F 71: Into The Fire (Pohwasogeuro) - FilmBoy 71: Into The Fire (Pohwasogeuro) - FilmBoy
  • Latest News

    71: Into The Fire (Pohwasogeuro)

    Ο Κορεάτικος κινηματογράφος έχει διανύσει πολύ δρόμο για να φτάσει στα υψηλά επίπεδα που βρίσκεται πλέον, με το Hollywood να μην μπορεί παρά να παρακολουθεί ανήμπορο ακόμα και να αντιγράψει την τεχνική και τα σενάρια και το μόνο που καταφέρνει είναι μέτρια remake. 

    Αλλά δεν ήταν πάντα έτσι τα πράγματα. 

    Στη δεκαετία του 90 οι Κορεάτικες ταινίες ακολουθούσαν τη φόρμουλα δυο βασικών ειδών ταινίας:
    Χαζές ρομαντικές κομεντί και gangster movies. 


    Κάποιες φορές μάλιστα αυτά τα δυο ενώνονταν σε ρομαντικές gangster κομεντί! 

    Το 2002 όμως ήρθε το Oasis του Chang-dong Lee και το 2003 το Oldboy του Chan-woon Park, δυο ψυχολογικά δραματικά θρίλερ  που κέρδισαν την αναγνώριση σε φεστιβάλ όπως της Βενετίας και των Κανών αντίστοιχα και εκτόξευσαν το Κορεατικό Νέο Κύμα στο διεθνή κινηματογραφικό κοινό. 

    Αυτή την αναδρομή την έκανα για να αιτιολογήσω τη συμπάθεια μου στο σινεμά της συγκεκριμένης χώρας, να σας υπενθυμίσω οτι το FilmBoy παρακολουθεί ό,τι καλό βγαίνει απο τον Ασιάτικο κινηματογράφο (και προβάλεται στις αμερικάνικες αίθουσες) αλλά και για να σας πω γιατί το 71: Into The Fire του John H. Lee δεν μοιάζει με Κορεατική ταινία. 

    Είναι μια πολεμική ταινία  με μεγάλο budget, βασισμένη σε μια αληθινή ιστορία κατά...



    ...τη διάρκεια του Κορεατικού εμφυλίου και συγκεκριμένα τον Ιούνιο του 1950 κατά την εισβολή των Βορείων στους Νοτίους. 

    Μια ομάδα 71 μαθητών του Γυμνασίου στρατολογούνται εθελοντικά στον Νοτιοκορεάτικο στρατό με αποστολή να μείνουν πίσω να φυλάξουν μια πρόχειρη βάση σε ένα σχολείο στη πόλη Pohang. 

    Με ελάχιστη εκπαίδευση, οι ανώριμοι στρατιώτες είναι και λιγότεροι και με λιγότερο εξοπλισμό από το στρατό των Βορείων, ο οποίος για κάποιο λόγο αποφασίζει ότι το να καταλάβει αυτή τη βάση στη Pohang αποτελεί κλειδί για τη νίκη στον πόλεμο. 

    Τα υπόλοιπα τα φαντάζεστε...
    Στιγμές ‘Ήμαστε όλοι αδέρφια’ που υπερισχύουν από κάποιους μαθητές-προδότες, γενναία παιδιά που θυσιάζονται για την μεγάλη Κορέα και χιλιάδες κομπάρσοι για τις πολεμικές σκηνές που, κρίνοντας από το trailer, φαίνονται εξαιρετικές. 


    Αρχηγός των παιδιών είναι ο Oh Jung-Bum, ο μόνος από αυτούς που έχει μια κάποια εκπαίδευση στη μάχη και τον οποίο υποδύεται ο Seung-Hyeon Choi, γνωστός ως T.O.P. και δημοφιλής τραγουδιστής boy band συγκροτήματος της χώρας του. 

    Το 71: Into the Fire (Pohwasogeuro ο Κορεάτικος τίτλος) προβλήθηκε σε 14 πόλεις της Αμερικής στις 30 Ιουλίου, επετειακη ημέρα του Κορεατικού πολέμου, και για δυο εβδομάδες. 

    Δείτε το trailer (δυστυχώς δε βρήκα κάποιο με αγγλικούς έστω υπότιτλους).

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: 71: Into The Fire (Pohwasogeuro) Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top