F Ευτυχώς που Είμαι Γυναίκα - Nacidas para Sufrir - FilmBoy Ευτυχώς που Είμαι Γυναίκα - Nacidas para Sufrir - FilmBoy
  • Latest News

    Ευτυχώς που Είμαι Γυναίκα - Nacidas para Sufrir

    Γράφει ο Bustart.

    Το Ισπανικό Ευτυχώς Που Είμαι Γυναίκα είναι μια ευγενική, γλυκόπικρη ρομαντική κομεντί για τη θηλυκή αλληλεγγύη (χμ, χμ) που λαμβάνει χώρα στη (φτωχή) αγροτική Ισπανία.  

    Η ταινία επικεντρώνεται γύρω από τη 72χρόνη Flora (Petra Martinez), η οποία μετά το θάνατο της αδερφής έχει αναλάβει μα μεγαλώσει τις 3 ανιψιές της.  

    Όταν φτάνει η στιγμή όμως οι τρεις αδελφές να προσέξουν την ηλικιωμένη θεία τους, αυτές αποφασίζουν να τη στείλουν σε γηροκομείο.  

    Η Flora, αντιδρώντας έντονα στην ιδέα αυτή, αποφασίζει ότι, για να πάρουν οι ανιψιές της το σπίτι, θα πρέπει να μείνει μαζί της η πιστή της οικονόμος Purita (Adriana Ozores) μέχρι το θάνατό της.  

    Όλα καλά μέχρι εδώ, μόνο που η Flora για να σιγουρευτεί ότι η απόφαση της θα γίνει σεβαστή από τις ανιψιές της, αποφασίζει να βάλει το καλό της φόρεμα και να παντρευτεί την Purita! 

    Το Born to Suffer (ο Αγγλικός του τίτλος) του Miguel Albaladejo παρουσιάζει ...



    ...τις ζωές των γυναικών στα χωριά της αγροτικής Ισπανίας, όπου το αντρικό στοιχείο είτε έχει πεθάνει είτε είναι στο περιθώριο.  

    Η ταινία δε δείχνει ότι μπορεί να πιάσει τα στάνταρ του Pedro Almodovar (ο οποίος πολλές φορές έχει καταπιαστεί με αυτό το θέμα) αλλά δείχνει αρκετά έξυπνη, οι ερμηνείες των 2 βασικών πρωταγωνιστριών έχουν πάρει πολύ καλές κριτικές στα διάφορα φεστιβάλ που προβλήθηκε η ταινία, ενώ τα σοβαρά θέματα που πραγματεύεται, τις οικογενειακές σχέσεις στις παραδοσιακές κοινωνίες και το γάμο ως τρόπο επιβίωσης και δύναμης, μάλλον τα χειρίζεται αρκετά επιδέξια. 

    Παίζουν ακόμα οι Alfonsa Rosso και Malena Alterio. 

    Η ταινία ήταν στο επίσημο πρόγραμμα της Berlinale 2010 και στην Ελλάδα θα προβληθεί από 26 Αυγούστου. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Ευτυχώς που Είμαι Γυναίκα - Nacidas para Sufrir Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top