F PAPER MAN - FilmBoy PAPER MAN - FilmBoy
  • Latest News

    PAPER MAN

    Η πρώτη εντύπωση που είχα στο άκουσμα μιας κωμωδίας με τον Ryan Reynolds ως ένα είδος σούπερ ήρωα που υπάρχει μόνο στη φαντασία ενός συγγραφέα, ήταν ότι θα είχε ενδιαφέρον. 

    Αναλύοντας το όμως κατάλαβα ότι ίσως βιάστηκα. 

    Μια R-rated κομεντί για την κρίση ηλικίας και τα οικογενειακά και νοητικά προβλήματα ενός συγγραφέα, δε φαίνεται να μπορεί να αγγίξει μεγάλο κοινό, παρά τις ηρωικές ερμηνείες που δεν αμφιβάλω ότι θα είναι καλές. 

    Ο Jeff Daniels υποδύεται έναν μεσήλικα συγγραφέα (ρόλο που τον ξέρει πολύ καλά από το The Answer Man (Arlen Faber) πέρυσι) που το τελευταίο του βιβλίο ήταν αποτυχία και τώρα δε μπορεί να προχωρήσει στο επόμενο. 

    Επίσης είναι χάλια ως σύζυγος της Lisa Kudrow, έτσι δοκιμάζει να απομονωθεί για να μην του αποσπά τη προσοχή κανένας. 

    Σχεδόν κανένας, γιατί ο φανταστικός superhero με τα πολύχρωμα κολάν που ακούει (;) στο όνομα Captain Excellent (Ryan Reynolds) τον συντροφεύει ...



    ...από το γυμνάσιο, σημάδι όχι καλό για τη διανοητική κατάσταση του συγγραφέα. 

    Όταν αρχίζει και ακολουθεί τις συμβουλές του – όπως να βγάλει τα έπιπλα στο κήπο – έρχονται οι πρώτες υποψίες για σχιζοφρένεια (από εμάς, όχι από εκείνον). 

    Κι όμως, οι δημιουργοί πρωτάρηδες Michele και Kieran Mulroney λένε ότι ήθελαν να κάνουν μια feel-good comedy για έναν άνθρωπο που καταφέρνει να ενηλικιωθεί, και για να προσθέσουν μια χαρούμενη νότα, βάζουν την Emma Stone ως μια 17χρονη που γίνεται φίλη με τον συγγραφέα αλλά...που έχει και αυτή έναν φανταστικό φίλο να εξαρτάται! 

    Οι κριτικές είναι κακές στη πλειοψηφία τους, χαρακτηρίζοντας την ως άρρυθμη, άγαρμπη και χωρίς αιτία. 

    Στο trailer υπάρχουν μεν κάποιες αστείες ατάκες, ειδικά στους διαλόγους Daniels-Reynolds αλλά ακόμα και εκεί φαίνεται ότι αποτελούν διαλείμματα μιας άνευρης ταινίας. 

    Τουλάχιστον αυτή την αίσθηση έχω εγώ, σε μια ιδέα επαναλαμβάνω που αρχικά μου έκανε κλικ. 

    Ο πιο τυχερός άντρας στο κόσμο, Ryan Reynolds (...ξέρετε γιατί) γυρίζει ήδη το Green Lantern, έναν πραγματικό σούπερ ήρωα ...αλλά βάζελο, και εδώ δείχνει σαν να έκανε χάρη σε κάποιους. 

    Η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 23 Απριλίου σε 3 μόνο αίθουσες που και αυτές ήταν ψιλοάδειες. 

    Δε νομίζω να το δούμε στις ελληνικές αίθουσες αλλά ποτέ δε ξέρεις. 

    Δείτε το trailer.

    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: PAPER MAN Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top