F The Dry Land - FilmBoy The Dry Land - FilmBoy
  • Latest News

    The Dry Land

    Η Λατίνα ηθοποιός από την Ονδούρα (γεννημένη όμως στο L.A.)  America Ferrera είναι γνωστή για τις ικανότητες της στη κωμωδία χάρη στα Our Family Wedding και The Sisterhood of the Travelling Pants αλλά και στη τηλεοπτική σειρά Ugly Betty το αμερικάνικο original της Μαρίας της Άσχημης, παίζοντας φυσικά τη Betty. 

    Το The Dry Land είναι μια μικρή προσπάθεια από μέρους της να υποδυθεί δραματικούς ρόλους, αφού άλλωστε με δραματικά indie (ανεξάρτητα) ξεκίνησε τη μικρή καριέρα της το 2002. 

    Στη προσπάθεια της αυτή έχει συμπαραστάτη τον σύζυγο της Ryan Piers Williams ο οποίος γράφει το σενάριο, σκηνοθετεί και εκτελεί και χρέη executive producer στη ταινία. 

    PTSD (Post Traumatic Stress Disorder) είναι αυτό που έπαθε ο Tobey Maguire στο υπέροχο Brothers πέρυσι, όταν ερχόμενος από τον πόλεμο στο Ιράκ θεωρούσε ότι η γυναίκα του πηδιόταν με τον αδερφό του. 

    Ακριβώς το ίδιο στόρι έχει και το The Dry Land, όπου στο ρόλο του στρατιώτη που επιστρέφει είναι ο πρωτοεμφανιζόμενος Ryan O’Nan, η America Ferrera είναι η γυναίκα του και ο Jason Ritter ο πολύ κολλητός του φίλος. 

    Με τη βοήθεια και της μητέρας του (Melissa Leo) προσπαθεί σιγά σιγά να συνέλθει και ...



    ...αποφασίζει ότι ένα road trip με τον φίλο και συμπολεμιστή του (Wilmer Valderama) θα του κάνει καλό, μα αντιθέτως εκείνος συνεχίζει να πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά με τον φίλο του. 

    Ο Ryan Piers Williams με την πρώτη ουσιαστικά δουλειά του αυτό που θα ήθελε ήταν να πάρει καλές κριτικές, γεγονός που θα του χρησίμευε σε μελλοντικές ταινίες του, και εν μέρει τα κατάφερε. 

    Το The Dry Land προβλήθηκε στο φετινό Sundance και, αν και δεν σήκωσε και το κόσμο στον αέρα, εντούτοις οι περισσότερες κριτικές ήταν καλές. 

    Το μεγάλο μείον του σε αυτή τη περίπτωση είναι ότι οι αμερικανοί θεατές είναι προκατειλημμένοι αρνητικά σε οποιαδήποτε ταινία έχει σχέση με τον πόλεμο στο Ιράκ και φυσικά, δεν πάνε στις αίθουσες να τη δούνε. 

    Το δεύτερο μειονέκτημα του είναι ότι ποιος θα ήθελε να δει ένα Brothers (…ακριβώς όμως) με άγνωστους ηθοποιούς και την America Ferrera στη θέση της Natalie Portman! 

    7 χιλιάδες θεατές.
    Τόσοι μόνο πήγαν να δουν το φιλμ στις 30 Ιουλίου που άνοιξε σε 5 αίθουσες και αποσύρθηκε 3 μέρες μετά. 


    Ίσως στο dvd έχει κάποια τύχη. 

    Δείτε το trailer.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: The Dry Land Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top