F Στην Καρδιά του Χειμώνα - Winter's Bone - FilmBoy Στην Καρδιά του Χειμώνα - Winter's Bone - FilmBoy
  • Latest News

    Στην Καρδιά του Χειμώνα - Winter's Bone

    6 Χρόνια μετά το νικητήριο πέρασμα της Debra Granik με το Down To The Bone από το φεστιβάλ του Sundance, επανέλαβε το κατόρθωμα της και φέτος με το Winter’s Bone παίρνοντας 2 σημαντικά βραβεία εκεί και άλλα 2 στο Βερολίνο! 

    Το Winter’s Bone είναι μια καταθλιπτική ιστορία για την επιμονή, γυρισμένη στα βουνά Ozarks του νότιου Misouri, με καταπληκτικές κριτικές στο σύνολο τους και με τη Jennifer Lawrence να μας δικαιώνει για τα καλά λόγια που λέγαμε γι’αυτην στο The Burning Plain πέρυσι. 

    Και αν κάποιοι δεν την έχετε ήδη σταμπάρει ως μια από τις πιο ανερχόμενες νεαρές του Hollywood, θα αναγκαστείτε να το κάνετε όταν μάθετε ότι μόλις κέρδισε το ρόλο της Mystique στο επόμενο X-Men: First Class του Matthew Vaughn, ξεπερνώντας μάλιστα το φαβορί Amber Heard! 

    Εδώ υποδύεται μια έφηβη που αντιμετωπίζει μια δύσκολη κατάσταση που σε κάποιους ίσως θυμίσει το Frozen River. 

    Ο πατέρας της εξαφανίζεται αφήνοντας δάνεια απλήρωτα και βάζοντας το σπίτι τους ...



    ...σε κίνδυνο κατάσχεσης. 

    Με δυο μικρότερα αδέρφια και μια μητέρα που με το ζόρι καταλαβαίνει τι γίνεται, η μόνη της επιλογή είναι να ψάξει να βρει τον πατέρα της ανάμεσα σε συγγενείς που (μεταφορικά και κυριολεκτικά) μολύνουν το κόσμο με τις βρωμιές τους και των οποίων οι εγκληματικές δραστηριότητες ίσως έχουν να κάνουν και με την εξαφάνιση του. 

    Η μικρή προσπαθεί απεγνωσμένα να ταΐσει τα αδέλφια της με λαχανικά από το δρόμο, να τους μάθει να κυνηγάνε σκίουρους και όλο αυτό είναι άκρως συγκινητικό, ειδικά όταν εμφανίζεται ο χαμένος μεγάλος αδερφός (John Hawkes) τη κατάλληλη στιγμή και όταν οι συγγενείς έχουν αρχίσει να τρομοκρατούν τη μικρούλα. 

    Βραδυφλεγής και χωρίς να καλοπιάνει, για πολλούς (...πάρα πολλούς) η καλύτερη ταινία της χρονιάς, το Winter’s Bone είναι ένα φιλμ που σίγουρα δε θα έκανε ποτέ τα τρελά εισιτήρια αλλά που με το πάθος και την επιμονή της ηρωίδας θα αγαπηθεί από πολλούς θεατές. 

    Στην Αμερική ξεκίνησε στις 11 Ιουνίου δειλά δειλά σε 4 μόνο αίθουσες, για να εκτοξευτεί σταδιακά στις 121 στην 7η βδομάδα προβολής της! 

    Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν έχει ειπωθεί τίποτα, στο καλοκαιρινό πρόγραμμα δεν υπάρχει και, όπως το βλέπω...πάλι κλέφτες θα γίνουμε. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: Στην Καρδιά του Χειμώνα - Winter's Bone Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top