα βαραίνει το σκηνοθέτη αφού και καλό στόρι είχε και πολύ καλούς ηθοποιούς για να το δουλέψει. 

    Στην Ισλανδία, την Ισπανία και τη Γαλλία προβλήθηκε σε περιορισμένη διανομή, όπως και στην Αμερική που το είδανε σε 5-6 αίθουσες στις 30 Απριλίου, και για 4 εβδομάδες. 

    Στην Ελλάδα δεν νομίζω να το δούμε σε αίθουσα, αλλά ποτέ δε ξέρεις. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE GOOD HEART Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top