F PANDORUM - FilmBoy PANDORUM - FilmBoy
  • Latest News

    PANDORUM


    Στο διάστημα κανείς δεν ακούει τα ουρλιαχτά σου!
    Μπορεί όμως να ακούσει το ροχαλητό...
    Συμφωνα με το φιλμ, ο τιτλος αναφερεται σε μια κατασταση ψυχωσης που προκαλειται από τη μακροχρονια καταστολη του ανθρωπου στο διαστημα, και είναι μια κατασταση που μοιαζει με αυτό που πάθανε οσοι ατυχοι ειδαν αυτό το βαρετο, ανιαρο, κλειστοφοβικο θριλερ.  

    Ετσι ξεκιναει τη κριτικη του ο ρεπορτερ του Χολλυγουντ για το space-thriller Pandorum του Γερμανου Christian Alvart σε σεναριο Travis Milloy και με τη βοηθεια του παραγωγου του Resident Evil και συντροφου της Milla Jovovich, Paul W.S.Anderson.
    Η μεγαλη πλακα είναι ότι η ταινια φτιαχτηκε ως μερος τριλογιας, δηλαδη θα ακολουθησουν αλλα δυο sequels! 

    Δυο αστροναυτες, ο Dennis Quaid και ο Ben Foster (φατσα που δε ξεχνιεται ευκολα), ξυπνανε σε ένα διαστημικο σκαφος μετα από μακροχρονια υπνωση, χωρις να θυμουνται πολλα.
    Αφου περιπλανηθουν λιγο στο σκοτεινο και αδειο σκαφος, βρισκουν αλλους δυο επιζώντες-αγουροξυπνημένους, το Βιετναμεζο σωματαρα Cung Le και τη σεξυ Γερμανιδα Antje Auer, η οποια εχει και ένα παραξενο δεσμο με τον ωραιο Cam Gigandet (Twilight και The Unborn).  

    Το cast του τελευταιου ηταν μια εξυπνη κινηση από τη παραγωγη, εξασφαλιζοντας μ’αυτό το τροπο προβολη παπαρατσι, καθως ο τυπος είναι θαμωνας των αμερικανικων tabloids.    
    Τελος, ολοι αυτοι μαζι θα αναμετρηθουν με μεταλαγμενα alien που σκανε μυτη εξαφνα από σκοτεινες γωνιες και δωματια ερμα. 

    Καταλαβατε πως υποδεχθηκαν οι κριτικοι τη ταινια, οι συντελεστες της οποιας τη ψυλιαστηκαν τη δουλεια και δεν εκαναν δημοσιογραφικες προβολες πριν.
    Προσωπικα το Event Horizon(1997) του Paul W.S.Anderson θεωρω ότι παραμενει αξεπεραστο από θεμα τρομαρας, αλλα θα το δουμε και θα κρινουμε.



    Αν ζεις στην Αμερικη παντως επιβαλλεται να πας σε αιθουσα να δεις τη ταινια, καθως το Pandorum είναι η 6η μολις ταινια που προβαλλεται σε D-box enabled cinemas.
    Ξερετε, αυτό με τα καθισματα που σε κουναει αναλογα με το σεναριο, σε γυρναει αναποδα αν πεταει ο ηρωας με αεροπλανο και σε στελνει μια ωρα αρχύτερα αν είσαι καρδιακος. 

    Να σημειωσω ακομα ότι οι συντελεστες εχουν απαισιο γουστο στα ποστερ, καθως και τα 4 που κυκλοφορουσαν τοσο καιρο ηταν χαλι, ενώ με αποτελειωσε το final poster που βγαλανε, και που οποιος καταλαβει τι απεικονιζει κερδιζει από το KostasBlog την αφισα της ταινιας με την υποχρεωση να τη κρεμασει στο δωματιο του! Χα! 
    * ...Και που οπως βλεπεις, αντικατασταθηκε απο ενα πολυ καλο gadget απο την επισημη ιστοσελιδα της ταινιας.


    Στην Αμερικη εκανε πρεμιερα τη Παρασκευη 25 Σεπτεμβριου και εκανε μολις 4,4 εκατ. δολαρια, ενώ στην Ελλαδα θα το δουμε από την Odeon.
    Πότε; Κάτσε να ρωτήσω.
    Update: Ρωτησα. Στις ελληνικες αιθουσες απο 3 Δεκεμβριου.




    Δείτε το trailer.             
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: PANDORUM Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top