F Cairo Time - FilmBoy Cairo Time - FilmBoy
  • Latest News

    Cairo Time

    Το Cairo Time της Καναδέζας Ruba Nadda – που κέρδισε το βραβείο καλύτερης Καναδέζικης παραγωγής στο Toronto Festival πέρυσι τέτοια εποχή – θα μπορούσε κάλλιστα να συγκριθεί θεματικά με το Lost In Translation της Sofia Coppola, αφού διηγούνται και τα δυο τις ιστορίες μπερδεμένων ψυχών που βρίσκουν παρηγοριά ο ένας στον άλλον, σε μια ξένη χώρα. 

    Όπως συμβαίνει συνήθως με τέτοιες ιστορίες, αυτές οι ψυχές είναι παντρεμένες με άλλους ή έστω σε μια μπερδεμένη κατάσταση, και αυτό είναι που κάνει αυτές τις ταινίες ξεχωριστές. 

    Ειδικά όμως το Cairo Time έχει 3 ακόμα συν. 

    Τη λαμπερή Patricia Clarkson (η τρελή στο Shutter Island και η σύζυγος στο Whatever Works), τον ευγενή Alexander Siddig (ο Ερμής στο Clash of the Titans) και το Κάιρο. 

    Η Αίγυπτος είναι ένα από τα μέρη που θα επισκεφτώ σίγουρα πριν πεθάνω και καταλαβαίνω απόλυτα τη σκηνοθέτιδα όταν λέει ότι ένα ταξίδι στο Κάιρο που έκανε με τις αδερφές τις πριν πολλά χρόνια την ενέπνευσε να γίνει σκηνοθέτης. 

    Εγώ πιθανότατα δεν θα πάρω αυτή την απόφαση αλλά όπως και να’χει, αυτή η χώρα ...



    ...είναι υπέροχη. 

    Η Clarkson παίζει τη Juliette, μια εκδότρια ενός περιοδικού που φτάνει στο Κάιρο ελπίζοντας να συναντήσει τον άντρα της (Tom McCamus), αλλά μάταια καθώς εκείνος εργάζεται ως διπλωμάτης του ΝΑΤΟ και είναι κολλημένος στη Γάζα λόγω υποχρεώσεων. 

    Αντί για αυτόν, συναντά στο αεροδρόμιο τον Tareq (Siddog), έναν  άντρα που δούλευε για το σύζυγό της αλλά τα παράτησε ανοίγοντας καφετέρια. 

    Προφανώς έχουνε μείνει φίλοι γι’αυτο έχει αναλάβει να κάνει παρέα στη γυναίκα του όσο εκείνος θα λείπει. 

    Εντελώς τυχαία, στο αεροδρόμιο ο Tareq συναντά τη παλιά του αγάπη σε ένα ταξί, πολύ ελεύθερη πλέον και προφανώς πολύ ενδιαφερόμενη, κάτι που κάνει τη Juliette να τον δει ως έναν γοητευτικό ελεύθερο άντρα και όχι ως υπάλληλο του συζύγου της. 

    Πολύ γρήγορα η Juliette προτιμά τη παρέα του από το να κάνει βόλτες μόνη της στους δρόμους του Καίρου. 

    Πολύ σπάνια η Patricia Clarkson έχει το πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ταινία και νομίζω ότι τέτοιες ευκαιρίες δε χάνονται από σινεφίλ που σέβονται τον εαυτό τους. 

    Η ταινία έχει καταπληκτικές κριτικές στο σύνολό της και ξεκίνησε τις προβολές της στην Αμερική στις 6 Αυγούστου σε 5 αίθουσες, για να συνεχίσει να προβάλλεται 7 εβδομάδες σερί  σε 75. 

    Δείτε το trailer. 

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Cairo Time Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top