F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 26/11/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 26/11/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 26/11/2009

    Ξεχάστε ο,τι έχετε προγραμματίσει για αυτή την εβδομάδα. 
    Θα πάτε σινεμά.
     

    Ίσως η καλύτερη ταινία επ. φαντασίας που είδατε ποτέ, μια αισθηματική κομεντί – έκπληξη, ένα φαντασμαγορικό παραμύθι με βαρύγδουπο καστ, ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ και μια Γαλλική κατασκοπική, είναι 5 καλοί λόγοι για να το κάνετε.


    District 9, του Neil Blomkamp.
    Ένα μητρικό σκάφος εξωγήινων (UFO) έχει ξεμείνει από ...βενζίνη στη Γη, και οι επιβάτες του, ‘εργάτες’ alien, ταλαιπωρημένοι, πεινασμένοι και άρρωστοι, ανίκανοι να χρησιμοποιήσουν τα όπλα τους και τελικά αιχμάλωτοι από τους ανθρώπους, είναι  απομονωμένοι σε ένα στρατόπεδο περιφραγμένο με πινακίδες όπως ‘NO HUMANS ALLOWED’.


    Αυτό συμβαίνει εδώ και 25 χρόνια και τώρα η εταιρεία που έχει αναλάβει τη φρούρηση τους αποφασίζει να τους μετακινήσει σε μια άλλη περιοχή (District 10).

    Κάποιοι εξωγήινοι δε θέλουν, κάποιοι κρύβονται, άλλοι ψάχνουν το μαύρο υγρό που θα τους επιτρέψει να φύγουν...α, ξέχασα να σας πω ότι οι κακοί εδώ είναι μάλλον οι άνθρωποι.

    Τα alien, αν και τερατόμορφα, τρέφονται με γατοτροφες και όχι με ανθρώπους, δεν έχουν όπλα γιατί ...τους τα πήραμε (αλλά δε ξέρουμε πως λειτουργούν γιατί είναι ενεργά μόνο με το DNA τους) και το μόνο που θέλουν είναι να φτιάξουν το σκάφος τους για να ξεκουμπιστούν από τη ...fucking Earth.
    Μέσα σ’ολα αυτά, ένας μαύρος συμμορίτης κάνει δουλειές μαζί τους και τους φέρεται σαν πρεζόνια!  


    Η μοναδική ταινία που θα σας κάνει να ραγίσει η καρδιά σας για τα τερατόμορφα alien και να ‘μισήσετε’ το ανθρώπινο γένος!
    Κ-α-τ-α-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-α εφέ, δεν υπάρχει στιγμή που να κάνει μια κάμψη, σε κρατάει καρφωμένο στη θέση σου. 


    Σχεδόν αριστούργημα. Μην τη χάσετε! 


    Ο Φανταστικός Κόσμος του Δρ.Παρνασους (The Imaginarium of Dr.Parnassus), του Terry Gilliam.
    Η τελευταία ταινία του Heath Ledger, που ‘άφησε’ στη μέση των γυρισμάτων και τον αντικατέστησαν οι Johnny Depp, Jude Law και Colin Farell στον ίδιο ρόλο!
     

    Η ταινία είναι γεμάτη από φαντεζί εικόνες και μιλάει για ένα περιπλανώμενο σόου σε ένα φουτουριστικό Λονδίνο, με φόντο έναν καθρέφτη, όπου καλούνται οι επισκέπτες του να περάσουν μέσα του, σε ένα κόσμο που θα δημιουργήσει η φαντασία τους.  

    Αν σας άρεσε ο Βαρόνος Μιγχαουζεν το 1988 τότε θα λατρέψετε τον ...Δόκτορα Παρνασσό! 


    500 Μερες Με Τη Σαμερ (500 Days Of Summer), του Marc Webb.
    Ο Τομ (Joseph Gordon-Levitt) είναι αρχιτέκτονας και πιστεύει στον αληθινό έρωτα.
    Γνωρίζει τη Σαμερ (Zooey Deschanel) η οποία δε πιστεύει ότι υπάρχει κάτι τέτοιο.
    Ο Τομ την ερωτεύεται τρελά, σε σημείο που οι δυο φίλοι του (Geoffrey Arend και Matthew Gray Gubler) τον αποκαλούν ‘stalker’ δηλαδή ανώμαλο που έχει εμμονή με τη κοπέλα, και η σχέση τους κρατάει 1μιση χρόνο (500 ημέρες).
     

    Αντι-ρομαντικη κωμωδια της Χρονιας για πολλους, με πρωταγωνιστές καλούς αλλά καθόλου ακριβούς ηθοποιούς, και με εισπρακτικές  επιδόσεις blockbuster (αναλογικά, καθώς έκανε ...μόνο 834 χιλιάδες δολάρια άνοιγμα τριήμερου σε ...27 ΜΟΝΟ αίθουσες!) εξέπληξε θετικά στο φεστιβάλ του Sundance το Γενάρη.
    Μια πολυ καλη επιλογη. 


    The Haunting in Connecticut, του Peter Cornwell.
    Το 1986 μια οικογένεια που μετακόμισε σε ένα νέο σπίτι εκει που λεει ο τιτλος, βγήκε στα κανάλια και ισχυριζόταν ότι έβλεπε δαίμονες να στοιχειώνουν το οίκημα, μιλώντας για ένα παλιό νεκροταφείο στα θεμέλια.
     

    Τους ισχυρισμούς τους ήρθαν να ενισχύσουν με πολλές scary λεπτομέρειες δυο ψυχο-μεταφυσικο-κατι που εξέτασαν το σπίτι και ανακάλυψαν κρυφές πόρτες που οδηγούσαν σε ένα υπόγειο ‘διακοσμημένα’ με φέρετρα.
    Φυσικά δε βρέθηκε τίποτα!    

    Όλα αυτά έγιναν αρκετά έξυπνα ώστε το Discovery Channel να κάνει ντοκιμαντέρ για τη περίπτωση.  


    Πάνω εκεί βασίστηκε και το σενάριο του θρίλερ της Audio Visual, που το βλέπουμε με καθυστέρηση καθώς από τον Απρίλιο βγήκε στην Αμερική, προσθέτοντας βέβαια και το ανάλογο δράμα.
    Όπως τον πατέρα (Martin Donovan) που ανακάμπτει από τον αλκοολισμό, το παιδάκι (Kyle Garner) που παλεύει με τον καρκίνο και μια μητέρα-ήρωα (Virginia Madsen) που υπομένει τα πάντα.
    Δε λείπει και ο παπάς (Elias Koteas) που έρχεται να ‘καθαρίσει’ το σπίτι και δείχνει πιο τρομαγμένος από όλους.
     

    Όλα τα κλισέ που ξέρετε και αλλά πολλά (πόρτες που δεν ανοίγουν, παρουσίες στις σκιές, κρυμμένα δωμάτια) θα τα βρείτε στο μέτριο αυτό θρίλερ.
    Ακομα κι εγω, θα προτιμουσα να δω το ... 


    Φακελο Farewell (L’Afairre Farewell), του Christian Carion.
    Οι κατασκοποι στη πραγματικοτητα δεν ειναι οπως τους ξερουμε απο το σινεμα.
    Δεν φορανε κοστούμι κάποιων χιλιάδων δολαρίων, δεν επισκεπτονται τα Καζίνο της Γαλλικής Ριβιερα (όπου δεν χανουν και ποτέ), δεν πήδανε από το ένα κρεβάτι μιας high class super γκόμενας στο άλλο, και δεν σπανε στο ξύλο όλους τους κακούς.
    Συνήθως, δεν τον έλεγαν Μποντ.  


    Ετσι, σ’αυτο το Γαλλικο κατασκοπικο φιλμ ο κατάσκοπος μας είναι κάποιος που δεν σου γεμίζει το μάτι.
    Ο Guillaume Canet υποδύεται έναν εξαντλημένο μηχανικό που, σχεδόν άθελα του, γίνεται ο μεσάζοντας μεταξύ ενός Ρώσου προδότη (Emir Kusturica) ο οποίος στέλνει απόρρητα έγγραφα στους δυτικούς, και της Γαλλικής αντικατασκοπίας. 


    Ζει μέσα στο φόβο, μαθαίνει να υποπτεύεται τους πάντες, αντιμετωπίζει στιγμές αβεβαιότητας ακόμα και για τα ιδανικά που υπηρετεί.
    Μαζί τους και οι Willem Dafoe, Philippe Magnan και Alexandra Maria Lara. 


    Προβάλλονται ακόμα:
    Fish Tank, της Αντρεα Αρνολντ.
    Δραματική Βρετανική ταινία που πήρε βραβείο στις Κάννες, με την Κειτι Τζαρβις στο ρόλο μιας 15χρονης απροσάρμοστης, που ζει με τη μητέρα της, και που ο ερχομός του νέου γκόμενου της μαμάς αλλάζει τη ζωή τους. 


    Micmacs, Μικροαπατεώνες Στα Δύσκολα, του Ζαν-Πιερ Ζενε.
    Η νέα Γαλλική κωμωδία με τον Ντανυ Μπουν στο ρόλο ενός άστεγου με μια σφαίρα στο κεφάλι.
    Είπαμε στους Γάλλους ότι γελάσαμε με τους Βόρειους και τώρα δε σταματάνε!


    Πλανήτης 51: Επισκέπτης Από τη Γη (Planet 51), του Χορχε Μπλανκο (...όχι της ΑΕΚ).
    Ισπανο-βρετανικα κινούμενα σχέδια.
    Εδώ δεν είδα το Up...θα δω το ισπανικό;


    Καλό Σινεμά!
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 26/11/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top