F THE COLLECTOR - FilmBoy THE COLLECTOR - FilmBoy
  • Latest News

    THE COLLECTOR


    **********   6/10
    Ακόμα κι αν δεν το είδες στο πόστερ και δεν το διάβασες σε κάποιο διαφημιστικό ότι το The Collector είναι από τους συγγραφείς των τριών τελευταίων Saw (4,5,6 που βγαίνει σε κάνα δίμηνο αλλά και του 7 που ήδη βρίσκεται στο post production), θα ήταν εύκολο να το καταλάβεις από τις παγίδες με τα καρφιά, τα γρανάζια και όλο το σαδιστικό κλίμα του φιλμ.

    Σαν να μην έχουν χεστεί στο τάλιρο από τα γνωστά sequels, το δίδυμο Marcus Dunstan και Patrick Melton αποφάσισε να κάνει και κάτι ολοδικό του και γι’αυτο και ο πρώτος βρίσκεται και στη καρέκλα του σκηνοθέτη.

    Με ένα σενάριο που αρχικά θεωρήθηκε από τους ίδιους ως υποψήφιο για άλλο ένα Saw, και με τόσα σαδιστικά κόλπα που, τελικά, κινεί αμφιβολίες ακόμα και για τη ψυχική υγεία των δυο συντελεστών, το νέο τους θρίλερ έκανε αρκετά καλή εντύπωση στο χώρο των κριτικών horror movies και κάκιστη σε όλους τους άλλους.

    Φυσικό αποτέλεσμα αυτών ήταν να κάνει και αξιοπρεπέστατη πορεία στο box office.
    Με μικρό μισθολόγιο, καθώς οι άντρες ηθοποιοί είναι τεταρτοκλασατοι και οι γυναίκες ...μοντελοκατασταση, και μικρό budget, καθώς όλα γίνονται σε ένα σπίτι, τα 7,3 εκατομύρια δολάρια που έχει μαζέψει ως και προχθές με μέτρια διανομή από τη Freestyle Releasing είναι μάλλον ικανοποιητικά.

    Ένας πρώην κατάδικος (Josh Steward) δουλεύει ως εγκαταστατης συναγερμών (!). Θέλοντας να βοηθήσει τη πρώην γυναίκα του (Daniella Alonso, από το The Hills Have Eyes 2 αλλά και ένα από τα κορίτσια του Maxim) από τα πολλά χρέη που της άφησε, αποφασίζει να διαρρήξει το σπίτι ενός πλούσιου ζευγαριού-πελάτη του (Michael Reilly Burke και Andrea Roth).

    Είναι άνετος νομίζοντας ότι οι ιδιοκτήτες λείπουν σε διακοπές και ενώ κάνει τη δουλειά του, ακούει κάποιον άλλον να μπαίνει μέσα στο σπίτι. Αυτός είναι ο Collector (Juan Fernandez, σε ένα ρόλο που δε μιλάει καθόλου και δε φαίνεται το πρόσωπο του!) ο οποίος έχει γεμίσει το σπίτι θανάσιμες παγίδες (κοιτα το καρφι στο ακουστικο στη φωτογραφια επανω!) και κρατάει ομήρους τους ιδιοκτήτες στο υπόγειο.

    Όπως είπα πριν, οι κριτικές των σοβαρών εντύπων είναι όλες κάκιστες. Όταν όμως έριξα μια ματιά στο κόσμο των horror movies fansites είδα πολλές καλές γνώμες και αναφορές σε ‘ένα νέο στιλ κινηματογραφικού τρόμου’, αναφερόμενοι σε κάποια σκοτεινά φίλτρα και σε flash frames που χρησιμοποιεί ο Marcus Dunstan. Θα καταλάβετε από το trailer.  

    Στην Αμερική έκανε πρεμιέρα στις 31 Ιουλίου και η καλούτσικη πορεία της ίσως ξυπνήσει και τις ελληνικές εταιρείες διανομής. Ίδωμεν.

    Δείτε το κόκκινο trailer.  
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: THE COLLECTOR Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top