F ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20/8/2009 - FilmBoy ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20/8/2009 - FilmBoy
  • Latest News

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20/8/2009


    Η επιστροφή από τις διακοπές στη σκληρή καθημερινότητα είναι πάντα δύσκολη.(ειδικά αν είσαι Έλληνας!)
    Οι εταιρείες διανομής τουλάχιστον μας έβγαλαν από το δίλημμα του τι ταινία να δούμε αυτό το σ/κ , αν κάποιος θελήσει να προλάβει κάποια θερινά και να ξεγελάσει τον εαυτό του ότι ακόμα είναι καλοκαίρι. Η επιλογή είναι μια.

    Αδωξοι Μπασταρδη (Inglourious Basterds), του ‘σκηνοθέτη του πλανήτη Γη’ όπως λέει ο ίδιος, Quentin Tarantino.
    Μια μικρή ομάδα αμερικανό-εβραίων τρομοκρατούν τους Ναζί στη κατεχόμενη Γαλλία, παίζοντας κλεφτοπόλεμο και σκοτώνοντας τους βάναυσα με ρόπαλα, μαχαίρια και αυτόματα.
    Αρχηγός τους ο Brad Pitt ο οποίος ζητάει από την ομάδα του όσα περισσότερα σκαλπ γερμαναράδων είναι δυνατόν.  Στην ομάδα του είναι και ο Eli Roth (σκηνοθέτης του Hostel και πνευματικό παιδί της σχολής Tarantino) και η Diane Kruger (η ωραία Ελένη από την Τροία αν θυμάστε).
    Παράλληλα υπάρχει και η εβραία πιτσιρίκα και ιδιοκτήτρια σινεμά (Melanie Laurent) που ψάχνει εκδίκηση από τους Γερμανούς που εκτέλεσαν τους γονείς της. Το σχέδιο της είναι να κλειδώσει όλους τους υψηλά ιστάμενους γερμανούς καλεσμένους μέσα στην αίθουσα, όπου θα προσέλθει μέχρι και ο Χίτλερ για μια πρεμιέρα, και να βάλει φωτιά.
    Με σχεδόν παγκόσμια πρεμιέρα σήμερα, με μεγάλη διαφημιστική καμπάνια στη χώρα μας, με σκηνές από τη ταινία που δόθηκαν από τον ίδιο το σκηνοθέτη στο Playboy και το οποίο την εικονογράφησε σε κόμικ, η ...αθυρόστομη και ανορθόγραφη ταινία του τρελαμένου δημιουργού αναμένεται να σαρώσει ταμεία και στην Ελλάδα.  

    Παίζεται ακόμη:
    Μισώ Την Ημέρα Του Αγ.Βαλεντινου (I Hate Valentine’s Day) της Νια Βαρνταλος, με την ίδια και τον παρτενέρ της στο Γάμο Αλά Ελληνικά, Τζον Κορμπετ.  Όποιος αντέχει να ξαναδεί ταινία της Νια τόσο σύντομα ... να το κοιτάξει!
    Επίσης έχουμε και 4 επανεκδόσεις.
    Τσάι Στη Σαχάρα (The Sheltering Sky) του Μπερναντο Μπερτολουτσι (1990) με τους Τζον Μαλκοβιτς και Ντεμπρα Γουινγκερ. Οι ερωτικές αναζητήσεις ενός ζευγαριού στην έρημο της Β.Αφρικης. Σίγουρα όχι η καλύτερη ταινία του μεγάλου δημιουργού.

    Το Χρημα (L’Argent) του Ρομπερ Μπρεσον (1983). Η πορεία ενός Γαλλικού πλαστού χαρτονομίσματος από χέρια σε χέρια, που καταλήγει σε έναν νεαρό βενζινά και του καταστρέφει τη ζωη. Είναι βασισμένο σε διήγημα του Λεοντος Τολστοι και χάρισε στο Γάλλο σκηνοθέτη βραβείο στις Κάννες.

    Ένας Άντρας και μια Γυναίκα (Un Homme Et Une Femme) του Κλοντ Λελους (1966). Δραματικό αισθηματικό με Όσκαρ σεναρίου και ξενόγλωσσης ταινίας.

    Ο Κανόνας Του Παιχνιδιού (La Regle Du Jeu) του Ζαν Ρενουαρ (1939). Για πολλούς σινεφίλ αριστούργημα, για όλους όμως σημείο αναφοράς του παγκόσμιου σινεμά.

    Καλό Σινεμά.
    • ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ
    • Facebook Comments
    Item Reviewed: ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΠΟ 20/8/2009 Rating: 5 Reviewed By: Konstantinos
    Scroll to Top